Glass skin: Πως θα πετύχεις το αγαπημένο look των celebrities

Τις τελευταίες ημέρες όλοι συζητούν για την απίθανη, φυσική λάμψη στο δέρμα της Hailey Bieber που δείχνει δροσερό, φρέσκο και με απίθανη όψη. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα trends της χρονιάς. Oι beauty experts άλλωστε επιμένουν πως το μακιγιάζ φέτος είναι διακριτικό και το ζητούμενο είναι η τέλεια όψη της επιδερμίδας. 

Natural και fresh looks είναι εκείνα που θα δεις παντού που οδηγούν στο τελικό glass skin εφέ που κάνει την επιδερμίδα να λάμπει σαν γυαλί. Κι αν αναρωτιέσαι πως ακριβώς θα το πετύχεις οι celebrity make up artists θα σου λύσουν την απορία. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Phillips (@maryphillips)

Σωστή περιποίηση

Από εκεί ξεκινούν όλα. Αν θέλεις να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει στο νεσεσέρ σου να υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα: Το primer και ένα φον ντε τεν με ανάλαφρη σύνθεση και ρευστή υφή. Ξεκινάς ενυδατώνοντας σωστά την επιδερμίδα. Στη συνέχεια χρησιμοποιείς ένα εργαλείο ομορφιάς όπως είναι το gua sha με το οποίο κάνεις απαλό μασάζ που προσφέρει λείανση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και εξαφανίζει τυχόν πρηξίματα. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, πριν από τη βάση, απλώνεις μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και υψηλό δείκτη προστασίας. Σειρά έχει το primer, η φόρμουλα δηλαδή που κρατά στη θέση τους αναλλοίωτα όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που ακολουθούν και παράλληλα μειώνει τους πόρους.    

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Phillips (@maryphillips)

Απλώνεις ένα ελαφρύ στρώμα φον ντε τεν 

Όσον αφορά στην εφαρμογή της βάσης εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι η ποσότητα. Για να δείχνει το δέρμα λαμπερό και δροσερό θα πρέπει να είναι ελάχιστη που σημαίνει less is more: Αυτό είναι το μυστικό. Ξεκινάς με ένα λεπτό στρώμα σε όλο το πρόσωπο και χρησιμοποιείς κονσίλερ στα σημεία που χρειάζονται περισσότερη κάλυψη. Επιλέγεις μια απαλή, ρευστή φόρμουλα που απλώνεται εύκολα και δεν δημιουργεί cakey φινίρισμα. Ακόμη καλύτερο είναι να περιέχει στη σύνθεση της ανακλαστές φωτός. 

Κονσίλερ 

Αν και οι περισσότεροι make up artists προτείνουν να απλώνεις το κονσίλερ πριν το φον ντε τεν αυτό δεν ισχύει αν θέλεις να πετύχεις το fresh look. Το σωστό σε αυτή την περίπτωση είναι να το εφαρμόσεις μετά τη βάση και επιλεκτικά στα σημεία, χρησιμοποιώντας πινέλο για την εφαρμογή, το ειδικό σφουγγαράκι για blending και setting powder για τέλεια όψη. Στην περιοχή των ματιών προτίμησε ένα color corrector που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και ταυτόχρονα φωτίζει την περιοχή. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Phillips (@maryphillips)

Πούδρα στα κατάλληλα σημεία 

Μια setting powder πρέπει να πάρει θέση στο νεσεσέρ σου από εδώ και στο εξής κι αυτό επειδή πρόκειται για ένα σχεδόν μαγικό  προϊόν που σφραγίζει το μακιγιάζ και προσφέρει ένα υπέροχο εφέ λάμψης χωρίς υπερβολές. Και σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται να κρατήσεις τις ισορροπίες που σημαίνει πως θα απλώσεις ένα πολύ ελαφρύ στρώμα με το ειδικό πινέλο, κυρίως στα σημεία που το δέρμα σου παρουσιάζει έξτρα λιπαρότητα όπως είναι τη T-Zone. 

Highlighter και Blush

Αφού έχεις ολοκληρώσει το βάση σειρά έχουν τα ζυγωματικά. Στο συγκεκριμένο look ένα cream blush είναι ότι καλύτερο. Το απλώνεις με τα δάχτυλα και προσφέρει μια δροσερή πινελιά στο μακιγιάζ σου. Κρατάς το highlighter για τα πιο ψηλά σημεία. Το απλώνεις στα σημεία που αγγίζει ο ήλιος που σημαίνει στα “μήλα”, τη γέφυρα της μύτης και κάτω από το φυσικό τόξο των φρυδιών. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Phillips (@maryphillips)

Extra tip: Αν έχεις ανοιχτούς πόρους θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική με το highlighter μιας και έχει την ιδιότητα να τους τονίζει. Πριν από την εφαρμογή του λοιπόν επιβάλλεται να έχεις φροντίσει ώστε να τους καλύψεις. 

 

Read More

And More