Η επιδερμίδα σου δείχνει κουρασμένη; Πώς να το… αλλάξεις χωρίς μακιγιάζ αλλά μόνο με το σωστό skincare!

Πριν από λίγες μέρες αποφάσισα να κάνω ένα zoom call. Ή, καλύτερα, αποφάσισα να κάνω το zoom call χωρίς να κάνω μακιγιάζ. Ξέρεις, όλα αυτά που λέμε για το makeup ότι τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσεις την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει ελεύθερα και μπλα, μπλα, μπλα… Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στον beauty κόσμο από το να αποφασίσεις να βγεις εκεί έξω χωρίς μακιγιάζ και να σου κάνουν ερωτήσεις όπως “νιώθεις καλά;” ή “σου συνέβη κάτι” ή “δεν κοιμήθηκες το βράδυ;”. Σημαντική λεπτομέρεια: εσύ τα έχεις κάνει όλα σωστά ή, τουλάχιστον, έτσι νιώθεις!

Αυτό που λέμε, λοιπόν, κουρασμένη επιδερμίδα υπάρχει πράγματι και εκδηλώνεται με δύο τρόπους κυρίως: θαμπή όψη και σακούλες κάτω από τα μάτια. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό και, κυρίως, πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα παρακάτω!

Κουρασμένη επιδερμίδα: γιατί τώρα; 

Σε περιόδους άγχους, όπως αυτή που διανύουμε τώρα, παράγεται μια ορμόνη η οποία λέγεται κορτιζόλη και η οποία με πολύ απλά λόγια δίνει “εντολή” στην επιδερμίδα να γίνει πιο λιπαρή. Η επιδερμίδα, λοιπόν, γίνεται λιπαρή και αν έχει και φραγμένους πόρους στην επιφάνειά της, αυτό μεταφράζεται σε σπυράκια. Από την άλλη, αυτό το διάστημα ο ύπνος μπορεί να είναι είτε άστατος (δεν κοιμάμαι σωστά άρα αποκτώ μαύρους κύκλους) είτε… άφθονος! Στην δεύτερη περίπτωση σημαίνει πως περνάμε πολλές ώρες σε οριζόντια στάση και σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης που βοηθά την κυκλοφορία του αίματος, η λέμφος “λιμνάζει” κάτω από τα μάτια μας. Άρα, έχουμε περισσότερες σακούλες. Τι μπορώ να κάνω για αυτά; Έχουμε τις λύσεις: πιο βραχυπρόθεσμες αλλά και πιο μακροπρόθεσμες. Εσύ απλώς εφαρμόζεις!

Οι άμεσες λύσεις

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, το ψύχος και η χαμηλή θερμοκρασία διώχνει τα πρηξίματα. Μπορείς, λοιπόν, να τοποθετήσεις στο ψυγείο σου δύο κουτάλια και να τα χρησιμοποιείς στις σακούλες τοποθετώντας, απλώς, πάνω τους απαλά. Επίσης, μπορείς  να χρησιμοποιήσεις και κάποιες ειδικές μάσκες ματιών που μπαίνουν στο ψυγείο. Όσο για το υπόλοιπο πρόσωπο; Υπάρχουν ειδικά εργαλεία που κάνουν μασάζ στο πρόσωπο και διώχνουν τα πρηξίματα τα οποία μπορείς επίσης να έχεις στο ψυγείο. Για να ενισχύσεις το αποτέλεσμα, μπορείς από κάτω να φορέσεις έναν ορό που να περιέχει ενυδατικά συστατικά και υαλουρονικό που δίνει αμέσως ένα plump αποτέλεσμα από μέσα.  Επίσης, μπορείς να κάνεις μια μάσκα υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπό σου σε μορφή sheet mask και να κάνεις μασάζ από πάνω με ένα ειδικό εργαλείο. Τέλος, τα υγρά highlighter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσεις την ίδια στιγμή λάμψη στο πρόσωπό σου.

…Και οι μακροπρόθεσμες!

Ένας λόγος που η επιδερμίδα σου είναι θαμπή είναι γιατί στην επιφάνειά της έχουν συσσωρευτεί νεκρά κύτταρα που δεν αφήνουν το νέο δέρμα να αναδειχθεί. Ένα προϊόν που να περιέχει AHA, λοιπόν, είναι πολύ βασικό ώστε να κάνεις μικροαπολέπιση και να διώξεις τα νεκρά κύτταρα. Και ένα ακόμη συστατικό που πρέπει να αναζητήσεις είναι η αγαπημένη βιταμίνη C που δίνει λάμψη και ομοιοχρωμία στο πρόσωπο.

Μερικά από τα αγαπημένα μας!

1. Λάδι Προσώπου με Βιταμίνη C για Λάμψη & Βαθιά Ενυδάτωση Άγριο Τριαντάφυλλο, Korres

2. Ελιξήριο ματιών ιδανικό για τα σημάδια κόπωσης κάτω από τα μάτια, Χρυσός Κρόκος, Korres

3. Κρέμα ημέρας που δίνει λάμψη, Bee Radiant Age Defense Illuminating Cream, Apivita

4. Gadget για το μασάζ του προσώπου, Oils of Life Twin Balls Facial Massager, €23.00, The Body Shop

5. Υγρό Highlighter  Becca Shimmering Skin Perfector, €28.00, Sephora

6. Cooling mask ματιών, The Body Shop

7. Μάσκα εντατικής φροντίδας με υαλουρονικό οξύ, Magic Stripes, €42.34, Make Me Up

8. Ενυδατικός και αντιοξειδωτικός ορός Double Serum, €65.60, Clarins

 

 

 

 

 

 

Read More

And More