Pixie cut: αν θέλεις μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή, αυτό είναι το πιο stylish κούρεμα ΤΩΡΑ!

Έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από τότε που συνάντησα τον Eugene Souleiman, official hair stylist της Wella και θρύλο των μαλλιών (!) στη Λισαβόνα. Αν έπρεπε να βάλω έναν τίτλο στην συνέντευξη μαζί του, αυτός θα ήταν “It’s all about haircut!”! Πράγματι, τα shag, τα layers και όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο… κεφάλι σου, ακούγονται πολύ τελευταία. Και αν θέλεις να σου δώσεις στιλ το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σηκώσεις το τηλέφωνο και να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου. Και αν είσαι έτοιμη για μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή, αυτό το ένα κούρεμα που πρέπει να κάνεις είναι το pixie cut. Είναι το ίδιο που έχει η Kristen Stewart και η Cara Delevingne. Άρα, μιλάμε για δύο it girls και εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι αυτά τα it girls κάτι παραπάνω γνωρίζουν! Ή ότι αν υιοθετήσεις κι εσύ το ίδιο κούρεμα μπορεί και να υιοθετήσεις και κάτι από το coolness τους.

Όμως, με δεδομένο ότι μιλάμε για μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή, ρωτήσαμε την hair stylist Σοφία Νομικού μερικά extra info για το pixie cut, ή/και το κούρεμα που θα σου αλλάξει τη ζωή. Κράτησε σημειώσεις παρακάτω!

Από την Twiggy στην Cara Delevingne

Το supermodel από την Μεγάλη Βρετανία, Twiggy έκανε το pixie κούρεμα την απόλυτη δήλωση μόδας, συνδυάζοντάς το με τις διάσημες spider- βλεφαρίδες της. Γνωστή για τις εικονικές χρυσές μπούκλες της, το 1986 η ηθοποιός Goldie Hawn υιοθέτησε με την σειρά της ένα ατημέλητο pixie. Σήμερα πολλά σύγχρονα it girls διαλέγουν αυτό το κούρεμα με πιο χαρακτηριστικές την Kristen Stewart και την Cara Delevingne.

Pixie cut: σε ποια σχήματα προσώπου και τύπους μαλλιών ταιριάζει;

Αυτό το κούρεμα ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα αρκεί να προσαρμοστεί σωστά στο καθένα. Για παράδειγμα, δεν ταιριάζει ιδανικά σε στρογγυλό πρόσωπο εκτός αν κόψουμε κοντές αφέλειες και το σηκώσουμε προς τα πάνω. Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε μια πλαϊνή φράντζα για να μακρύνουμε το σχήμα προσώπου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ευέλικτο κούρεμα και ανάλογα με το πρόσωπο που το φοράει και το κόψιμο, αυτό το ύφος μπορεί να φανεί γουστόζικο και chic, ή punk και rock n roll. Μπορεί να αναδείξει απαλά γλυκά χαρακτηριστικά, ή να  τονίσει όμορφα τα ισχυρότερα. Όμως, το ίδιο κούρεμα μπορεί να πάει τρομερά λάθος και να σας κάνει να μοιάζετε με τη μητέρα κάποιου (και δεν εννοώ την… πω-πω-τι-ωραία-μαμά εκδοχή που θυμίζει την Elle Macpherson!). Γι’ αυτό προτιμώ το συγκεκριμένο κούρεμα είτε σε ίσια μαλλιά ή σε μαλλιά με ελαφρύ σπάσιμο ώστε να είναι εύκολο το styling.

Pixie cut σε λεπτή τρίχα: do or don’t?

Αν τα μαλλιά είναι λίγα ή η τρίχα λεπτή ναι, μπορούμε να το κάνουμε με ένα έντονο ξανθό χρώμα με lowlights ώστε να πέτυχουμε τρισδιάστατή δομή. Τα προϊόντα σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ σημαντικά και θα χρειαστεί να έχουμε μια σκόνη που προσφέρει υφή, όγκο και κράτημα ή έναν ματ πηλό. Μάλιστα, αυτό το κούρεμα ίσως να είναι και η καλύτερη λύση στα λεπτά ή άτονα μαλλιά σε σχέση με ένα καρέ ή τα μαλλιά σε μακριά γραμμή.

Μετά το pixie… τι;

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε μετά το κούρεμα είναι να μην χάσουμε το επόμενο ραντεβού. Είναι ένα style που θέλει συντήρηση στον μηνά. Επίσης, είναι ένα κούρεμα που θέλει μακιγιάζ και κραγιόν για να διατηρούμε την θηλυκότητά μας. Όσον αφορά το αν θα μας ταλαιπωρήσει η απάντηση είναι πως αν έχουν πάει όλα καλά και το κούρεμα είναι σωστό με το ιδανικό χρώμα που να ταιριάζει στο πρόσωπό μας, όχι! Αντιθέτως, τα μαλλιά θα στεγνώνουν πιο γρήγορα και θα κάνουμε και πιο γρήγορο styling! Α! Και ήρθε η στιγμή να ευχαριστηθούμε όλα τα αξεσουάρ μας, φουλάρια και σκουλαρίκια!

 

Read More

And More