Face mist: γιατί… όλες ψεκάζονται, πώς τα χρησιμοποιείς και ποια είναι τα καλύτερα!

Η μεγαλύτερη τάση στην ομορφιά αυτή τη στιγμή είναι το skincare. Και αν έπρεπε να διαλέξουμε και την μεγαλύτερη τάση στο skincare αυτή τη στιγμή, αυτή είναι τα face mist. Ας γίνουν οι συστάσεις!

Μόνο αν ζεις κάτω από μια πέτρα αυτό το διάστημα δεν θα έχεις δει ότι… όλοι στο instagram ψεκάζουν το πρόσωπό τους με αυτά τα ειδικά spray προσώπου. Και το κάνουν όχι μόνο το πρωί, το βράδυ ή όταν δεν έχουν μακιγιάζ αλλά το κάνουν καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, πάνω από το μακιγιάζ- κάτω από το μακιγιάζ- χωρίς να έχουν κάνει μακιγιάζ ή ακόμη και για να το ανανεώσουν.

Τα face mist, μάλιστα, δεν είναι ένα αλλά πολλά και διαφορετικά ενώ ανάλογα με το τι υπάρχει στα συστατικά τους έχουν και την αντίστοιχη δράση. Ωστόσο όλα έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: να ενυδατώσουν! Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να προσέξεις προτού επενδύσεις σε ένα mist το οποίο θα βάλεις στην τσάντα σου (το χρησιμοποιείς όλη μέρα άρα το έχεις στην τσάντα σου) είναι να μην το μπερδέψεις με setting spray!

Άλλο το face mist και άλλο το setting spray!

https://www.instagram.com/p/BqathX7B5vl/

Μοιάζουν να είναι ίδια με μια πρώτη ανάγνωση αλλά στην πραγματικότητα εξασφαλίζουν πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα: το face mist, όπως είπαμε, ενυδατώνει και αφήνει στο πρόσωπο αυτό το glossy και δροσερό αποτέλεσμα ενώ το setting spray χρησιμοποιείται μόνο αφού έχεις ολοκληρώσει το μακιγιάζ σου ενώ εξασφαλίζει α) διάρκεια στο μακιγιάζ β) ένα περισσότερο ματ- λιγότερο λαμπερό αποτέλεσμα. Οι τάσεις που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο beauty προάγουν τα face mist παρά τα setting spray.

Πώς χρησιμοποιείς ένα face mist:

-Έχε το στην τσάντα σου και ψεκάσου καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας για τόνωση και δροσιά.

– Χρησιμοποίησέ το στο skincare σου! Αφού πλύνεις την επιδερμίδα σου και προτού απλώσεις την κρέμα σου ψέκασε το πρόσωπό σου και μην σκουπιστείς. Η κρέμα θα γλιστρήσει καλύτερα!

-Για να φρεκάρεις το μακιγιάζ σου ψέκασε το πρόσωπό σου και έπειτα με ένα φύλλο χαρτί ταμπόναρε από πάνω. Η λιπαρότητα έχει απορροφηθεί!

Τα αγαπημένα μας face mist

Ενυδατικό Mist Προσώπου Η2Rose, ΚΟΡΡΕΣ. Είναι ένα από τα τελευταία και πιο αγαπημένα face mist που προστέθηκαν στην ντουλάπα του beauty (έχουμε ειδικό section). Το συγκεκριμένο face mist είναι ροδόνερο από τα πολυτελή τριαντάφυλλα Rosa Damascena (μεγάλα ροζ τριαντάφυλλα που συλλέγονται το ξημέρωμα, πριν τα πέταλα ανοίξουν και ακουμπήσουν τις ακτίνες του ήλιου) ενώ στη σύνθεσή του περιέχεται και υαλουρονικό οξύ το οποίο χαρίζει άμεσα ένα plump και λαμπερό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.

Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Cucumber and Green Tea, www.beauty-hall.gr, €10.57. Το συγκεκριμένο face mist έχει διπλή δράση: ενυδατώνει και δροσίζει το κουρασμένο δέρμα χάρη στην αλόη και το αγγούρι που περιέχει ενώ το πράσινο τσάι έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση ώστε να προστατεύεται η επιδερμίδα από τους ρύπους της πόλης, τον καπνό κλπ.

MAC Boom Bloom Prep and Prime Fix+, €19.50. Στην MAC θα βρεις μια ολοκληρωμένη σειρά από face mist για να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες και που θα σου εξασφαλίσει το εφέ που θες ακριβώς. Το συγκεκριμένο κυκλοφόρησε μόλις είναι limited edition και έχει τέλειο άρωμα από άνθη κερασιάς.

 Jurlique Herbal Recovery Signature Mist, €46.00. Αυτό το μαγικό face mist προετοιμάζει την επιδερμίδα για το skincare και φυσικά μπορείς να το έχεις στην τσάντα σου και να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα! Περιέχει νεροκάρδαμο, εκχυλίσματα από φλούδα εσπεριδοειδούς Unshiu και εκχυλίσματα από το μπουμπούκι του Ιαπωνικού κέδρου.

Too Faced Deluxe Hangover Spray, €18.50, αποκλειστικά στα Sephora. Αν σου αρέσει η μυρωδιά της καρύδας θα το λατρέψεις. Όπως κατάλαβες, περιέχει στη σύνθεσή του νερό καρύδας που αναζωογονεί το πρόσωπο και φρεσκάρει το μακιγιάζ και είναι σε travel size για να το έχεις πάντα μαζί σου χωρίς να βαραίνει την τσάντα σου.

Read More

And More