10 ολόφρεσκα μακιγιάζ από την άνοιξη που μπορείς να κάνεις τώρα (γιατί ανυπομονούμε να έρθει)!

Αν κοιτάξεις έξω από το παράθυρό σου θα κάνεις καναδυό διαπιστώσεις: ότι είναι 18.00 και ακόμη να νυχτώσει (ελπίζω να μην διαβάζεις αυτό το άρθρο τα μεσάνυχτα. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, βαλ’το ως υπενθύμιση αύριο στις 18.00). Ότι επίσης αυτές τις μέρες ο καιρός είναι τόσο ζεστός που δεν χρειάζεσαι καν μπουφάν (λέγονται Αλκυονίδες). Είναι καναδυό τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, που σε ξεσηκώνουν και σου δημιουργούν αυτή τη διάθεση: να θες να έρθει η άνοιξη για να ανανεωθείς.

Έχω ένα κακό κι ένα καλό νέο: η άνοιξη θα έρθει σε δύο μήνες αλλά το καλό είναι πως εσύ μπορείς να την βάλεις από τώρα στη ζωή σου υιοθετώντας τις σωστές πινελιές στο μακιγιάζ σου! Παρακάτω θα δεις μερικά ανοιξιάτικα trends που μπορείς να κάνεις σήμερα κιόλας και να σου δώσουν αέρα ανανέωσης. Ιδού!

Ζεστή επιδερμίδα

Ο πιο safe τρόπος να δώσεις στην επιδερμίδα σου ανοιξιάτικο touch είναι να ζεστάνεις την απόχρωσή της. Στον οίκο Isabel Marant η Kaia Gerber περπάτησε με πιο σκούρο πρόσωπο από ότι μας έχει συνηθίσει. Το μυστικό είναι να αναμείξεις με ένα υγρό bronzer το foundation σου ή να περάσεις από πάνω μια σκούρα πούδρα στα σημεία που σε “φιλάει” ο ήλιος. Δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις: μην το παρακάνεις με τον σκούρο τόνο και μην παραλείψεις να σβήσεις προς το λαιμό, αλλιώς το contrast θα είναι πολύ έντονο.

Μολύβι σε οριζόντιο “V”

Ο νέος τρόπος να τοποθετείς το μολύβι είναι μόνο στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σχηματίζοντας ένα οριζόντιο V. Τουλάχιστον, αυτό μας υπέδειξε ο Thierry Mugler. Υιοθέτησέ το σε κάθε περίπτωση αλλά όχι αν τα μάτια σου έχουν μακρινή απόσταση μεταξύ τους!

  Itchy- peachy!

Οι peachy τόνοι ανήκουν στο cast του καλοκαιριού αλλά ευχαρίστως ταιριάζουν και τον Χειμώνα. Ειδικά αν φοράς total black είναι ο πιο εύκολος τρόπος να προσθέσεις φως και χρώμα στο πρόσωπό σου. Ολοκλήρωσε με το κατάλληλο κραγιόν σε ένα επίσης φωτεινό πορτοκαλοκόκκινο. Το credit του look ανήκει στον οίκο Badgley Mischka.

Glossy skin

Αν εξαιρέσεις το συγκεκριμένο χτένισμα που σε κάνει να δείχνεις σαν να πέρασες όλη σου τη μέρα στο γυμναστήριο, αυτή η glossy επιδερμίδα σίγουρα σε βγάζει από την μουντάδα του χειμώνα. Για να το πετύχεις το κόλπο είναι αφού κάνεις το μακιγιάζ σου να ψεκάσεις από πάνω με ένα face mist. Προσοχή! Προσοχή! Το παράδοξο αυτού του look είναι ότι δεν μπορείς να υιοθετήσεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα καθώς υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο λαμπερό και το λιπαρό.

Το κορίτσι που γύρισε από μια βόλτα στην εξοχή

Αν θες να περιγράψεις αυτό το look περιφραστικά θα το περιγράψεις καλύτερο με τον τίτλο που βλέπεις εδώ: “το κορίτσι που γύρισε από μια βόλτα στην εξοχή”. Για να το πετύχεις θα χρειαστεί να έχεις ένα κρεμώδες ρουζ σε καθαρή ροζ απόχρωση και να το σβήσεις καλά μέσα στην επιδερμίδα σου έτσι ώστε να μοιάζει πως το ρουζ βγαίνει μέσα από αυτή. Το συγκεκριμένο look το είδαμε στην Nina Ricci και μπορείς να το υιοθετήσεις σε κάθε περίπτωση με μοναδική εξαίρεση αν έχεις κάποια σημαδάκια στο πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση το ροζ θα τονίσεις τις ατέλειες οπότε θα πρέπει αρχικά να δουλέψεις πολύ καλά τη βάση με κάποιους κορέκτορες.

Highligh- highlighter- the highlightest!

Θα το διαπιστώσεις και στην πορεία της άνοιξης πως την νέα σεζόν η επιδερμίδα του προσώπου μας γίνεται το κέντρο της προσοχής. Για το συγκεκριμένο look θα χρειαστεί να τοποθετήσεις το highlighter σε στρατηγικά σημεία που είναι τα εξής δύο: ψηλά στους κροτάφους και ακριβώς πάνω από το τόξο των φρυδιών με σβήσιμο προς τις ρίζες των ματιών.

Το σωστό κραγιόν

Κάθε εποχή έχει και το κραγιόν του. Αν βαρέθηκες την μουντάδα του χειμώνα φρόντισε να βάλεις στην άκρη το berry κραγιόν σου και αντικατάστησέ το με ένα πορτοκαλοκόκκινο. Ένα κόλπο ακόμη είναι να τοποθετήσεις το κραγιόν ταμποναριστά με το δάχτυλό σου ώστε να έχεις την επιθυμητή ποσότητα χρώματος στα χείλη από το πρωί χωρίς να αισθάνεσαι άβολα γι’αυτό.

Matchy- matchy

Το χρώμα στα μάτια είναι ένας ακόμη τρόπος να δώσεις αέρα ανανέωσης στο beauty look σου. Βεβαίως, το συγκεκριμένο χρώμα είναι αρκετά τολμηρό οπότε καλό θα ήταν να φοράς μια αντίστοιχη λεπτομέρεια και στο outcfit σου για να το σετάρεις. Ακόμη και ένα δαχτυλίδι με τιρκουάζ πέτρα αρκεί.

Ο νέος τρόπος να βάζεις eyeliner

Η άνοιξη έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να τοποθετείς το eyeliner που το γνωρίζουν ήδη οι διαβασμένες και που δεν θα σου κοστίσει σε τίποτα να το υιοθετήσεις από τώρα. Αντιθέτως, θα αποδείξει σε όλους πόσο ενημερωμένη είσαι! Ο τρόπος αυτός είναι να βάζεις eyeliner κανονικά και να “στρογγυλεύεις” τις εξωτερικές γωνίες όπως βλέπεις εδώ και όπως είδαμε στον Tom Ford.

Στα λευκά!

Το λευκό και οι ανοιξιάτικες μέρες πάνε μαζί. Και το μακιγιάζ της άνοιξης έχει αρκετό λευκό, κυρίως σε γραμμικά σχέδια όπως στο eyeliner που βλέπεις εδώ. Επειδή, όμως, το συγκεκριμένο look είναι και αρκετά τολμηρό, μπορείς απλώς να τοποθετήσεις λευκό μολύβι στο εσωτερικό του ματιού ή ανοιχτόχρωμη σκιά στην εσωτερική γωνία που θα κάνει και το βλέμμα σου να δείχνει πιο ξεκούραστο!

 

Read More

And More