Plans no plans: αυτό το Σαββατοκύριακο γεμίζουμε την μπανιέρα μας και χαλαρώνουμε! Τι θα χρειαστείς!

Φτάσαμε στο τέλος της εβδομάδας και μπορούμε πλέον να εκπληρώσουμε την πιο τρελή επιθυμία μας, αυτό που διακαώς θέλαμε να κάνουμε από την Δευτέρα: να γεμίσουμε την μπανιέρα μας και να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Με άλατα, με κεριά με όλα εκείνα που βλέπεις να συμβαίνουν στις ταινίες και που εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ. Ή με όλα εκείνα τα οποία έκανες 23 χρόνια πριν (τυχαίος αριθμός!).

Για να πετύχεις το ιδανικό σκηνικό θα χρειαστεί να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική, να φτιάξεις ένα ζεστό τσάι και όλο αυτό να το πλαισιώσεις με τα σωστά προϊόντα. Έχοντας πλέον τεράστια εμπειρία σε τέτοιου είδους χαλαρωτικά αφρόλουτρα, να μερικά από αυτά που θα χρειαστείς (τα δικά μου αγαπημένα).

Η οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός. Σκέψου πως θα περάσεις αρκετές ώρες στο μπάνιο σου οπότε κάποια πράγματα τα θέλεις όσο πιο κοντά σου γίνεται. Ένα ξύλινο stand είναι απαραίτητο για να βάλεις το ποτήρι με το κρασί ή το τσάι σου, το βιβλίο σου ή ακόμη και το ipad για ακούς μουσική ή να δεις ταινίας. Βεβαίως, η δική μας πρόταση είναι να αφήσεις το μυαλό σου να αδειάσει εντελώς οπότε μείνε μόνο στη μουσική. Τέτοιο stand θα βρεις στο Ikea.

 

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή ένα φλιτζάνι τσάι; It’s up to you! Και τα δύο είναι αντιοξειδωτικά και τα δύο είναι τέλεια για να δημιουργήσουν το τέλειο σκηνικό ενός χαλαρωτικού μπάνιου. Εγώ προτιμώ το τσάι! Το συγκεκριμένο (Weyergans Styler Tea 20pcs, €10.00) έχει αποτελέσματα και στην επιδερμίδα αφού βοηθά στην αποτοξίνωσή της, βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και της κυτταρίτιδας. Θα το βρεις στο beauty-hall.gr

Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο πρέπει να ικανοποιεί όλες σου τις αισθήσεις και να σε χαλαρώνει με όλους τους τρόπους και οπωσδήποτε μέσω της όρασης και της όσφρησης. Χαμηλός φωτισμός και μια ζεστή μυρωδιά είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι. Όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει, το Oud της Diptyque (€50.40) ταιριάζει τέλεια!

Είμαι πάντα της άποψης ότι μπορείς να ξοδέψεις κάποια χρήματα παραπάνω για να εξασφαλίσεις στην ζωή σου μικρές πολυτέλειες. Το Gel Douche Biarritz της Chanel έχει μια υπέροχη μυρωδιά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να λούσεις τα μαλλιά σου! Φύλαξέ το για αυτές τις μέρες ποτ θέλεις να κάνεις λίγο παραπάνω pampering στον εαυτό σου!

Τα αφρόλουτρα εξαρτώνται από τις μυρωδιές που θέλεις να σε χαρακτηρίζουν. Αν θέλεις κάτι πιο ζεστό και χαλαρωτικό το Oud θα εκπληρώσει με το παραπάνω τον σκοπό του! Τσέκαρε το νέο Mesmerising Oudh Accord & Gold της Molton Brown (€25.51).

Είναι το πιο οικονομικό- απολαυστικό πράγμα που επιβάλλεται να προσθέσεις στη ρουτίνα του μπάνιου σου: άλατα! Στα Sephora θα βρεις πολλά και σε διαφορετικές μυρωδιές. Το καθένα κοστίζει €0.50 και κάτι που μου αρέσει είναι να επενδύω σε πολλά τέτοια και να τα έχω στο μπάνιο μου μέσα σε ένα διάφανο βάζο και σαν διακοσμητικό!

Δεν είναι χαλαρωτικό μπάνιο αν δεν έχει scrub! Πάρε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το αγαπημένο σου body scrub και τρίψε με κυκλικές κινήσεις από τα πέλματα προς τον κορμό. Δεν διώχνεις απλώς τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, διεγείρεις παράλληλα και το κυκλοφορικό σου! Αγαπημένο το Spa of The World African Ximenia Scrub της The Body Shop (€22.00) και σε χορταστικό μέγεθος 350ml! 

Ο χρόνος που θα κάτσεις την μπανιέρα σου εξαρτάται από την διάθεσή σου. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι α) μετά από τόσο νερό δεν πρέπει να διαταράξεις το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας σου β) δεν πρέπει να διακόψεις τόσο απότομα την διαδικασία της χαλάρωσης. Άρα, και στις δύο περιπτώσεις, θα χρειαστείς μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος: η Kashmir Petal της Mor (€22.00) έχει πραγματικά… κασμιρένια υφή! Θα την βρεις στην Make Me Up.

Σε έναν ιδανικό κόσμο αυτό το χαλαρωτικό αφρόλουτρο κλείνει με ένα χαλαρωτικό μασάζ. To Cooling Muscle Relief Oil της Aveda (€20.50) κάνει τον κόσμο ιδανικό! Ανακουφίζει, χαλαρώνει και νιώθεις μια δροσερή αίσθηση.

Enjoy!

 

And More