Cloud skin: Είναι η τάση για εσένα που λατρεύεις το ματ φινίρισμα

Οι τάσεις στο μακιγιάζ πολλές και αυτό σου χαρίζει τη δυνατότητα να επιλέγεις ανάλογα με τη διάθεσή σου αλλά και την περίσταση. Κι αν δεν είσαι fan της λάμψης και των trends που κάνουν θραύση στο TikTok, όπως το glass skin για παράδειγμα, σου έχω τέλεια νέα. Πρόκειται για ένα look που θα λατρέψεις αν σου έλειψε το ματ φινίρισμα. Ονομάζεται “cloud skin” και είναι ονειρικό, όπως ακριβώς ακούγεται.

Κι αν πιστεύεις πως η επιδερμίδα σου δεν θα είναι δροσερή και fresh, κάνεις λάθος. Οι experts εμπνέονται από τις αχτίδες του ήλιου που διαπερνούν τα σύννεφα χαρίζοντας έστω και ένα μικρό ίχνος φωτός. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Park 박니나 (@ninapark)

Πως το μεταφράζουν στο μακιγιάζ: Προσφέροντας ελάχιστη, φυσική λάμψη στα σημεία που αγγίζει ο ήλιος που σημαίνει ζυγωματικά και μύτη. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο make up look. Είναι σαν να κρύβεται η λάμψη και η ένταση κάτω από ένα ανάλαφρο στρώμα χαρίζοντας στο ματ φινίρισμα ένα εφέ δροσιάς και όψη που θυμίζει πίνακες της Αναγέννησης. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Park 박니나 (@ninapark)

Το μυστικό των make up artitsts κρύβεται στον συνδυασμό των προϊόντων μακιγιάζ καθώς και στη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας πριν τα χρησιμοποιήσουν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Σωστή ενυδάτωση και βάση 

Αν η επιδερμίδα είναι σωστά ενυδατωμένη τότε όλα στη συνέχεια θα πάνε καλά και κυρίως θα δείχνουν άψογα. Αυτό προϋποθέτει ένα καθαρό από ρύπους, μακιγιάζ αλλά και νεκρά κύτταρα δέρμα. Η απολέπιση λοιπόν είναι αναγκαία πριν απλώσεις τον ορό και την ενυδατική σου κρέμα. Αν ταλαιπωρείσαι από ξηρότητα ένα απαλό έλαιο θα σε βοηθήσει πολύ. Το primer, στη συνέχεια και πριν από την εφαρμογή του super ενυδατικού μεν αλλά με ματ φινίρισμα φον ντε τεν, είναι απαραίτητο. Απλώνεις το υγρό φον ντε τεν με πινέλο αν θέλεις φυσικό φινίρισμα και με το beauty blender για κάλυψη. Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό μπορείς να ταμπονάρεις με setting powder σε μέτωπο, πηγούνι και γέφυρα της μύτης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Renato Campora (@renatocampora)

Αν το αποτέλεσμα είναι “σκληρό” οι make up artists έχουν ένα μικρό τρικ που θα σε βοηθήσει: Απλώνεις στα σημεία που είναι θαμπά και μετά την setting powder μικρή ποσότητα κονσίλερ και ταμπονάρεις με το beuty blender ή πινέλο. Φιξάρεις την περιοχή με ελάχιστη ποσότητα πούδρας.   

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Renato Campora (@renatocampora)

Θα μπορούσες να ολοκληρώσεις το cloud skin make up look με αυτή τη μικρή λεπτομέρεια αλλά οι experts έχουν να σου δώσουν μία ακόμη συμβουλή αν θέλεις να δείχνει πράγματι άψογο. Προτείνουν να απλώσεις ελάχιστη ποσότητα διάφανου και χωρίς έντονη λάμψη highlighter στα ζυγωματικά, τα μάτια και στο κέντρο ακριβώς των χειλιών. Αυτή είναι η αχτίδα φωτός που κάνει τη διαφορά. 

Read More

And More