Πώς να κάνεις το χτένισμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες και άλλα… twisted χτενίσματα

Έχουμε τεράστια αδυναμία στις Γαλλίδες και κατά πάσα πιθανότητα αν επισκέπτεσαι αυτή τη στήλη εντατικά, αυτό να είναι κάτι που έχεις καταλάβει. Μάλιστα, το parisian είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας στιλ για καλοκαίρι: φορέματα με μικροσκοπικά λουλούδια, κόκκινα κραγιόν και μαλλιά πιασμένα πάνω σε twist. Ακριβώς όπως έκανε η Brigitte Bardot και ακριβώς όπως κάνουν και τα σύγχρονα parisian κορίτσια. 

Πώς, όμως, θα πετύχεις αυτό τον signature twisted κότσο; Συγκεντρώσαμε παρακάτω πέντε twisted χτενίσματα, από το γαλλικό μέχρι πιο updated εκδοχές που μπορείς να συναντήσεις στο TikTok!

Κλασικό french twist 

Όσο πιο μακριά μαλλιά έχεις τόσο πιο υπέροχο θα γράψει αυτό το χτένισμα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι αρκετά τσιμπιδάκια κι ένα dry shampoo προκειμένου να δώσεις όγκο στις ρίζες των μαλλιών τους αλλά και να κάνεις τα μήκη τους πιο εύπλαστα!

Twisted Pigtails

Αν σου αρέσουν οι διπλές κοτσίδες μπορείς να δοκιμάσεις και αυτόν τον τρόπο: πιάσε τα μαλλιά σου σε δύο ίσα μέρη με χωρίστρα στη μέση και δημιούργησε χοντρά twist από τη μια και από την άλλη μεριά. Πάτησε play για περισσότερα. 

Twisted half up

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πιάσεις τα μισά μαλλιά σου πάνω και ένας από τους πολλούς και είναι αυτός εδώ, δημιουργώντας, δηλαδή μικρά “στριφογυρίσματα”. Μια σημαντική σημείωση: αν έχεις μαλλιά με πλούσιο όγκο το αποτέλεσμα θα “γράψει” καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση το κρεπάρισμα θα βοηθήσει. 

French twist ponytail

Μας αρέσουν οι χαμηλές κοτσίδες γιατί μπορούμε να έχουμε πιασμένη τα μαλλιά μας χωρίς να χάνουμε ούτε εκατοστό από το μήκος μας. Μια εκδοχή της χαμηλής κοτσίδας, μάλιστα, είναι και αυτή με το twist και γίνεται πανεύκολα!

Twist σε κοντά μαλλιά

Ποιος είπε ότι τα twists ενδείκνυνται μόνο για όσες έχουν μακριά, πλούσια μαλλιά; Το παρακάτω tutorial είναι η απόδειξη για το ακριβώς αντίθετο!

Read More

And More