Ξέρεις ποια χρώματα ταιριάζουν στο μακιγιάζ σου; Υπάρχει μια εταιρία που σου λέει!

Δεν θα ήταν υπέροχο να πηγαίνεις στο stand καλλυντικών και να διαλέγεις μόνη σου τα χρώματα που σου πάνε ακριβώς; Να αγοράζεις το τέλειο κόκκινο κραγιόν και φτάνοντας στο ταμείο να μην έχεις καμία αμφιβολία ότι ίσως και να μην σου πηγαίνει! Το ίδιο και με την σκιά σου ή το make up!

Άκουσέ με προσεκτικά, το παραπάνω δεν περιορίζεται στο πλαίσιο μιας αισιόδοξης beauty σκέψης που σου λύνει τα χέρια. Συμβαίνει όντως! Πού, πώς, τι; Όλες οι λεπτομέρειες συγκεντρωμένες παρακάτω…

Η εταιρία στην οποία μπορείς να βρεις ακριβώς το χρώμα που σου ταιριάζει και μάλιστα να το διαλέξεις μόνη σου λέγεται Beauty Is Life. Και τι είναι αυτό που κάνει την εταιρία ξεχωριστή; Είναι η μοναδική εταιρία με κατοχυρωμένο το σύστημα χρωματολογίας των 9 χρωματικών τύπων. Δηλαδή, διαχωρίζει άντρες και γυναίκες σε εννέα διαφορετικούς χρωματικούς τύπους βάσει χρώματος δέρματος, μαλλιών, φρυδιών και ματιών έτσι ώστε να μπορούμε να βρούμε 100% τα χρώματα που μας ταιριάζουν εφόσον παρέχει ένα τυφλό σύστημα μακιγιάζ.

Επιπλέον, η Beauty is Life είναι μια εταιρία με επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ (σίγουρα θα την έχεις διαβάσει στους τίτλους τέλους της αγαπημένης σου εκπομπής) ενώ στην Ελλάδα έρχεται αποκλειστικά από την Ράνια Μπουντούρη και την Make Me Up Cosmetics.

Κι επειδή η Ράνια είναι πάντα εκεί όταν χρειάζομαι διευκρινίσεις, ορίστε τι μου απάντησε όταν την ρώτησα: Και ποιοι είναι τελικά οι χρωματικοί τύποι στους οποίους ανήκουμε;

Η κάθε γυναίκα και ο κάθε άντρας ανήκει σε έναν χρωματικό τύπο. Δηλαδή υπάρχουν ομάδες χρωμάτων οι οποίες ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά τους και με βάση αυτές τις ομάδες μπορούν να επιλέξουν σωστά τα χρώματα του μακιγιάζ τους, της ένδυσης ή και ακόμη αλλαγές στις αποχρώσεις των μαλλιών τους. Το σύστημα των εννέα χρωματικών τύπων είναι το εξελιγμένο σύστημα χρωματολογίας που δημιούργησε η διεθνούς φήμης makeup artist Beatrix Isabel Lied. Η οποία ανέπτυξε την χρωματολογία σε πραγματική επιστήμη και για αυτό το λόγο της απονεμήθηκε τιμητικά ο τίτλος του λέκτορα στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Το σύστημα αυτό κατηγοριοποιεί άντρες, γυναίκες βάση χρώματος μαλλιών, ματιών, δέρματος και φρυδιών καθώς και διαχωρίζει τα χρώματα σε ψυχρά, θερμά και ανάλογα με την ένταση τους, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πραγματικό τυφλό σύστημα χρωμάτων. Ακολουθώντας το πρότυπο αυτό θα βρούμε 100% το χρώμα που ταιριάζει στον δικό μας χρωματικό τύπο χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ή απόκλιση. Στο σύστημα αυτό βασίστηκε και η επαγγελματική σειρά μακιγιάζ της Beatrix, Beauty Is Life η οποία είναι μοναδική στον κόσμο.

Read More

And More