Η beauty παρέμβαση του Γιώργου Λάνθιμου στην Emma Stone!

Μόνο αν έχεις δει 1896 επεισόδια The Crown σε μια Κυριακή μπορείς να καταλάβεις τι εθισμό μπορεί να προκαλέσουν οι σειρές και οι ταινίες με θέμα τους βασιλιάδες και οι βασίλισσες. Ο Γιώργος Λάνθιμος, λοιπόν, πρόσφατα έβαλε την υπογραφή του σε μια τέτοια ταινία που φέρει τον τίτλο The Favourite και στην οποία πρωταγωνιστούν σπουδαία ονόματα του Χόλιγουντ, μεταξύ άλλων και η Emma Stone.

Αφού διάβασες όλα αυτά ενδεχομένως να απορείς γιατί ένα τέτοιο θέμα να έχει θέση στην beauty στήλη. Γιατί κάθε ταινία για να γίνει, ειδικά μια ταινία εποχής, πρέπει να “υποστηρίζεται” από το σωστό makeup και τα σωστά μαλλιά και για την συγκεκριμένη ταινία έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον backstage infο! Η hair και makeup designer της ταινίας Nadia Stacey μίλησε στο Refinery29 όπου μεταξύ άλλων μοιράστηκε μια ωραία backstage σκηνή από τον Γιώργο Λάνθιμο και την Emma Stone: “Στο μακιγιάζ των πρωταγωνιστριών ο Γιώργος είχε πολύ μεγάλη ανάμιξη. Δεν ήθελε να βλέπει μακιγιάζ εκτός αν αυτό έπαιζε σημαντικό ρόλο στην σκηνή, αν για παράδειγμα είχαμε μια σκηνή από ένα χορό ή ένα πάρτυ. Ήθελε να βλέπει την επιδερμίδα τους και τον ιδρώτα τους χωρίς να τον εμποδίζει το μακιγιάζ! Όταν, λοιπόν, πρωτοκάναμε τα test, έστειλε την Emma πίσω σε εμένα γιατί είχε concealer κάτω από τα μάτια και μας είπε να το αφαιρέσουμε. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούσαμε μόνο lip balm και λίγη ενυδατική με χρώμα ώστε να μπορείς να δεις τις λεπτομέρειες στην επιδερμίδα των γυναικών, όπως τις φακίδες της Emma. Το μακιγιάζ τους ήταν πολύ, πολύ minimal!'”.

Σου θυμίζει κάτι; Λίγους μήνες πριν η Lady Gaga είχε αναφέρει κάτι αντίστοιχο για τον Bradley Cooper: “Όταν εμφανίστηκα στο set, o Bradley πήρε ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και μου αφαίρεσε κάθε ίχνος makeup”, είπε αναφερόμενη στα γυρίσματα της ταινίας A Star Is Born. Και όσο περίεργο κι αν μπορεί να είναι το συναίσθημα (κάποιος ξένος σε πλησιάζει τοοοοοοσο κοντά και σου αφαιρεί το makeup), απολαμβάνουμε το γεγονός ότι και ο κινηματογράφος μπαίνει στο παιχνίδι του real beauty!

 

Read More

And More