Γιατί ξαφνικά ψεκάζονται όλοι; Όσα πρέπει να ξέρεις για τα face mist!

Το face mist είναι αγαπημένο μου beauty προϊόν από τότε που η Ντένη Μαρκορά φώναζε στη Μαρούσκα να φέρει Evian. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια από πάνω μου και 50 μπουκαλάκια face mist από το πρόσωπό μου. Όμως, τα τελευταία δύο καλοκαίρια τα face mist έχουν την τιμητική τους περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Πού το ξέρω; Δύο πράγματα: στο γραφείο φτάνουν σακούλες με προϊόντα που περιέχουν και face mist με μεγαλύτερη συχνότητα από άλλες χρονιές, ενώ η MAC αποφάσισε να κυκλοφορήσει το θρυλικό Fix+ σε νέες συλλεκτικές εκδόσεις όπως καρπούζι!

Ένα face mist, λοιπόν, είναι η αγορά που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε φέτος το καλοκαίρι για να βγάλεις αλώβητη το καλοκαίρι στην πόλη αφού θα το έχεις στην τσάντα σου 24/7. Παρακάτω, σου έχουμε συγκεντρώσει τα αγαπημένα μας face mist, δηλαδή ενυδατικά spray προσώπου. Αλλά λίγο πιο πριν, να μερικά hints για το πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.

Face mist: πώς και γιατί τα χρησιμοποιείς!

1. Στην παραλία

Το νερό της θάλασσας δεν είναι τόσο καθαρό, ειδικά στις παραλίες της Αττικής. Επομένως, όταν βγεις από τη θάλασσα και πριν βάλεις την αντηλιακή σου, ψέκασε με ένα τέτοιο spray νερού το πρόσωπό σου κι έπειτα άπλωσε αντηλιακό. Plus: διαβάζεις το βιβλίο σου- ζεσταίνεσαι- βαριέσαι να βουτήξεις- έχεις αυτό!

2. Πριν την κρέμα σου/μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου

Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου και πριν απλώσεις την κρέμα σου ψεκάσου με το spray. Έτσι, όταν θα βάλεις την ενυδατική σου η ενυδάτωση θα προχωρήσει σε βάθος. Για να μεγιστοποιήσεις ακόμη περισσότερο αυτή την αίσθηση κάνε ελαφρύ μασάζ αντί να απλώσεις την κρέμα σου όπως- όπως.

3. Κατά την διάρκεια της ημέρας για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου

Μέσα στην ημέρα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το μακιγιάζ μας αλλοιώνεται πολύ εύκολα (ελπίζω να μην το παρακάνεις με το βαρύ μακιγιάζ!). Επίσης, τώρα το καλοκαίρι πολύ συχνά μετά το γραφείο βγαίνεις. Σε κάθε περίπτωση μέσα στην ημέρα θα θέλεις να φρεσκάρεις το make up σου. Και ο πιο σωστός τρόπος για να το κάνεις ώστε να μην δημιουργήσεις στρώσεις make up, μπαλώματα και να φτάσεις τελικά στο σημείο που η επιδερμίδα σου δεν θα αναπνέει είναι να ψεκάσεις με ένα face mist, να ταμπονάρεις απαλά με μια χαρτοπετσέτα ώστε να πάρεις την ποσότητα που περισσεύει και να ανανεώσεις από πάνω foundation και ρουζ!

4. Πάνω από το μακιγιάζ για να πετύχεις dewy skin

Ένα από τα πιο αγαπημένα μακιγιάζ του καλοκαιριού είναι το λεγόμενο dewy skin, δηλαδή η έντονη λάμψη υγείας που βγαίνει από όλο το πρόσωπο. Για να το πετύχεις το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ψεκάσεις με ένα face mist όλο σου το πρόσωπο, αρκεί προηγουμένως να μην έχεις περάσει πούδρες. Ειδάλλως, το μόνο που θα εξασφαλίσεις είναι ένα effect spray.

5. Για να κάνεις μια κρέμα σου πιο λεπτόρρευστη!

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά γίνεται όντως δουλειά. Δεν σου έχει τύχει να επενδύσεις σε μια κρέμα η οποία τελικά να αποδείχτηκε πολύ βαριά; Αυτό που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, είναι να βάλεις λίγη ποσότητα στις παλάμες σου και να ψεκάσεις με face spray, να ανακατέψεις και να την απλώσεις στο πρόσωπό σου.

6. Ακόμη και στα… μαλλιά!

Αγαπώ το wet look στα μαλλιά. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ένα face mist ενεργοποιεί το gel μαλλιών που μπορεί να έχεις βάλει στα μαλλιά σου και να έχει χάσει τη δράση του κατά την διάρκεια της εξόδου. Λίγο face mist και ως… hair mist και έτοιμη!

Face mist που αγαπάμε!

Prep and Prime Fix+ mini watermelon, MAC, €10.00. Έχει την μυρωδιά του απόλυτου φρούτου του καλοκαιριού: καρπούζι!

Συλλεκτικό Beauty Elixir της Caudalie. Το θρυλικό Beauty Elixir κυκλοφορεί φέτος σε συλλεκτική έκδοση σε ένα υπέροχο ροζ μπουκαλάκι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και στα πινέλα σου αφού έχει αντιβακτηριδιακή δράση αλλά καλό θα ήταν να αποφύγεις την χρήση στο πρόσωπο όταν είσαι στον ήλιο γιατί περιέχει αιθέρια έλαια.

 

 

Spray σταθεροποίησης για το μακιγιάζ με άρωμα ροδάκινο, Peach Mist από την Too Faced, Sephora, €33.50

Face mist ιδανικό για ταξίδια ή για οποιαδήποτε στιγμή το δέρμα είναι κουρασμένο, La Mer, €72.00 

 

Σπρέι προσώπου πλούσιο σε βιταμίνες, με βότανα και ροδόνερο που ανανεώνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα, Mario Badescu, www.beauty-hall.gr, €11.75

Read More

And More