4 tips για να σώσεις τα μαλλιά σου από το χτένισμα του Σαββάτου!

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα: έχεις κρεπάρει ποτέ τα μαλλιά σου, κοιμήθηκες και το επόμενο πρωί ξόδεψες κάτι ώρες μέχρι να τα ξεμπερδέψεις; Ή έχεις πάει ποτέ κομμωτήριο, έχει κάνει εκείνο τον θεαματικό κότσο με τα 4672 τσιμπιδάκια τα οποία έβγαζες από το κεφάλι σου επί ένα μήνα;

Το να ξυπνήσεις Κυριακή πρωί όπως η κοπέλα της photo είναι πολύ πιθανό. Γιατί το προηγούμενο βράδυ έκανες το τέλειο χτένισμα, κοιμήθηκες με αυτό σε κακή κατάσταση και το επόμενο πρωί θέλεις είτε α) να λουστείς και να απαλαγείς από την σφηκοφωλιά που έχεις στα μαλλιά σου είτε β) να κάνεις κάτι, να σώσεις τα μαλλιά σου και να διατηρήσεις το χτένισμά σου μέχρι την Δευτέρα (αλοίμονο, τόσες ώρες πέρασες πάνω από το πιστολάκι για να τα ισιώσεις!). Έχουμε τα tips και για τις δύο περιπτώσεις!

1. Αν θέλεις να διατηρήσεις το χτένισμά σου αλλά τα μαλλιά σου έχουν μια απαίσια μυρωδιά τσιγάρου
Ήξερες ότι υπάρχουν αρώματα μαλλιών; Μάλιστα, ένας από τους αγαπημένους μας οίκους, ο οίκος Chanel λανσάρει τώρα το Chanel eau Tendre Hair Mist (€40.90) που όχι απλώς διώχνει κάθε δυσάρεστη μυρωδιά αλλά κάνει τα μαλλιά σου να μυρίζουν υπέροχα.
Εναλλακτικά, ένα πολύ καλό trick (σ’ευχαριστώ φίλη Μαρία για την σωτήρια συμβουλή!) είναι να απλώσεις μαγειρική σόδα στην ρίζα των μαλλιών, να τρίψεις απαλά πηγαίνοντας σε όλο το μήκος κι έπειτα να φυσήξεις με ένα σεσουάρ ώστε να εξαφανιστεί η σόδα.

2. Αν έχεις κρεπάρει τα μαλλιά σου
Όλες έχουμε ταλαιπωρηθεί προσπαθώντας να ξεμπλέξουμε τα μαλλιά μας μετά από ένα έντονο κρεπάρισμα. Το μυστικό είναι να χτενίσεις τα μαλλιά σου με μια βούρτσα ξεκινώντας από τις άκρες και προς τα πάνω, σταδιακά (όχι το αντίθετο. Οι κόμποι απλώς θα μετακινούνται προς τα κάτω). Χώρισε σε μικρότερες τούφες και κάνε υπομονή. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου πριν το λούσιμο γιατί αλλιώς τα υπολείμματα προϊόντων styling θα μείνουν εκεί και δεν θα τα καθαρίσεις ποτέ σωστά ακόμη και με δύο χέρια σαμπουάν. Έπειτα, άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα μάσκας όπως η μάσκα Εντατικής Αναδόμησης για Ξηρά και Ταλαιπωρημένα μαλλιά Keratinology της Sunsilk (€7.40) και μείνε έτσι αρκετή ώρα κάνοντας παράλληλα άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα, να φτιάξεις τα νύχια σου. Είναι Κυριακή, έχεις χρόνο και τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από φροντίδα.

3. Αν έχεις ισιώσει τα μαλλιά σου
Βοήθησε το χτένισμά σου να διατηρηθεί περισσότερο. Χτένισε όλο το μήκος κι έπειτα άπλωσε στις άκρες ένα λαδάκι ενυδάτωσης όπως το Kerastase Elixir Ultime (€35.00). Δώσε μεγάλη προσοχή στην ποσότητα: μια πίεση αρκεί και μόνο στις άκρες!

4. Αν έχεις κάνει σπάσιμο στα μαλλιά σου
Κι εδώ τα πράγματα είναι πολύ εύκολα! Άπλωσε στα μαλλιά σου ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν όπως το Souffle του Pantene Pro-V σε όλο το μήκος αποφεύγοντας τις ρίζες (για περισσότερες λεπτομέρειες δες αυτό το βίντεο). Έπειτα, χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο ίσα μέρη και πιάσε σε σφιχτές πλεξίδες από το ύψος του αυτιού και κάτω. Το επόμενο πρωί που θα λύσεις θα έχεις ανανεωμένα waves.

Read More

And More