Video tutorial: Αλήθεια, εσύ ξέρεις τι κάνει το κάθε πινέλο; Σου δείχνουμε!

Ένα για το make up, ένα για την πούδρα, κάποιο άλλο για το ρουζ. Πινέλο για την σκιά, κάποιο άλλο για τα σβησίματα, για την πτυχή του ματιού…

Τα πινέλα που μπορείς να βρεις στα καταστήματα καλλυντικών είναι πολλά και διαφορετικά. Πριν οδογηθείς, όμως, στην αγορά τους θα πρέπει να είσαι διαβασμένη. Να ξέρεις τι πινέλο πρέπει να αγοράσεις για να απλώνεις την πούδρα σου, ποιο για το ρουζ σου και αν θέλεις να δημιουργήσεις κοψίματα θα χρησιμοποιήσεις και κάποιο άλλο.

Η Ράνια Μπουντούρη, δημιουργός της εταιρίας Make Me Up (μάθε περισσότερα εδώ) μας παραδίδει μαθήματα στο παρακάτω βίντεο. Πριν, όμως, από αυτό ιδού κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τα πινέλα και την φροντίδα τους:

1. Τα πινέλα με φυσική τρίχα είναι αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με εκείνα που έχουν συνθετική. Η τιμή των πρώτων κυμένεται από 15 μέχρι και 50 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος και την χρήση τους. Όμως, σου κάνουν απόσβεση αφού πρόκειται να τα κρατήσεις για μια ζωή!
2. Φρόντισέ τα σωστά! Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς για να αγοράσεις ένα εξειδικευμένο προϊόν ώστε να τα πλένεις. Ένα σαμπουάν μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά. Όταν, όμως, τα στεγνώνεις άφησέ τα κάπου να κρέμονται με την τρίχα προς τα κάτω. Σε αντίθετη περίπτωση η τρίχα θα “ανοίξει” και θα χαλάσουν. Βάλε στο πρόγραμμα να τα πλένεις μια φορά την εβδομάδα.
3. Φύλαξέ τα σε ένα ξεχωριστό νεσεσέρ και όχι με τα υπόλοιπα καλλυντικά τους. Τα πινέλα μπορεί να γίνουν εστία μικροβίων αν τα πετάς στην τσάντα σου ή αν τα βάζεις μαζί με τις συσκευασίες των προϊόντων.
4. Επένδυσέ σε ένα εξειδικευμένο απολυμαντικό spray και ψέκασέ τα πριν τα χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπό σου.
5. Μην τα δανείζεις στην φίλη σου, στην αδερφή σου ή σε οποιονδήποτε άλλο πέρα από εσένα! Για να δεις τις επιπτώσεις όταν δανείζεις τα καλλυντικά σου κάνε κλικ εδώ!

Πάτα play και δες παρακάτω τι κάνει το κάθε πινέλο!

Για να βρεις και να παραγγείλεις τα πινέλα που είδες στο βίντεο μπες στην official page της εταιρίας Make Me Up!

Read More

And More