Me, myshelf and I με την Σελίνα Γκόμες (αλήθεια, είναι η Σελίνα Γκόμες)!

Αντί προλόγου: Η στήλη Me, Myshelf and I είναι μια ιδέα που ξεκίνησε λίγους μήνες πριν. Ξεκίνησε γιατί εσύ μας οδήγησες εκεί. Το 2018 δεν χρειάζεται να περπατάς στο κόκκινο χαλί ή να είσαι χολιγουντιανή star για να έλκεις το ενδιαφέρον. Το 2018 το ενδιαφέρον μας έλκει οτιδήποτε αυθεντικό, ξεχωριστό, ιδιαίτερο, με καλή ενέργεια. Ok! Το τέλειο στιλ πάντα βοηθάει. Διανύουμε real beauty εποχές που στηρίζονται σε αυθεντικές κοριτσίστικες συζητήσεις, στα flaws, το girls gang, στα it girls που ξεχωρίζουν στην πραγματική ζωή γιατί έχουν κάτι να πουν. Σε μια εποχή που τα social media κυριαρχούν και οι νέες διασημότητες είναι friendly και uber stylish κορίτσια που γνωρίζουμε μέσα από εκεί, κορίτσια που οι ίδιες συναναστρεφόμαστε καθημερινά, αυτή η στήλη θα ήταν τουλάχιστον ξεπερασμένη αν δεν ακολουθούσαμε το ρεύμα της εποχής. Και στο beauty σου έχουμε αποδείξει πως είμαστε και θα παραμένουμε updated! Ο λόγος στην Σελίνα Γκόμες (ναι, είναι η Σελίνα Γκόμες) που στον κόσμο της ομορφιάς είναι γνωστή εδώ και χρόνια, που έχει τα τελειότερα σγουρά μαλλιά και ξέρει από tips για σγουρομάλλες και που στις 30 Μαρτίου έχει γενέθλια και κλείνει τα 36. Τα 36 που τα κάνει να δείχνουν 26. Άρα, έχεις πολλά να μάθεις από εκείνη!

Hello! Είμαι η Σελίνα Γκόμες (όντως, και με 10 χρόνια παραπάνω προϋπηρεσία από αυτήν που ξέρετε ήδη) και πριν καταφέρω να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και να φτιάξω τη δική μου εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων (μπορείτε να δείτε περισσότερα στο www.mosaique.gr) ήμουνα για σχεδόν 10 χρόνια Υπεύθυνη Επικοινωνίας σε μεγάλη αλυσίδα καλλυντικών στην Ελλάδα. Οπότε ομορφιά, ρουτίνα περιποίησης και κοσμετολογικές καινοτομίες, είναι έννοιες γνωριμότατες για εμένα!

Ποτέ μα ποτέ δεν επικοινώνησα προϊόν που δεν το πίστεψα ή που δεν είχα φίλες οι οποίες το πίστεψαν (μιας που δεν κάνουν όλα για όλους). Πλέον έχω καταλήξει στα αγαπημένα μου brands και φυσικά σε ρουτίνες και συστατικά τα οποία κάνουν για το δικό μου δέρμα και τη δική μου προσωπικότητα.


Οι φακίδες μου πάντα μου άρεσαν και τον τελευταίο καιρό που είναι και της μόδας, έχω έναν ακόμα λόγο να μη βάφομαι πολύ, κάτι που πάντα απεύφεγα. Αγαπημένο foundation αυτό της Paese, που ενώ προσφέρει ομοιομορφία, φροντίζει ταυτόχρονα και την επιδερμίδα με τις βιταμίνες του και λόγω της χτιστής κάλυψής του, επιλέγω πόσο χρειάζομαι για να φαίνονται οι ομορφοτίλες μου, δηλαδή τις όμορφες τελείες μου, όπως τις λέει και μια φίλη μου!

Κατά τα άλλα δε θέλω πολλά πολλά, μάσκαρα και προϊόν φρυδιών, και τα δύο φυσικά από τη Benefit Cosmetics, την οποία λατρεύω και είναι η ιδανική εταιρεία για όποιον πιστεύει ότι το βλέμμα και η κορνίζα του είναι το μυστικό για οποιαδήποτε εμφάνιση.

Από κραγιόν δηλώνω πιστή στα Cream Lip Stain της Sephora, πρώτα θα εγκαταλείψω εγώ και μετά εκείνα!


Έχω να ισιώσω τα μαλλιά μου από το 2009, οπότε καταλαβαίνετε και τη λατρεία που έχω στις μπούκλες μου. Τις γουστάρω γιατί έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν πάνω στο κεφάλι μου! Τις φροντίζω με την ειδική σειρά για σγουρά μαλλιά της Bumble and bumble, και έτσι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός – ποτέ δε θα μου προσφέρουν το λεγόμενο bad hair day.

Λατρεύω τις μάσκες, σε όποια μορφή και για όποιο μέρος του σώματος. Έχω κυκλοφορήσει στο σπίτι σα μούμια, με υφασμάτινες μάσκες για πρόσωπο, χείλη, χέρια, ντεκολτέ και πόδια σε κάτι κρίσεις beaute και cocooning.

Επιλέγω δαγκωτά και αδιαπραγμάτευτα οτιδήποτε έρχεται από τη Μέκκα της ομορφιάς (aka Κορέα) και υποκλίνομαι βαθιά στον Dr. Jart+ και την ενυδατική του κρέμα για το πρόσωπο, τη Ceramidin.

Στο μπάνιο μου θα δεις τα Baylis & Harding αφρόλουτρο και κρέμα σώματος, γιατί δε νομίζω να έχω μείνει μία ημέρα της ζωής μου χωρίς ενυδατική για το σώμα (κορίτσια, τεράστιο μυστικό κατά των ραγάδων και της χαλάρωσης – ιδανικά ως μέτρο πρόληψης).

Το άρωμα για εμένα πάει με τη διάθεση και το στυλ της εμφάνισης, δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες. Ξεχωρίζω Prada – Infusion, Chloe – Love, Philippe Starck – Peau de Soie και (αλίμονο σε όποιον γελάσει) ό,τι έχει να κάνει με Musk, μιας που με γυρνάει στα χρόνια της εφηβείας.

 

 

Ωραία όλα αυτά, όμως ό,τι και να κάνουμε και όσο και αν προσέξουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, αυτό που τελικά φαίνεται περισσότερο είναι αυτό που βγαίνει από μέσα μας! Η εσωτερική γαλήνη και αρμονία δεν αγοράζεται, παρόλα αυτά δουλεύεται όμως. Προσωπικά, μου το υπενθυμίζει το μικρότερο tattoo που έχω, που έχει διπλή σημασία. Για την Ελλάδα ερωτηματικό, για το Λατινικό αλφάβητο άνω τελεία. Η άνω τελεία χρησιμοποιείται από τους συγγραφείς τη στιγμή που ενώ θα μπορούσαν να τελειώσουν μία πρόταση εκεί, αποφασίζουν να τη συνεχίσουν. Έτσι και για εμένα. Όταν σε μία φάση της ζωής μου αναρωτιόμουν για το τι γίνεται και αισθανόμουν σε αδιέξοδο, ήμουν στο τσακ να τα παρατήσω και να αφεθώ. Όμως όχι. Ούτε τα παράτησα, ούτε αφέθηκα. Έβαλα την άνω τελεία μου, πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και τα γύρισα όλα τούμπα. Έκανα ό,τι με έκανε ευτυχισμένη! Αυτό είναι λοιπόν το beauty tip μου: να κάνετε περισσότερα από αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους, αυτά που θα κάνουν μάτια και χαμόγελα να λάμπουν!

Happy birthday, birthday girl!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Μακιγιάζ: Ξένια Ιωάννου

Ευχαριστούμε πολύ την σχολή μακιγιάζ του Γιάννη Μαρκετάκη, Make Up Lab by Yiannis Marketakis

Read More

And More