Πώς κάνουν contouring οι stars (από την makeup artist των stars)!

Πώς κάνουν contouring οι stars (από την makeup artist των stars)! | tlife.gr

Το contouring, το οποίο υπήρχε από καταβολής beauty κόσμου, έγινε ευρύτερα γνωστό χάρη στην Kim Kardashian και εκείνο το βίντεο που είχε ανεβάσει χροοοοονια πριν με τον Mario Dedivanovic. Σήμερα, το contouring με εκείνη την έννοια του πολύ οριοθετημένου προσώπου είναι πλέον ξεπερασμένο. Αλλά είναι εκεί, στην σύγχρονη εκδοχή του και δίνει με κάθε ευκαιρία το «παρών» στο κόκκινο χαλί (εχμ, για να ακριβολογώ, η ευκαιρία είναι το ίδιο το κόκκινο χαλί!).

Η ερώτηση είναι: πώς γίνεται αυτό το σύχρονο, effortless contouring που βλέπεις στα πρόσωπα των διασημότερων χολιγουντιανών star; Η Mary Phillips, μια από τις διασημότερες makeup artists, έδωσε αναλυτικά όλα τα info στο αμερικάνικο Marie Claire. Κράτησε σημειώσεις και κόπιαρε!

«Αφού απλώσω την κρέμα Crème de La Mer σε όλες τις πελάτισσές μου, βάζω ταμποναριστά concealer κάτω από τα μάτια, γύρω από τη μύτη και οπουδήποτε αλλού εμφανίζεται κοκκινίλα. Έπειτα, κάνω contouring ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά τους με οριζόντια διάθεση (διάλεξε μια απόχρωση έναν ή δύο τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου) και σχηματίζω μια γραμμή από το ψηλότερο σημείο που θα κάνω contouring μέχρι το πηγούνι (η γραμμή αυτή πρέπει να περνάει μπροστά ακριβώς από το κάθε αυτί) και σβήνω. Τέλος, κάνω contouring κοντά στις ρίζες των μαλλιών προς τα μέσα για να ζεστάνω το πρόσωπο, ένα trick που κάνει το κέντρο του προσώπου να δείχνει πιο φωτεινό!».

Αφού ολοκληρώσει το contouring και σβήσει, η Mary Phillips απλώνει το ανοιχτόχρωμο foundation με ένα fluffy πινέλο σε όλο το πρόσωπο αλλά και πάνω από τα σημεία που έχει κάνει contouring έτσι ώστε και να σβήσει τις πολύ σκληρές γραμμές αλλά και να εξασφαλίσει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. «Το layering των προϊόντων κάποιες φορές σε κάνει να δείχνεις πιο φυσική στο τέλος!».

Οπότε, την επόμενη φορά που θα κάνεις contouring θυμίσου αυτά τα τρία βασικά στοιχεία: απλώνεις πρώτα τις σκούρες αποχρώσεις, έπειτα σβήνεις καλά και αφήνεις το foundation για το τέλος. Έτσι, είναι σαν να βγαίνει όλο πολύ, πολύ φυσικά μέσα από την επιδερμίδα σου!

READ more