Αυτά είναι τα βήματα που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμψει αυτές τις γιορτές. Με υπογραφή Shiseido!

Είναι αυτή η εορταστική περίοδος που ναι, όλα είναι υπέροχα. ΑΛΛΑ είναι και η ίδια περίοδος που τα πάντα κινούνται τόσο γρήγορα γύρω σου, με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό που αναβοσβήνουν τα λαμπάκια στο δέντρο. Αυτοί οι γρήγοροι ρυθμοί έχουν σαν αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Λοιπόν, στην συχνότερη ερώτηση των ημερών “τι να κάνω για να διώξω την κούραση και να έχω λαμπερό πρόσωπο στις γιορτές”, σου έχω την απάντηση.

Πάτησα pause, έκλεισα ραντεβού στην καμπίνα της Shiseido και είδα μέσα σε μια ώρα περίπου το πρόσωπό μου να μεταμορφώνεται, να δείχνει ξεκούραστο και λαμπερό σαν να μην είχαν προηγηθεί όλες αυτές οι εργατοώρες!

Η Shiseido είναι ένα brand που δεν χρειάζεται συστάσεις. Αυτό το ξέρεις! Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι κάνοντας τις αγορές σου μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού για… face spa (αυτή ακριβώς είναι η αίσθηση) για μια ολοκληρωμένη περιποίηση απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές σου ανάγκες. Τα steps που ακολούθησε η expert στην δική μου περίπτωση ήταν τα εξής:

Βήμα 1: Double cleansing

Οι ρύποι της πόλης, το σμήγμα, το εντατικό μακιγιάζ έχουν ως αποτέλεσμα οι πόροι να φράζουν και το πρόσωπό μας να δείχνει θαμπό. Όμως, οι φραγμένοι πόροι δεν είναι… τόσο απλή υπόθεση γιατί όταν συμβαίνει αυτό τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις στην φροντίδα σου δεν θα καταφέρουν να φτάσουν σε βάθος. Αρχικά, λοιπόν, η expert μου έκανε το ντεμακιγιάζ χρησιμοποιώντας το Creamy Cleansing Emulsion, ένα απαλό προϊόν που αφαιρεί κάθε ίχνος makeup, ενώ στα μάτια και τα χείλη, δύο περιοχές πολύ ευαίσθητες που μαρτυρούν την ηλικία μας, χρησιμοποίησε το Shiseido The Skincare Instant Eye and Lip Makeup Remover. Έπειτα, με το Shiseido Caliryfing Cleansing Foam καθάρισε τους πόρους σε βάθος (σου έχω πει πόσο αγαπώ το double cleansing!) και ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε με το Treatment Softener Enriched, την λοσιόν που επαναφέρει το PH της επιδερμίδας στα σωστά επίπεδα.

Βήμα 2: Βαθύς καθαρισμός

Στην Shiseido υπάρχει αυτό το μαγικό προϊόν που κάνει απολέπιση χωρίς να τραυματίζει την επιδερμίδα. Ο λόγος για το Bio-Performance Super Exfoliating Disc (στο εξής θα στο αναφέρω ως οι… μαγικοί δίσκοι!) το οποίο λειτουργεί ως εξής: το βρέχεις, αυτό διογκώνεται και έπειτα περνάς με απαλές κυκλικές κινήσεις το πρόσωπό σου χωρίς να ξεχνάς το λαιμό και το ντεκολτέ. Το πρόσωπό σου γίνεται αμέσως πολύ λαμπερό αφού φεύγουν τα νεκρά κύτταρα, τα μαύρα στίγματα και αναπνέει ξανά.

Βήμα 3: Μάσκα

Μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς τι περίοδο βιώνω, αν είμαι αγχωμένη ή αν δεν κοιμάμαι καλά από τις σακούλες κάτω από τα μάτια μου. Yeah, right! Δεν είμαι η μόνη. Για όλες εμάς που αντιμετωπίζουμε αυτό το δύσκολο “task”, λοιπόν, η Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Pure Retinol Express Smoothing Eye Mask είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις.

Πρόκειται για patches ρετινόλης που έχουν αντιγηραντική δράση και ξεκουράζουν με αποτέλεσμα μετά από μερικά λεπτά όχι μόνο να νιώθεις τα μάτια σου πιο ξεκούραστα αλλά να το βλέπεις και στον καθρέφτη μου. Εννοείται ότι εφοδιάστηκα φεύγοντας από το κατάστημα! Αυτή η μάσκα ματιών συνδυάστηκε με την Overnight Cream & Mask της σειράς White Lucent που έχει λευκαντικές ιδιότητες. Πρόκειται για ένα προϊόν- επένδυση δύο σε ένα αφού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως κρέμα νυκτός αλλά και ως overnight mask βάζοντας ένα πιο παχύρρευστο στρώμα και πέφτοντας για ύπνο (μετάφραση: μπορείς να κοιμηθείς στον καναπέ βλέποντας το δεύτερο επεισόδιο του Riverdale χωρίς να έχεις το άγχος ότι πρέπει να αφαιρέσεις).

Βήμα 4: περιποίηση με τα εξειδικευμένα προϊόντα για τις δικές σου ανάγκες

Είναι η στιγμή που το πρόγραμμα της περιποίησης γίνεται ακόμη πιο προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες, αν εξαιρέσεις το Shiseido Ultimune, το παγκόσμιο best seller που ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδες, σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις ανάγκες. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα serum. Πρόκειται για ένα must have που προετοιμάζει την επιδερμίδα σου για το skincare που θα ακολουθήσει, δεκαπλασιάζοντας την δράση των προϊόντων που θα βάλεις μετά. Σκέψου το κάτι σαν… primer περιποίησης. Μετά από το Ultimune, λοιπόν, (θα το αναγνωρίσεις από την κόκκινη συσκευασία του), η expert χρησιμοποίησε την Essential Energy Moisturizing Gel  cream, μια κρέμα που κάνει αναζωογόνηση και ενυδάτωση με πολύ λεπτόρρευστη υφή ακόμη και για τις λιπαρές επιδερμίδες. Την δική μου! Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όσες έχουμε λιπαρή επιδερμίδα είναι να μην χρησιμοποιούμε ενυδατική νομίζοντας ότι έτσι την κάνουμε ακόμη πιο λιπαρή. Πρώτον, αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιείς την λάθος κρέμα και δεύτερον, όταν δεν ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου εκείνη υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό. Έτσι καταλήγεις με ακόμη πιο λιπαρό και αφυδατωμένο πρόσωπο. Τώρα ξέρεις: Εssential Energy Moisturizing Gel  cream. Και last but not least, η περιποίησή μου ολοκληρώθηκε με την κρέμα ματιών Essential Energy Eye Definer.

Μια ώρα και τρεις μέρες μετά την επίσκεψή μου στην καμπίνα της Shiseido το πρόσωπό μου είναι ακριβώς όπως ήθελα να είναι τα Χριστούγεννα: ένα λαμπερό, φωνάζει-ξεκούραση πρόσωπο. Και αν αυτό δεν είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις μέρες, τότε… τι; Και το σημαντικότερο, αυτή είναι μια τέλεια αφορμή για να γνωρίσεις από κοντά την ολοκαίνουργια σειρά Benefiance η οποία στηρίζεται στην επιστήμη της νευροτεχνολογίας (Reneura Technology+) και αντιμετωπίζει ακόμη και τις πιο έντονες ρυτίδες και την κουρασμένη όψη της επιδερμίδας από την πρώτη κιόλας εβδομάδα!

PS1: αφού έκανα το απαραίτητο skincare, είμαι έτοιμη να περάσω στο μακιγιάζ! Αυτή την Τρίτη,  17 Δεκεμβρίου ο Βαγγέλης Θώδος, official makeup artist της Shiseido, θα βρίσκεται στο κατάστημα Hondos Center στην Γλυφάδα να μας μιλήσει για μακιγιάζ. Φυσικά, θα είμαι εκεί!

PS2: … μέχρι τότε πάω να βάλω την Overnight Cream & Mask της σειράς White Lucent, ένα επεισόδιο στο Netflix και να απολαύσω μια ακόμη τέλεια βραδιά. Με Shiseido, φυσικά!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

 

Read More

And More