Ήμουν κι εγώ στις Κάννες για να μάθω τα πάντα για το προϊόν που έχουμε όλες στο μπάνιο μας (aka Bioderma Sensibio H20)!

Θα σου πω μια σύντομη ιστορία: είμαι beauty editor από το 2005 και, φυσικά, ξεκίνησα να δουλεύω ως βοηθός ομορφιάς. Το πρώτο μου επαγγελματικό ταξίδι ήταν στην Γαλλία την ίδια χρονιά. Πολύ πριν, λοιπόν, τα γαλλικά φαρμακεία γίνουν τάση, σε εμάς τις beauties ήταν ήδη κοινό μυστικό: αν θέλεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα με μερικά πολύ καλά προϊόντα skincare, θα πρέπει να επισκεφτείς ένα γαλλικό φαρμακείο. Oπωσδήποτε. Και να βάλεις στην τσάντα σου ένα πολύ συγκεκριμένο προϊόν. Οπωσδήποτε. Ακόμη θυμάμαι, λοιπόν, την συνάδελφό μου να μου λέει: “Αυτό που βλέπεις εδώ είναι μαγικό! Οι Γαλλίδες το λατρεύουν και το χρησιμοποιούν όχι μόνο για το ντεμακιγιάζ τους αλλά και για να πλένουν το πρόσωπό τους το πρωί, γιατί το νερό εδώ στο Παρίσι είναι πολύ σκληρό!”.

Από εκείνη τη σύντομη ιστορία μέχρι σήμερα έχουν περάσει 14 χρόνια (όχι από πάνω μου :P), είμαι πλέον beauty editor (και όχι assistant), αυτό το θαυματουργό προϊόν υπάρχει και στην Ελλάδα (thank God), και έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 27445 μπουκαλάκια (όχι τυχαίος αριθμός!).

Αν είσαι στοιχειωδώς διαβασμένη σε θέματα ομορφιάς θα ξέρεις ότι μιλάω για το Sensibio H2O, όπως είναι ο πιο επίσημος τίτλος του, της Bioderma. Πρόκειται πράγματι για ένα θαυματουργό προϊόν για το οποίο, μάλιστα, ταξίδεψα μέχρι τις Κάννες προκειμένου να μάθω περισσότερα.

Σημείωση: τα γραφεία της Naos, της εταιρίας στην οποία ανήκει η Bioderma, βρίσκονται στην Aix En Provence. Εμείς μείναμε στις Κάννες, στο Hotel Majestic* όπου μένουν όλες οι star στο Φεστιβάλ των Καννών και εκτός από το κοινό ξενοδοχείο, εμείς και εκείνες είχαμε κάτι ακόμη κοινό: το Sensibio το οποίο κάθε makeup artist έχει στο βαλιτσάκι του!

Την επόμενη μέρα, λοιπόν, το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στην εταιρία Naos και έπειτα στο εργοστάσιο όπου παράγονται όλα αυτά τα beauty goodies που έχουμε στο ντουλάπι του μπάνιου μας ή, στην δική μου περίπτωση, αφημένα σε κάθε πιθανό σημείο του σπιτιού! Για την μεταφορά μας στα γραφεία της Naos, λοιπόν, συνέβη κάτι πέρα για πέρα σημειολογικό. Ένα hint: η Bioderma απογειώνει την ομορφιά μας, οπότε… μάντεψε πώς μεταφερθήκαμε! Yeap, με ελικόπτερο!

 

Naos: τι πρέπει να ξέρεις για την εταιρία από την οποία κυκλοφορεί το πιο αγαπημένο προϊόν στον κόσμο!

Μερικά μαθηματικά: η Naos είναι μια εταιρία που μετρά 40 χρόνια, στο εργοστάσιό της παράγονται καθημερινά 500.000 προϊόντα (!) ενώ έχει 20.000.000 πιστούς πελάτες στον κόσμο (!!). Η φιλοσοφία της εταιρίας και των προϊόντων στηρίζεται στο Ecobiology (Ecology+ Biology) που ως στόχο έχει να εκπαιδεύσει το δέρμα να λειτουργεί με τους ίδιους του τους μηχανισμούς. Για την Naos, το δέρμα μας είναι ένα έξυπνο οικοσύστημα και η εταιρία το εκπαιδεύει να αλληλεπιδρά σωστά με το περιβάλλον. Και για να στο κάνω πιο σαφές, θα τολμήσω τον εξής παραλληλισμό: είναι σαν κάποιον που σου μαθαίνει να μαγειρεύεις αντί να σου φέρνει έτοιμο το φαγητό. Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να αυτοσυντηρηθείς ανά πάσα στιγμή, στην δεύτερη εξαρτάσαι από αυτό τον άλλο. Έτσι, λοιπόν, και η Naos δίνει στο δέρμα μας τα σωστά εργαλεία- προϊόντα ώστε να ανταπεξέρχεται μόνο του στις εξωτερικές επιθέσεις. Και φυσικά, όλες οι συνθέσεις των προϊόντων σέβονται το μικροβίωμα της επιδερμίδας και δεν είναι καθόλου επιθετικές με το δέρμα! Εξάλλου, το δίπολο Respect and Treat στο οποίο στηρίζεται όλη η φιλοσοφία της Naos δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Επόμενος σταθμός ήταν το εργοστάσιο της Naos, εκεί όπου παράγονται καθημερινά τόνοι προϊόντων πέντε μέρες την εβδομάδα. Αλλά μάντεψε: ο τεράστιος χώρος από όπου βγαίνει το Sensibio H20 λειτουργεί και τις επτά μέρες! Βλέπεις, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που το να σταματήσει η παραγωγή ακόμη και για μια Κυριακή είναι κάτι παραπάνω από ανέφικτο. Για να στο θέσω αλλιώς: κάθε δύο δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο πωλείται ένα μπουκάλι Sensibio (κι εδώ θα χρειαστεί να ξανακάνεις τα μαθηματικά!).

Το ταξίδι μας στις Κάννες και το Μονακό (πήγαμε κι εκεί!) διήρκησε πολλές υπέροχες μέρες όπου συνέβησαν διάφορα υπέροχα που θα τα κρατήσω για εμάς. Αυτό που δεν θα κρατήσω είναι αυτό το beauty μυστικό: χρησιμοποίησε το Sensibio της Bioderma για τον καθαρισμό του προσώπου σου. Αλλά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή το νερό εκεί που ζεις είναι αρκετά σκληρό, κάθε πρωί, αντί να πλένεις το πρόσωπό σου, βάλε σε ένα βαμβάκι αρκετό Sensibio και πέρασέ το απαλά από όλη την περιοχή χωρίς να αμελήσεις τον λαιμό. Μπορείς να με ευχαριστήσεις αργότερα 😉

 

*Fun fact: στο ίδιο ξενοδοχείο έμενε και η Gisele, την οποία είδα στο lobby αμακιγιάριστη και πανέμορφη. Είμαι σίγουρη ότι είχε μόλις ξυπνήσει και είχε περάσει απλώς το πρόσωπό της με ένα βαμβάκι και Sensibio!

Read More

And More