Paris Fashion Week: τα ωραιότερα μακιγιάζ και μαλλιά (μέχρι στιγμής)

Από όλες τις εβδομάδες μόδας, το Παρίσι είναι πάντα αυτό που τραβάει περισσότερο την προσοχή μας. Κυρίως, γιατί εδώ συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα και περισσότερα ονόματα στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. Η αυλαία άνοιξε στις 23 Σεπτεμβρίου, θα πέσει στις 30 και με άλλα λόγια βρισκόμαστε ακριβώς στα μισά. Αυτά τα… μισά, δεδομένου και του όγκου, είναι η καλύτερη αφορμή για να κάνουμε ένα πρώτο review με τα beauty looks που μας εντυπωσίασαν περισσότερο.

Ήδη, η Pat McGrath μεγαλούργησε για λογαριασμούς των οίκων Valentino και Maison Margiela ενώ ο Peter Philips για τον Dior και τον οίκο Dries Van Noten μας υπενθύμισε πως είναι ο μάγος της αλαβάστρινης επιδερμίδας η οποία, την ίδια στιγμή, δείχνει απόλυτα φυσική, σαν να μην υπάρχει ίχνος makeup.

Στα μαλλιά, από την άλλη, ο Guido Palau είναι επικεφαλής (κυριολεκτικά!) για μερικούς σπουδαίους οίκους όπως Chloé και Loewe.

Κάνε scroll down για να πάρεις μια πρώτη γεύση!

Lanvin

Το spa skin, το να δείχνει δηλαδή η επιδερμίδα σου σαν να βγήκες μόλις από ένα spa εκτός από huge trend είναι και μια ολόκληρη διαδικασία. Για να επιτευχθεί αυτό το look γίνονταν αρκετό μασάζ στο πρόσωπο των μοντέλων (διεγείρει την μικροκυκλοφορία και το δέρμα αποκτά αυτή την… εκ των έσω λάμψη) και το foundation απλώνεται με μικρό πινέλο, ταμποναριστά και τοπικά. Αυτό είδαμε και στον οίκο Lanvin ενώ το μακιγιάζ ενισχύθηκε με μια λεπτή γραμμή αρκετά τραβηγμένου eyeliner.

Christian Dior

Το τελευταίο show του οίκου Dior ήταν εμπνευσμένο από φωτογραφίες αρχείου της Catherine Dior. Ο Guido Palau εμπνεύστηκε από την αδερφή του Christian Dior και δημιούργησε πολύ soft πλεξίδες που έδειχναν ρομαντικές και φρέσκες ταυτόχρονα, ενώ ο Peter Philips εμπνεύστηκε από το περιβάλλον του show και τα δέντρα και δημιούργησε ένα eco-friendly look. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό στο μακιγιάζ; “Από την δική μου οπτική αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείς όσο πιο λίγα προϊόντα είναι δυνατόν. Προετοίμασε, λοιπόν, την επιδερμίδα με την Dior Hydra Life Fresh Hydration Sorbet Crème, έπειτα έβαλε ελάχιστο από το Βackstage Glow Primer το οποίο ανέμειξε με το Backstage Face & Body Foundation, ενώ το μακιγιάζ ολοκληρώθηκε με μια λεπτή γραμμή eyeliner.

Saint Laurent

Τα κορίτσια του Saint Laurent έχουν αυτό το effortless sexiness το οποίο αποτυπώνεται στην πράξη με μαλλιά τόσο φυσικά σαν να βγήκες από το μπάνιο σου και να στέγνωσαν με τον αέρα και ένα μακιγιάζ που ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας. Ένα μυστικό είναι να διορθώσεις με foundation τοπικά τυχόν ατέλειες και να βάλεις από κάτω και από πάνω ενυδατική ταμποναριστά χρησιμοποιώντας πινέλο. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, μην ξεκινήσεις από την ζώνη “Τ” που βγάζει λιπαρότητα από μόνη της.

Guy Laroche

Τα 60’s ήταν η πηγή έμπνευσης για το μακιγιάζ και τα μαλλιά στο show του Guy Laroche. Ο makeup artist Kabuki δημιούργησε αυτά τα πολύ δραματικά smoky makeup χρησιμοποιώντας καφέ, μαύρους και μοβ τόνους, nude lipgloss και κοψίματα. Όσο για τα μαλλιά, αυτά είχαν να κάνουν περισσότερο με το κούρεμα παρά με το styling.

Rochas

Το spa skin ήταν το ζητούμενο και σε αυτό το show, ενώ η υγεία της επιδερμίδας ενισχύθηκε με glossy χείλη και ανοδικά χτενισμένα φρύδια. Όσο για τα μαλλιά, οι εσκεμμένα oily ρίζες εξυπηρετούσαν αυτό τον effortless χαρακτήρα του τελικού look.

Chloe

Τα κορίτσια του οίκου Chloe έχουν πάντα αυτό τον αρχοντικό και chic αέρα ο οποίος ενισχύθηκε από τα twists στα μαλλιά (σ.σ. τα χτενίσματα θύμιζαν γλυπτό) ενώ το μακιγιάζ επικεντρώθηκε στα μάτια τα οποία ήταν smudged μακιγιαρισμένα σε καφέ τόνους.

 

Dries Van Noten

Το dream team που συνεργάστηκε για αυτό το look ήταν ο Peter Philips στο μακιγιάζ και ο Sam McKnight στα μαλλιά. Η έμπνευση εδώ προήλθε από το Blade Runner ενώ κάποια μοντέλα εμφανίστηκαν στο catwalk με αυτά τα εμπνευσμένα από το real life, piercing. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για τρουκς που ήταν κολλημένα στην επιδερμίδα.

Maison Margiela

H Pat McGrath δημιούργησε όπως πάντα αιθέριες επιδερμίδες χρησιμοποιώντας το Sublime Perfection System (foundation και πούδρα) που φέρουν την υπογραφή της, ενώ σε κάποια μοντέλα χρησιμοποιήθηκε έντονη σκιά κατά μήκος των βλεφάρων. Το individuality συνεχίστηκε από τον Eugene Souleiman ο οποίος έκανε διαφορετικά χτενίσματα στα μοντέλα: σε άλλα άφησε όλα τα μαλλιά να φαίνονται κάτω από το καπέλο και άλλα τα κάλυψε.

Mugler

Last but not least, ο οίκος Mugler διατήρησε την φουτουριστική του διάθεση με αυτά τα super glossy χτενίσματα όπου τα μαλλιά ήταν τραβηγμένα προς τα πίσω και τις δύο ανοδικές γραμμές κάτω από τα φρύδια που έκαναν την Bella Hadid (και όχι μόνο) να δείχνει πως έρχεται κατευθείαν από το μέλλον!

 

Read More

And More