Το μακιγιάζ στο σπίτι είναι το νέο όπλο για να μας φτιάχνει τη διάθεση και αυτά είναι τα προϊόντα που χρειάζεσαι

Πριν λίγο καιρό η Rosie Huntington ανέβασε στο instagram την παραπάνω φωτογραφία και έγραψε: “Έκανα μακιγιάζ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό και πρέπει να πω ότι πραγματικά μου έφτιαξε τη διάθεση! Τελευταία είμαι σε μια φάση του less is more στο μακιγιάζ μου αλλά αυτό το χρώμα στα μάγουλα και στα χείλη είναι το κάτι άλλο!”. 

Σε ένα παράλληλο σύμπαν εδώ στο beauty department του TLIFE ξυπνούσαμε και είχαμε ακριβώς την ίδια ανάγκη: να τρέξουμε στον καθρέφτη μας και να βαφτούμε. Όχι για κάποιο zoom meeting, όχι για να πάμε οπουδήποτε (αλίμονο!) αλλά γιατί τελευταία το μακιγιάζ έχει αποδειχτεί mood booster! Είναι το όπλο που μας φτιάχνει τη διάθεση και το έχουμε παραδεχτεί ακόμη και όσες δεν αγαπούσαμε ιδιαίτερα το makeup πριν. Γιατί; Γιατί ίσως και να έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τον εαυτό μας με φόρμες, γιατί έχουμε τόση ανάγκη να πάμε κάπου έξω με φίλους και να πιούμε ένα ποτό και γιατί, μιας και δεν μπορούμε να έχουμε όλα αυτά, ας έχουμε τουλάχιστον ένα μακιγιαρισμένο πρόσωπο! 

Για το μακιγιάζ στο σπίτι, μάλιστα, δεν θα χρειαστείς και πολλά! Παρακάτω μερικά πολύ απλά βήματα που θα αλλάξουν την διάθεσή σου. PS: βεβαίως, επειδή ειδικά σε αυτή τη φάση έχουμε διαπιστώσει αυτό που κάποιοι έλεγαν, ότι δηλαδή το μακιγιάζ είναι παιχνίδι, μπορείς να το πας μέχρι όπου εσύ θέλεις!

Radiant Creamy Concealer, Sephora, €31.95. Αν έχεις κάνει το σωστό skincare δεν θέλεις τίποτα να καλύψει αυτή την τέλεια λάμψη που θα έχει αποκτήσει το πρόσωπό σου. Επίλεξε, λοιπόν, ένα concealer που είναι ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας σου και άπλωσέ το κάτω από τα μάτια, στα πλαϊνά των χειλιών και τοπικά στα σημεία εκείνα που θέλεις να καλύψεις. Έπειτα, με ένα πινέλο σβήσε το προϊόν και θα έχεις δημιουργήσει μια πολύ όμορφη και φυσική βάση. 

 

Chanel Les Beiges Healthy Glow Bronzing Cream. Μας λείψει η λάμψη του καλοκαιριού στην επιδερμίδα μας έτσι κι αλλιώς αλλά αυτούς τους μήνες που είμαστε σπίτι μας λείπει λίγο περισσότερο. Ευτυχώς, μας την εξασφαλίζουν πάντα τα κατάλληλα προϊόντα. Προτίμησε τα bronzer σε κρεμώδη υφή που θα γίνουν ένα με την επιδερμίδα σου και άπλωσέ το με ένα πινέλο εκεί που σε βλέπει φυσικά ο ήλιος. Ένα ωραίο κόλπο είναι να σχηματίσεις από ένα “3” σε κάθε μάγουλο για φυσικό αποτέλεσμα. 

RMS Beauty Lip2Cheek, €39.00. Όλα στο μακιγιάζ του… σπιτιού πρέπει να έχουν ένα φυσικό αποτέλεσμα και κανένα άλλο προϊόν δεν θα σου εξασφαλίσει τόσο φυσικό αναψοκοκκίνισμα πέρα από ένα κρεμώδες ρουζ. Αφού απλώσεις λίγη ποσότητα στα μάγουλά σου και σβήσεις, τοποθέτησε προϊόν και στο κινητό σου βλέφαρο σαν ρουζ. Μάλιστα, ένα ακόμη κόλπο για να δεις από πού πρέπει να ξεκινάει το ρουζ είναι να βάλεις κάθετα τα δύο δάχτυλά σου στα πλαϊνά της μύτης και να το τοποθετήσεις εκεί. 

 

Gimme Brow+, Benefit, €30.95. Τα ανοδικά χτενισμένα φρύδια θα δώσουν ανοδικότητα σε όλο σου το πρόσωπο. Αν θέλεις να τονίσεις και το χρώμα τους, μάλιστα, ένα tip είναι να κρατήσεις το βουρτσάκι κάθετα πάνω στο φρύδι και να επιμείνεις περισσότερο σε κάθε σημείο ώστε να βάφεις τα φρύδια σου παράλληλα. 

 

Morello Voluminous Lipgloss, απόχρωση Watermelon, Korres. Last but not least: βάλε στα χείλη σου ένα έντονο, ροδαλό χρώμα με glossy υφή για μεγαλύτερη όψη υγείας. Και κάτι που ίσως δεν ήξερες: τα έντονα χρώματα στα χείλη τραβάει την προσοχή στα χείλη σου και σε αυτά που λες. Άρα, αν πρόκειται να κάνεις κάποιο zoom meeting αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος για να το φορέσεις! 

Read More

And More