Ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις τα σπυράκια στο πρόσωπο (είναι αλήθεια)!

Τον τελευταίο χρόνο περίπου, δηλαδή από τότε που μπήκε στη ζωή μας το jade roller, αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τον τρόπο που απλώνουμε τις κρέμες στο πρόσωπό μας, τις σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε και γιατί είναι αυτές οι σωστές. Επίσης, τα facials, δηλαδή οι θεραπείες προσώπου που γίνονται είτε από δερματολόγο είτε από αισθητικό είναι εξίσου μεγάλη τάση.

Ακριβώς όπως ερχόμαστε πλέον σε περισσότερη και μεγαλύτερη επαφή με το σώμα μας, το ίδιο συμβαίνει και με την επιδερμίδα του προσώπου μας. Η Αρετή Καφαντάρη, μεταξύ άλλων, είναι η πρώτη που έφερε την face yoga στην Ελλάδα και ήδη έχουμε μάθει μαζί της πολλές ασκήσεις μασάζ, για να απλώνουμε τις κρέμες μας κοκ (θα τις βρεις όλες συγκεντρωμένες εδώ). Υπάρχουν, λοιπόν, αντίστοιχες ασκήσεις που μπορούν να γίνουν και για τα σπυράκια! “Το πρόσωπο το οποίο έχει ακμή είναι ένα πρόσωπο στο οποίο δεν συνηθίζουμε να κάνουμε πολλές ασκήσεις. Προσπαθούμε να το προσέχουμε και κάνουμε κυρίως ασκήσεις μικροκυκλοφορίας, δηλαδή να τονώσουμε την μικροκυκλοφορία για να μπορέσουμε να προσφέρουμε αιμάτωση ώστε να επουλωθούν τυχόν σημάδια που υπάρχουν και το δέρμα να λειτουργεί πιο γρήγορα. Άρα, να μην φράζουν οι πόροι, άρα να μην δημιουργούνται σπυράκια”, τονίζει η ίδια. Παρακάτω, λοιπόν, οι ασκήσεις!

Λιοντάρι

“Φέρνει υψηλή αιμάτωση στο πρόσωπο, άρα το πρόσωπό μας λειτουργεί σε πιο γρήγορους ρυθμούς επομένως οι πόροι δεν φράζουν τόσο εύκολα ώστε να κάνουν ακμή. Επίσης, η υψηλή αιμάτωση μας κάνει και πιο γρήγορη επούλωση από σημάδια που μας αφήνουν τα σπυράκια μας”.

Μασάζ με τσιμπιματάκια

“Είναι ένα αποτοξινωτικό μασάζ. Όπως και στο σώμα μας, έτσι και στο πρόσωπό μας αυτά τα τσιμπιματάκια είναι λίγο σαν να σοκάρουν την επιδερμίδα μας και αποβάλλουν πιο εύκολα τις τοξίνες. Χρειάζονται πέντε δευτερόλεπτα ανά ζώνη, δηλαδή πέντε δευτερόλεπτα στο μέτωπό μας, πέντε δευτερόλεπτα στο κάθε μάγουλο κοκ. Συνολικά, λοιπόν, θα αφιερώσουμε περίπου μισό λεπτό”.

Πιέσεις

Οι πιέσεις έχουν να κάνουν με μεσημβρινούς του προσώπου και μπλοκαρισμένη ενέργεια. Άρα, επειδή η ακμή προέρχεται είτε από υπερέκκριση σμήγματος είτε από ορμόνες, εμείς με τις πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε την υγιή κυκλοφορία της ενέργειας στο πρόσωπό μας.

Ο πεντάλογος της ακμής: τι μπορώ να κάνω!

1. Χαρτογραφώ την ακμή μου και βλέπω σε ποιο σημείο εντοπίζεται. Έτσι αντιλαμβάνομαι τι την προκαλεί

2. Προσέχω την διατροφή μου ανάλογα με το σημείο που παρουσιάζεται η ακμή

3. Πίνω πολύ νερό

4. Κάνω αποτοξινωτικές ασκήσεις και μασάζ

5. Κάνω πιέσεις για να ρυθμίσω την ροή της ενέργειας. Οι πιέσεις γίνονται για τρία δευτερόλεπτα και μετά κάνω μικρούς κύκλους για άλλα επτά δευτερόλεπτα

Παραπάνω διάβασες μερικά βασικά steps για να βοηθήσεις τα σπυράκια σου. Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν το πρόβλημα είναι έντονο είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου. Και έπειτα να εντάξεις στη ρουτίνα σου αυτές τις ασκήσεις που εκτός από τα σπυράκια βοηθούν να επαναφέρεις τη λάμψη στο πρόσωπό σου!

Read More

And More