Όλοι οι φυσικοί τρόποι να ξανοίξεις τα μαλλιά σου όπως η Lana del Rey!

Όλο το προηγούμενο διάστημα (κάποιες και τώρα), οι διάσημες πειραματίζονταν με το χρώμα των μαλλιών τους βάφοντάς τα άλλοτε με ημιμόνιμες βαφές και άλλοτε πάλι κάνοντας κάτι πιο μόνιμο και δραστικό.

Από την άλλη, η Lana del Rey, έδωσε την δική της beauty απάντηση υιοθετώντας μια old school τεχνική: χρησιμοποιώντας λεμόνι για να ξανοίξει τις ρίζες της!

“Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσεις λεμόνια για να καλύψεις τις ρίζες σου για εννιά εβδομάδες”, έγραψε η Lana del Rey κάτω από αυτή την φωτογραφία. Εκείνη το έκανε με λεμόνια, εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω όλους τους υπόλοιπους πιθανούς τρόπους για να κάνεις κάτι αντίστοιχο!

Μέλι
Το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ξανοίγματος μαλλιών γιατί παράλληλα ενυδατώνει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να μην αφήνει τις άκρες ξηρές. Όμως, η αίσθηση του να κολλήσουν τα δάχτυλά σου από μέλι είναι από μόνη της πολύ ενοχλητική, πόσο μάλλον το να το κάνεις επί τούτου στα μαλλιά σου! Ένα καλό trick για να έχεις το ξάνοιγμα που θες χωρίς την ενοχλητική αίσθηση είναι να αναμείξεις το μέλι σε μια κούπα με νερό ή με ξύδι και να το απλώσεις πολύ πιο εύκολα (και να το ξεβγάλεις ακόμη ευκολότερα)! Αφού το κάνεις, πιάσε τα μαλλιά σου με ένα κλάμερ, κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι, πέσε για ύπνο και λούσου το επόμενο πρωί.

Χαμομήλι
Όταν σκεφτόμαστε φυσικό τρόπο ξανοίγματος των μαλλιών ο πρώτος συνειρμός που κάνουμε είναι το χαμομήλι. Βράσε χαμομήλι, λοιπόν και άφησέ το να κρυώσει. Έπειτα, πέρασε τα μαλλιά σου από την ρίζα μέχρι τις άκρες ή μεμονωμένα κάποιες τούφες που θες να ξανοίξουν περισσότερο και βγες στον ήλιο μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά σου. Ο συνδυασμός χαμομήλι και ήλιος ισούται με σίγουρη επιτυχία! Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μια μέρα που θα πας για μπάνιο στη θάλασσα.

Λεμόνι
Το λεμόνι είναι επίσης διάσημο για τις… ξανοιχτικές του ιδιότητες μόνο που ξηραίνει τα μαλλιά. Για να αποφύγεις το δεύτερο part φτιάξε το εξής μείγμα: ανάμειξε 1/4 της κούπας ζεστό νερό με μια ολόκληρη κούπα χυμό λεμονιού και πρόσθεσε είτε conditioner είτε κάποιο ενυδατικό λάδι. Ανακίνησε καλά. Έπειτα, ψέκασε όλα τα μαλλιά σου και βγες στον ήλιο. Επανάλαβε την διαδικασία ανά μισή ώρα για ακόμη μεγαλύτερο ξάνοιγμα των μαλλιών σου.

Κανέλα

https://www.instagram.com/p/BulgJ8YhqI4/

Και οι καστανές έχουμε δικαίωμα στο φυσικό ξάνοιγμα των μαλλιών μας. Και αν όλα τα παραπάνω είναι προνόμια των… ξανθών, η κανέλα φτιάχτηκε για εμάς! Το trick είναι να βρέξεις τα μαλλιά σου και να απλώσεις πάνω τους conditioner ώστε να μπορέσει η κανέλα που θα απλώσεις μετά κατά μήκος να κολλήσει. Κάνε ένα παχύρρευστο μείγμα (σαν πάστα) με κανέλα και ελάχιστο νερό και πέρασέ το καλύπτοντας όλα τα μαλλιά από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Μπορείς να αφήσεις το μείγμα όσο θες!

Τι πρέπει να προσέξεις:
– Για να πιάσουν όλα τα παραπάνω στα μαλλιά σου, θα πρέπει η τρίχα σου να είναι απόλυτα φυσική που σημαίνει ότι δεν τα έχεις βάψει. Εξάλλου, αν είχες μπει ήδη στην διαδικασία να βάψεις τα μαλλιά σου ποιο το νόημα να κάνεις όλα αυτά και να μην πας απλώς στον κομμωτή σου;
– Οτιδήποτε χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου, από το μέλι μέχρι την κανέλα πρέπει να είναι αραιωμένο με νερό. Ειδικά, το λεμόνι το οποίο είναι πολύ όξινο και από μόνο του θα φθείρει και θα αφυδατώσει την τρίχα.
Μάσκες! Μάσκες! Μάσκες! Τα ξανοιγμένα μαλλιά, όπως και όλα τα μαλλιά, δείχνουν ομορφότερα όταν είναι υγιή που σημαίνει ενυδατωμένα!
– Όσον αφορά τη συχνότητα, το χαμομήλι μπορείς να το απλώνεις άφοβα ακόμη και κάθε μέρα ενώ το λεμόνι καλό θα ήταν να το περιορίσεις σε μια φορά την εβδομάδα ή ανά δέκα μέρες.
– Αυτό το tip κράτησέ το για τους επόμενους μήνες: Η παραλία είναι η καλύτερη ευκαιρία να ξανοίξεις τα μαλλιά σου. Κάθε φορά, λοιπόν, που πηγαίνεις μην ξεχνάς να παίρνεις μαζί σου το μαγικό μείγμα με λεμόνι ή χαμομήλι. Για τα υπόλοιπα δύο περιόρισε την χρήση τους στο σπίτι!

 

Read More

And More