Πώς να επιλέξεις το τέλειο κόκκινο κραγιόν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου!

Προσοχή: το σημερινό θέμα θα μπορούσε να θεωρηθεί και οδηγός beauty επιβίωσης για να έχεις έναν stylish Χειμώνα. Και αυτό διότι το κόκκινο κραγιόν είναι ίσως το μεγαλύτερο trend ΤΩΡΑ! Αλλά ετοιμάσου να σε ταράξω: δεν υπάρχει ένα μόνο κόκκινο. Για την ακρίβεια, ακόμη και εκείνο το κόκκινο που έχει μέσα αρκετό κάφε ανήκει στην γκάμα των κόκκινων κραγιόν. Ποιο, λοιπόν, είναι το κόκκινο που θα σου ταιριάξει… γάντι; Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, στην άλλη άκρη της γραμμής μου έδωσε όλες τις απαντήσεις.

Συγκεντρώσου και διάβασε με προσοχή παρακάτω!
Bonus: σου βρήκαμε και οκτώ κόκκινα κραγιόν που ταιριάζουν ακριβώς στον τόνο σου αλλά και στο budget που διαθέτεις!

Πώς επιλέγω το σωστό κόκκινο για μένα; Με βάση τον τόνο της επιδερμίδας μου ή τα μαλλιά μου;
Η επιλογή του σωστού κόκκινου κραγιόν έχει να κάνει κατά 99,9% με τον τόνο που έχει η επιδερμίδα. Δηλαδή, έχει να κάνει με το δέρμα. Τώρα, τις επιδερμίδες σε γενικές γραμμές έχουμε συνηθίσει να τις χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες: οι ανοιχτόχρωμες και οι σκουρόχρωμες. Αλλά επί της ουσίας και για να κάνεις πιο σωστή επιλογή, οι κατηγορίες είναι τέσσερις και είναι οι εξής:
1. Οι αλαβάστρινές, δηλαδή οι πολύ λευκές
2.Οι λευκές
3.Οι πιο ζεστές, οι λιγότερο μελαχρινές, δηλαδή οι μεσογειακές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες Ελληνίδες.
4.Οι πολύ πιο σκούρες από τις μεσογειακές, όπως είναι οι αραβικές. Στην Ελλάδα πρόκειται για το χρώμα που αποκτά η επιδερμίδα μας μετά από πολλές ώρες ηλιοθεραπείας.

Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις τον τόνο της επιδερμίδας σου με τα κοσμήματά σου!
Επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο να καταλάβεις σε ποιον χρωματικό τόνο ανήκεις, ο Γιάννης Μιχαηλίδης μου έδωσε το τέλειο tip! Κι εγώ το δίνω σ’εσένα! “Πάρε ένα όμορφο μεγάλο περιδέραιο για παράδειγμα και βαλ’το πάνω στον γυμνό λαιμό σου χωρίς να φοράς ρούχα ώστε να σε μπερδέψει και κάθισε μπροστά από τον καθρέφτη σου. Αν βάλεις ένα κόσμημα που έχει πάνω bronze και χρυσά και δείχνει άσχημο πάνω στο δέρμα σου, τότε η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτή. Αν βάλεις ένα το οποίο είναι ασημένιο και κάνει fit με την επιδερμίδα σου, τότε λες ότι το παγωμένο αυτό χρώμα ταιριάζει με εσένα, άρα είσαι ψυχρή, δηλαδή ανοιχτόχρωμη”.

Εν ολίγοις:

1. Αν σου ταιριάζει το bronze ή το χρυσό είσαι σκούρα ή πολύ σκούρα
2. Αν σου ταιριάζει το ασημί έχεις αλαβάστρινη ή πολύ λευκή επιδερμίδα

Γενικά tips πριν μπούμε στο θέμα!
Tip no1: για να βρεις το σωστό τόνο του κόκκινου, πάρε τα κραγιόν που θες και βάψε μόνο το άνω χείλος. Αν το άνω χείλος που έχεις βάψει έχει δύο τόνους διαφορά από το κάτω, δηλαδή το φυσικό χρώμα, τότε είναι το κραγιόν που σου ταιριάζει. Ή πιο σκούρο ή πιο φωτεινό.

Tip no2: μην ξεχνάς να αποχρωματίζεις τα χείλη σου είτε με concealer είτε με ένα ειδικό lips eraser (θα το βρεις στα MAC). Έτσι, το χρώμα του κραγιόν θα αποτυπωθεί στα χείλη σου ακριβώς όπως το βλέπεις στην συσκευασία.

Tip no3: απόφυγε τα lip gloss πάνω από κόκκινο κραγιόν. Ένα κραγιόν ματ ή κρεμώδους υφής είναι ιδανικό και πολύ fashionable!

Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και βρες ποιο κόκκινο κραγιόν ταιριάζει στο δικό σου τόνο αλλά και ποια δύο κόκκινα επιλέξαμε για ΄σένα σε high και low budget εκδοχή!


Read More

And More