Έχω ίσια μαλλιά και θέλω να κάνω layers! Γίνεται;

Τα ίσια μαλλιά είναι υπέροχα. Για όποιον ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ. Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση, τα ίσια μαλλιά μπορεί να είναι πολύ βαρετά και ειδικά όταν τα έχουμε να κάνουμε με πολύ μακριά μήκη. Πώς το γνωρίζω; Είμαι ακριβώς αυτή η περίπτωση και τελευταία σκέφτομαι εντατικά να κόψω τα μαλλιά μου και να προσθέσω μερικά layers ώστε να αποκτήσουν ενδιαφέρον. Η ερώτηση, όμως, είναι: αυτά τα layers θα στέκονται ωραία ακόμη και όταν περάσουν αυτές οι δύο- τρεις πρώτες μέρες μετά το κομμωτήριο και θα χρειαστεί να λουστώ;

Η Σοφία Νομικού είναι μια από τις αγαπημένες μου hair expert που έχει ειδικότητα στα layers και σε αυτά τα κουρέματα που βλέπεις στις stars του εξωτερικού και θα ήθελες στα μαλλιά σου (βλ. Gisele). Επίσης, έγινα μεγάλη fan της όταν μεταμόρφωσε τα μαλλιά της αδερφής μου σε… Ζιζελομαλλιά! Την πήρα, λοιπόν, τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού για κούρεμα. Αλλά λίγο πριν, της έκανα τις ερωτήσεις που ακολουθούν. Κι επειδή αυτή η στήλη είναι βιωματική (ξέρω! Ξέρω! Έχεις κουραστεί να το διαβάζεις, κι εγώ να το γράφω) φρόντισα να σου μεταφέρω όλα τα info!

Τα ίσια μαλλιά πέφτουν πολύ βαριά και δείχνουν συνήθως αδιάφορα. Μπορώ να κάνω layers;

Τα layers είναι ιδανικά για τα βάρια και ίσια μαλλιά. Με αυτήν την τεχνική κουρέματος τα μαλλιά αποκτούν όγκο και κίνηση προσφέροντας περισσότερες επιλογές στο styling και στα χτενίσματα. Επίσης δείχνει τέλειο το ponytail  με τα  layers!

Το layering στα ίσια μαλλιά γίνεται με συγκεκριμένη τεχνική;

Ναι! Η τεχνική αυτή λέγεται brick cutting και είναι μια τεχνική των Toni&Guy. Εφαρμόζεται για να αφαιρέσουμε βάρος και να δώσουμε όγκο στα βαριά μαλλιά χωρίς να χρειάζεται έντονο φιλτράρισμα, όταν δηλαδή θέλουμε τα φιλαριστά μαλλιά να κρατούν μια μοντέρνα γραμμή. Αυτό που κάνουμε είναι να ανασηκώνουμε το τμήμα που θέλουμε και να δουλεύουμε με τις μύτες του ψαλιδιού αφαιρώντας μαλλιά με κίνηση από την κορυφή προς το μήκος των μαλλιών. Σαν να χτίζουμε με τούβλα έναν τοίχο! Εξάλλου, από εκεί πήρε και το όνομά του (brick σημαίνει τούβλο).

Αυτή η τεχνική κάνει για όλες μας;

Τα  layers  από μονά τους δεν αρκούν. Για tailor made  αποτέλεσμα το κούρεμα πρέπει να συνοδεύεται από πολλές τεχνικές όπως brick cutting, point cutting, channeling technique, clicing technique, twist cutting…

Από πού πρέπει να ξεκινούν τα layers στα ίσια μαλλιά ώστε να δείχνει το αποτέλεσμα φρέσκο και όχι 90’s, όπως της Rachel από τα Φιλαράκια.

Για να αποφύγουμε το  look  της Rachel στις αρχές της σειράς (Rachel cut) ζητάμε βάρια γραμμή στην βάση του κουρέματος και τα φιλαρίσματα να αρχίζουν από την κάτω γραμμή της γνάθου τουλάχιστον! Για πιο personalized αποτέλεσμα είναι ιδανικό να συνδυάσουμε το brick cutting και το point cutting (κρατάμε το ψαλίδι κάθετα και δουλεύουμε στα τελειώματα των μαλλιών). Έκτος αν έχουμε μαλλιά σαν της  Kendall Jenner, δηλαδή πολύ λεπτά μαλλιά τα οποία μπορούν να συνδυάσουν όλες τις τεχνικές για όγκο και κίνηση.

Αν κόψω layers στα ίσια μαλλιά μου θα πρέπει να κάνω καθημερινά styling για να έχουν αυτή την κίνηση;

Ένα κάλο κούρεμα πρέπει να μας λύνει τα χέρια και όχι να μας παιδεύει. Γι’αυτό το λόγο διαλέγουμε καλά κομμωτήρια που επενδύουν στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση!

Αν κόψω layers μπορώ να αφήσω τα μαλλιά μου ίσια ή θα μοιάζει σαν να έχω… ψαλιδιές;

Όχι ένα σωστό κούρεμα δεν έχει ποτέ ψαλιδιές! Αν δείχνει έτσι σημαίνει ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σωστή τεχνική!

Τα layers στο μπροστινό μέρος γύρω από το πρόσωπο είναι cool ή ξεπερασμένα;

Στο σωστό πρόσωπο και άτομο με αυτοπεποιθηση ναι μπορεί να διχνει super cool ! The 70s 80s and 90s are back so rock the look!

UPDATE: Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές έχω layers και είναι η κίνηση που δεν θα μετανιώσω ποτέ!

 

 

Read More

And More