Έκανα αυτή τη θεραπεία στα μαλλιά μου και όλοι μου λένε πόσο λαμπερά είναι!

Η σχέση μου με τα μαλλιά μου είναι πολύ ιδιαίτερη. Το να έχω όμορφα μαλλιά για εμένα είναι πολύ σημαντικό: μου φτιάχνει την διάθεση και μου τονώνει την αυτοπεποίθηση. Ή, για να στο θέσω αλλιώς, τις ημέρες που δεν νιώθω τα μαλλιά μου όμορφα, δεν νιώθω όμορφα κι εγώ. Οι bad hair days, λοιπόν, δεν είναι αστικός μύθος.

Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές η σχέση αυτή είναι πολύ καλή. Αλλά όπως λένε, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και το είδα να συμβαίνει στα δικά μου μαλλιά μετά από αυτή τη θεραπεία της KEUNE. FIY: η KEUNE HAIRCOSMETICS είναι ολλανδικό brand που δημιουργήθηκε το 1922, στην Ελλάδα τη βρίσκεις σε επιλεγμένα κομμωτήρια και μια πληροφορία που με ενθουσίασε (εκτός από την ίδια την θεραπεία) είναι ότι ο ιδρυτής της είναι και ο ίδιος άνθρωπος που ανακάλυψε την περμανάντ!

Η Θεραπεία 

Η θεραπεία που έκανα λέγεται Satin Oil και είναι μια από τις 13 θεραπείες της σειράς Care που διαθέτει η KEUNE. Το ποια θεραπεία σου ταιριάζει είναι αποτέλεσμα διάγνωσης που κάνει ο hair expert στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια με την KEUNE: κάνεις την θεραπεία στο κομμωτήριο κι έπειτα μπορείς να πάρεις και τα προϊόντα σπίτι σου για να κάνεις την θεραπεία εντατικά και να δεις ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα (μην ρωτάς! Φυσικά και το έκανα!). Η δική μου διάγνωση έγινε στο Studio της KEUNE από τον Βασίλη Μπαϊρακτσίογλου, International Educator του brand που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που δείχνουν τα μαλλιά σου! Η θεραπεία Satin Oil είναι με έλαια Maracuja, Baobab και Monoï και στηρίζεται στην Dual Τεχνολογία που ενυδατώνει μεμονωμένα κάθε τρίχα από μέσα προς τα έξω.

Care Satin Oil της KEUNE: πώς γίνεται 

Η θεραπεία ξεκίνησε από τον λουτήρα με το σαμπουάν της σειράς Satin Oil το οποίο α) παρά το γεγονός ότι περιέχει έλαια και β) παρά το γεγονός ότι η τρίχα μου είναι πολύ λεπτή, δεν τα βάρυνε καθόλου. Και ένα inside info από την διαδικασία: η σειρά Satin Oil έχει μια υπέροχη και πολύ χαλαρωτική μυρωδιά που σε αυτό το κλικ έχει αποτυπωθεί τέλεια.

Το δεύτερο βήμα μετά το λούσιμο ήταν η θεραπεία: ο Βασίλης Μπαϊρακτσίογλου International Educator της KEUNE HAIRCOSMETICS έκανε το εξής μαγικό: έκανε μίξη της μάσκας με το έλαιο, το άπλωσε στα μαλλιά μου από το μέσο του μήκους τους και κάτω και έπειτα τα τύλιξε με μια νωπή πετσέτα που είχε προηγούμενως βρέξει με ζεστό νερό για 20 λεπτά.

TIP: Όταν πάρεις την σειρά στα χέρια σου δοκίμασε να κάνεις αυτό το tip στο σπίτι οπωσδήποτε! Βρέξε μια πετσέτα με πολύ ζεστό νερό, έπειτα στράγγιξε την και τύλιξε τα μαλλιά με με τη μάσκα για 20 λεπτά. Τα λέπια της τρίχας ανοίγουν λόγω θερμότητας και η μάσκα εισχωρεί σε βάθος.

Επόμενο step μετά το λούσιμο ήταν το ξέβγαλμα της μάσκας και το conditioner. Να κάτι που δεν σου έχει περάσει από το μυαλό! Όπως μου εξήγησε ο hair expert μετά από κάθε μάσκα πρέπει να βάζουμε conditioner. Και αυτό γιατί η μάσκα ανοίγει τα λέπια της τρίχας για να εισχωρήσουν τα συστατικά σε βάθος ενώ το conditioner τα κλείνει και μόνο όταν τα λέπια είναι κλειστά το φως αντανακλάται πάνω σε αυτή τη λεία επιφάνεια και άρα τα μαλλιά γυαλίζουν.

Τελευταίο step της θεραπείας ήταν το Oil Milk το οποίο έχω αυτή τη στιγμή (και για πάντα στο εξής!) στην τσάντα μου! Πρόκειται για ένα ενυδατικό leave in spray που ενυδατώνει σε βάθος και απορροφάται στην στιγμή χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος λιπαρότητας και χωρίς να είναι καθόλου βαρύ. Τα μαλλιά σου θα το λατρέψουν, όπως ακριβώς λάτρεψα εγώ τη μυρωδιά του!

Τα αποτελέσματα 

Θεωρώ πως τα μαλλιά μου είναι λαμπερά. Αλλά, όπως είπαμε, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και μετά την θεραπεία της KEUNE αναθεώρησα: τα μαλλιά μου μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο λαμπερά. Και έγιναν. Πέρα, όμως, από το ίδιο το αποτέλεσμα, αυτό που με εντυπωσίασε εξίσου είναι ότι όταν ο Βασίλης (γνωριζόμαστε χρόνια με τον αγαπημένο μου hair expert!) μου εξήγησε ότι η σειρά περιέχει έλαια ήμουν σίγουρη πως θα κάθονταν “βαριά” στα πολύ λεπτά μαλλιά μου. Well, well! Διαψεύστηκα! Δεν θα πω πολλά για το αποτέλεσμα. Θα αφήσω την εικόνα να μιλήσει (η φωτό τραβήχτηκε αμέσως μετά την θεραπεία Care Satin Oil) και τα κορίτσια στο TLIFE που όταν επέστρεψα στο γραφείο και χωρίς να γνωρίζουν πού ήμουν προηγουμένως με ρώτησαν αν είχα κάνει κάτι στα μαλλιά μου γιατί να “δεν έχουμε δει ποτέ ξανά τα μαλλιά σου τόσο λαμπερά”. Σ.Σ: με τα κορίτσια δουλεύουμε μαζί δέκα χρόνια!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Μάθε περισσότερα για την KEUNE στο www.selka.gr στο instagram @keune.greece και στο facebook @KeunehaircosmeticsGR

 

Read More

And More