6 tips για να περάσεις στο σπίτι σου όπως θα περνούσες σε ένα spa!

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό μας, να διώχνουμε τις κακές σκέψεις και να χαλαρώνουμε ουσιαστικά. 

Το “πώς να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε spa” είναι αγαπημένος μας θέμα έτσι κι αλλιώς αλλά αυτό το διάστημα που περνάμε περισσότερες ώρες στο σπίτι μας, μπορούμε ευκολότερα να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη! Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εντρυφήσει κι έτσι έχουμε όλο το know how έτσι ώστε να μεταμορφώσεις κι εσύ το μπάνιο σου στον τέλειο χώρο που θα χαλαρώσεις. Κράτησε σημειώσεις!

1.Φτιάξε ατμόσφαιρα

Τίποτα πιο σημαντικό από το να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου! Πάρε μαζί σου μια κούπα τσάι ή ένα ποτήρι κρασί (ότι προτιμάς!), το βιβλίο σου ή ακουστικά για να ακούσεις κάτι στο podcast και άναψε οπωσδήποτε κεριά. Τίποτα δεν μπορεί να ζεστάνει την ατμόσφαιρα περισσότερο από μερικά κεριά. Ειδικά αν μυρίζουν υπέροχα! Από τα πιο αγαπημένα μας είναι τα Diptyque και η μυρωδιά Narguile (€52.50) με την ζεστή μυρωδιά του, ιδανική για την εποχή. 

2. Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και αφρόλουτρο 

Βάλε ζεστό νερό στην μπανιέρα σου και άσε τη βρύση να τρέχει. Για να δημιουργηθούν τα τέλεια bubble baths που θα σου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση, το μυστικό είναι να βάλεις αφρόλουτρο στην αρχή και το νερό να πέφτει από πάνω. Επίσης είναι σημαντικό να επιλέξεις μια μυρωδιά που σου αρέσει και το αφρόλουτρό σου να είναι πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά και έλαια. Μια από τις πιο αγαπημένες μας μυρωδιές είναι το Bohemienne της Mor (€26.40) από την Make Me Up. 

3.Μην ξεχάσεις κάτι για το κεφάλι σου!

 

Για να απογειώσεις την χαλάρωσή σου πρέπει να νιώθεις άνετα σε κάθε σημείο του σώματός σου και κυρίως με τον αυχένα σου. Ένας τρόπος είναι να κάνεις roll μια πετσέτα και να την βάλεις εκεί ή να επενδύσεις σε κάποιο από αυτά τα ειδικά μαξιλαράκια με βεντούζες για την μπανιέρα σου όπως το Bath Pillow της The Body Shop (€12.00). 

4.Κάνε ταυτόχρονα μια μάσκα προσώπου 

Για να απογειώσεις την αίσθηση του spa στο σπίτι σου, κάνε μια μάσκα καθαρισμού με άργιλο όπως η Green Clay της Korres. Οι υδρατμοί θα βοηθήσουν τους πόρους σου να ανοίξουν και να καθαρίσουν καλύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος. Επιπλέον, την αφαιρείς με νερό μέσα στην μπανιέρα σου κι έτσι δεν δημιουργείς ένα χάος μετά! 

5.Μετά το αφρόλουτρο τυλίξου με ένα fluffy μπουρνούζι

Ένα καλό και fluffy μπουρνούζι είναι μια τέλεια επένδυση που αξίζει να κάνεις για τον εαυτό σου και μόνο αν ξεκινήσεις να τα χρησιμοποιείς θα διαπιστώσεις τι έχανες τόσα χρόνια αλλά και τι διαφορά μπορεί να κάνει όχι μόνο στην επιδερμίδα σου αλλά και στην διάθεσή σου! Ένα ζεστό μπουρνούζι σου ζεσταίνει την καρδιά! Βαμβακερό μπουρνούζι Zara Home (€55.99). 

6.Βάλε μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης σώματος 

Όσο απολαυστικό κι αν είναι, ένα ζεστό αφρόλουτρο θα στερήσει από την επιδερμίδα σου τα καλά έλαια και θα το αφυδατώσει. Αυτό που πρέπει να κάνεις αφού βγεις από το μπάνιο είναι να αναπληρώσεις αυτή την χαμένη υγρασία με μια πλούσια κρέμα σώματος όπως το Coco Rose Fudge από τα Sephora (€20.50) που έχει την τέλεια μυρωδιά τριαντάφυλλου. 

Read More

And More