Φρύδια: Οι νέες τάσεις και τα tips των ειδικών

Κι όμως υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Φρυδιών και είναι στις 2 Οκτωβρίου. Ναι, πρόκειται για ένα σημείο του προσώπου “κομβικό” αφού αν δεν έχουν το τέλειο σχήμα και χρώμα τόσο τα χαρακτηριστικά όσο και το μακιγιάζ δεν αναδεικνύονται σωστά. Τις τελευταίες δεκαετίες οι τάσεις έχουν αλλάξει δραματικά κι αν δεν έχεις ζήσει στα 80’s και τα 90′ s το πιθανότερο είναι να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοώ. Θα σου εξηγήσω λοιπόν ευθύς αμέσως. 

Τέσσερις δεκαετίες πριν οι περισσότερες γυναίκες είχαν στο σημείο των φρυδιών μια πολύ, πολύ λεπτή γραμμή. Διόλου κολακευτική. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως είχε υιοθετήσει μια τάση που ταίριαζε σε ελάχιστες. Και ξαφνικά στις αρχές των 80’s κάνει την εμφάνιση της η Brooke Shields.  Έφηβη ακόμη και με τα φυσικά της φρύδια ανέγγιχτα και τέλεια.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cara Delevingne (@caradelevingne)

Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακόμη trend που εμφανίστηκε τελικά τριάντα (!) χρόνια μετά χάρη στην Cara Delevingne που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο δημιουργώντας αίσθηση με το brow look της. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκίνησε ένα “αγώνας” όλων των γυναικών που έβγαζαν με μανία τα φρύδια τους να τα αφήσουν και πάλι να μακρύνουν. Οι experts βέβαια τονίζουν πως η συγκεκριμένη επιθυμία δεν γίνεται πάντα πραγματικότητα μιας και η τρίχα έχει αποδυναμωθεί μετά από τόσες δεκαετίες. Ευτυχώς για όλες μας τα αγαπημένα beauty brands δημιούργησαν τα τέλεια μολύβια και σκιές φρυδιών που μας βοηθούν να γεμίσουμε τα κενά.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Tilbury, MBE (@charlottetilbury)

Μέχρι τώρα οι ειδικοί παραμένουν σταθεροί στα φυσικά φρύδια και οι celebrities το ίδιο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως είναι για παράδειγμα η Bella Hadid που παραμένει πιστή στα λεπτά και 90′ s φρύδια της. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber)

Σε αντίθεση με την επίσης super model Kaia Gerber που δείχνει να μην έχει πειράξει ούτε μία τρίχα από τα φρύδια της κρατώντας την φυσική της εικόνα ανεπιτήδευτη και κομψή. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Samantha Lau (@samanthalmua)

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και η Dua Lipa η οποία αν και αγαπά πολύ τις εξεζητημένες τάσεις περιορίζεται στα εκκεντρικά make up looks.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kendall (@kendalljenner)

Κατά καιρούς κάνουν τις εμφανίσεις τους trends που διαρκούν μερικούς μήνες και υιοθετούν οι celebrities για τις ανάγκες φωτογράφισης ή εμφάνισης στο κόκκινο χαλί όπως το bleached brow look της Kendall Jenner στα περυσινά βραβεία Oscar. Το ίδιο αντέγραψε και η αδερφή της Kim στο εξώφυλλο γνωστού περιοδικού. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Όπως επίσης και κάποια που έχουν να κάνουν με το σχήμα όπως είναι για παράδειγμα το “Audrey” look της Zoe Kravitz. Πρόκειται για εκείνο που είχε η Hepburn στα 60’s και ήθελε να είναι σχεδόν ευθεία και όχι με καμπύλη. 

Κι επειδή πρέπει να περιποιείσαι τα φρύδια σου και να προσέχεις ώστε να δείχνουν τέλεια το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές των ειδικών. 

  • Αν τα φρύδια σου είναι λεπτά και αδύναμα θα πρέπει να αποκτήσεις άμεσα καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Πριν πέσεις για ύπνο απλώνεις μικρή ποσότητα σε όλη την επιφάνεια των φρυδιών και κάνεις απαλό μασάζ για 3-5 λεπτά. Και τα τρία συγκεκριμένα έλαια περιέχουν στη σύνθεση τους βιταμίνες που δυναμώνουν την τρίχα και την βοηθούν αν αναπτυχθεί σωστά και γρηγορότερα.
  • Η ισορροπημένη και σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει επίσης πολύ. Φρόντισε να προσθέσεις λοιπόν τροφές όπως είναι το ψάρι και ειδικά ο σολομός, ξηρούς καρπούς και σόγια.
  • Αν βγάζεις μόνη σου τα φρύδια στο σπίτι φροντίζεις να έχεις πολύ καλό φωτισμό ή μεγεθυντικό καθρέφτη 
  • Ακολουθείς πιστά τη φυσική τους γραμμή και αφαιρείς μόνο τις μικρές τρίχες που υπάρχουν γύρω από αυτό 
  • Δεν πειράζεις ποτέ το πάνω μέρος των φρυδιών και δεν προσπαθείς να τα “καθαρίσεις” με κερί. Αυτό είναι δουλειά της expert μόνο. 

 

 

Read More

And More