Νέα εποχή για την ομορφιά! Γιατί είναι τόσο σημαντικό που η Alicia Keys εμφανίστηκε στα MTV VMA χωρίς μακιγιάζ!

Πριν περίπου πέντε χρόνια άρχισε να μας συστήνεται το trend του No Make Up Make Up, αυτή η τάση του να προσπαθείς να δείχνεις φυσικά όμορφη και αμακιγιάριστη ενώ έχεις ξοδέψει τρία 24ωρα μπροστά από τον καθρέφτη σου. Πέντε χρόνια μετά η τάση είναι No Make Up. Τελεία.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια πολλά άλλαξαν στον κόσμο της ομορφιάς και οι τάσεις έκαναν τόσο focus στο individuality, δηλαδή στην διαφορετικότητα, που πλέον μπορείς να περπατάς και στο κόκκινο χαλί χωρίς μακιγιάζ. Γιατί αν βάλεις το κόκκινο κραγιόν και κάνεις τα μαλλιά σου vague τότε θα είσαι ίδια με τις άλλες. Σωστά;

Η πιο απελευθερωτική τάση του no make up ξεκίνησε από την Alicia Keys η οποία τρεις μήνες πριν είχε γράψει στο Lenny Letter για την απόφασή της να κυκλοφορεί πλέον χωρίς ίχνος μακιγιάζ και όλους τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτό. Είπε πως δεν θέλει πια να κάνει μακιγιάζ με τις ώρες για να βγει πέντε λεπτά στην τηλεόραση, είπε πως δεν θέλει να έχει άγχος μη τυχόν και την πετύχει κάποιος παπαράτσι χωρίς μακιγιάζ και σχολιαστεί άσχημα η εικόνα της, είπε ακόμη πως δεν θέλει να καλύπτει άλλο το πρόσωπο, την ψυχή της, αυτό που είναι. Και πήρε την απόφαση να μην ξαναβάλει καθόλου make up. Όπως και έκανε στα MTV VMA….

Και δεν ήταν η μόνη! To ίδιο έκανε και η Alessia Cara, η οποία από τότε που κυκλοφόρησε το τραγούδι της Scars to your beautyiful αποφάσισε να μην ξαναφορέσει make up. Μιλώντας λίγους μήνες πριν στο αμερικάνικο Glamour είχε πει: “΄Ολοι κοιτάμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και σκεφτόμαστε: το μισώ αυτό. Μακάρι να ήταν διαφορετικό το άλλο, από κάτι μικρό όπως ξύπνησα με ένα σπυράκι σήμερα μέχρι κάτι μεγαλύτερο όπως δεν θέλω να ζω άλλο γιατί δεν είμαι αρκετά όμορφη! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ- ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!”.

Στο δικό μου μυαλό, πάλι, η τάση του να κυκλοφορείς χωρίς μακιγιάζ έχει και μια άλλη ανάγνωση: βάζω στην άκρη το μακιγιάζ που σημαίνει καλύπτω πράγματα και κάνω focus στην φροντίδα του εαυτού μου για να με αναδείξω. Να περιποιηθώ την επιδερμίδα μου, να φροντίσω τον εαυτό μου, να είμαι φυσικά όμορφη κάνοντας pampering στον εαυτό μου. Άρα, υπό αυτή την έννοια, η τάση του No Make Up σε φέρνει πιο κοντά με εσένα (εσύ, ένα Σάββατο, ωραία μουσική και οι μάσκες σου!). Και ό,τι φροντίζουμε περισσότερο μαθαίνουμε να το αγαπάμε και περισσότερο! Ακριβώς όπως είναι.

Από την άλλη, όμως, αν θες να κάνεις μακιγιάζ γιατί σου αρέσει το μακιγιάζ ή γιατί έτσι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποδέχεσαι τον εαυτό σου ως έχει. Το έκανες γιατί είσαι εσύ και ο εαυτός σου και έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι (καλό) θες στον εαυτό σου. Άρα, γιατί έτσι! Στο κάτω- κάτω και η Alicia Keys φαίνεται να έχει “κλέψει” με λίγο gloss στα χείλη και στα μάτια.

Θυμίσου, όμως, σε κάθε περίπτωση ότι είσαι όμορφη. Με ή χωρίς strobing 😉

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: The no make up trend! Πώς θα φροντίσεις την επιδερμίδα σου τόσο ώστε να μην χρειάζεσαι make up!

ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ! Θα σταματούσες ποτέ να κάνεις μακιγιάζ όπως η Alicia Keys;

Read More

And More