Ευαίσθητα μάτια: Make up tips για να αποφύγεις τους ερεθισμούς

Αν έχεις ευαίσθητα μάτια ακολουθείς συγκεκριμένους κανόνες τόσο στο μακιγιάζ όσο και το ντεμακιγιάζ ώστε να αποφύγεις τους ερεθισμούς και να βρεθείς με κόκκινα, δακρυσμένα μάτια. Αν ανήκεις στη συγκεκριμένη κατηγορία αντιμετωπίσεις προβλήματα όταν χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προϊόντα μακιγιάζ για τα μάτια με αποτέλεσμα το eye make up να εξαφανίζεται λίγο μετά τη δημιουργία του κι εσύ να ταλαιπωρείσαι από τον κνησμό και την ενόχληση.

Συνήθως αποφεύγεις looks όπως το smoky eyes ή τη χρήση glitter αφού τόσο οι βαριές φόρμουλες όσο και εκείνες σε μορφή σκόνης προκαλούν ερεθισμούς. Παραμένεις λοιπόν στο minimal απλώνοντας μια στρώση μάσκαρα η οποία επίσης είναι υποαλλεργική. Οι experts είναι και πάλι εδώ για να σε συμβουλεύσουν σχετικά με τα προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιείς άφοβα αλλά και τον σωστό τρόπο να τα εφαρμόζεις. 

Πινέλα μακιγιάζ: Καλό είναι να επενδύσεις στα καλύτερα ειδικά όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις στην περιοχή των ματιών. Αποφεύγεις τα συνθετικά και προτιμάς εκείνα που έχουν τα φυσικά με απαλή τρίχα που δεν “¨τραυματίζουν” το δέρμα κάθε φορά που απλώνεις τη σκιά ματιών ή το eyeliner. Σε καμία περίπτωση, λένε οι ειδικοί, δεν εφαρμόζεις το προϊόν κατευθείαν από τη συσκευασία ακόμη κι αν πρόκειται για τις πιο απαλές σκιές σε μορφή κρέμας. 

Εστιάζεις στην εξωτερική γωνία του ματιού: Αν αγαπάς τα dramatic eye make up looks κάνε focus στην εξωτερική γωνία και όχι στο κινητό βλέφαρο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ μαλακό μολύβι ή σκιές σε μορφή κρέμας ή gel χαρίζοντας στο βλέμμα το εφέ που επιθυμείς. 

 

Μολύβι ματιών: Το άνω βλέφαρο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και το περίγραμμα σε αυτό προκαλεί ερεθισμό και πόνο στα ευαίσθητα μάτια. Εναλλακτικά μπορείς να ξεκινήσεις το περίγραμμα από το μέσο του βλεφάρου που είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων σεζόν. Επαναλαμβάνεις την ίδια κίνηση και στο κάτω βλέφαρο. 

Καθαρισμός: Για να είσαι ήσυχη θα πρέπει όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για να εφαρμόσεις προϊόντα μακιγιάζ στα μάτια να είναι πάντα σχολαστικά καθαρά. Τόσο τα πινέλα όσο και τα βουρτσάκια σου. Αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται να τα καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης καλό είναι να τα κρατάς κλεισμένα σε θήκες ώστε να βρίσκονται μακριά από βακτήρια και μικρόβια. Μπορείς να τα καθαρίζεις με το προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών ή να προμηθευτείς το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού πινέλων από το αγαπημένο σου beuuty κατάστημα. 

Μην το παρακάνεις: Keep it siple. Αυτό πρέπει να είναι το moto σου. Όσο λιγότερα προϊόντα χρησιμοποιείς τόσο το καλύτερο. Μια λεπτή γραμμή eyeliner, για παράδειγμα, μπορεί να χαρίσει το dramatic look που θέλεις χωρίς να απλώσεις πάνω από αυτήν μεγάλες δόσεις σκιάς. 

Συστατικά: Ελέγχεις τη σύνθεση των προϊόντων που απλώνεις στα μάτια σου ώστε να σιγουρευτείς πως είναι ασφαλή. Δεν πρέπει να περιέχουν αλκοόλ, άρωμα ή αιθέρια έλαια αφού είναι τα συστατικά που συχνά προκαλούν ερεθισμό στα ευαίσθητα μάτια. Επίσης, τόσο το eyeliner όσο και οι σκιές  πρέπει να είναι cruelty-free και απαλές ως σύνθεση. 

Ντεμακιγιάζ: Είναι εκείνο που επιβάλλεται να προσέξεις πολύ. Αρχικά αφαιρείς το μακιγιάζ κάθε βράδυ χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Επιλέγεις ένα προϊόν σε μορφή balm και απομακρύνεις κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπου και λιπαρότητας χωρίς να τρίβεις τα μάτια. Απλά ταμπονάρεις. 

Read More

And More