Body Care: Τι πρέπει να προσέξεις για να παραμείνει το σώμα σου απαλό και λαμπερό

Βρίσκεσαι ήδη σε διακοπές και προσπαθείς να χαλαρώσεις, να χαρείς τη θάλασσα και το ήλιο και ταυτόχρονα όλες τις καλοκαιρινές, παραδοσιακές λιχουδιές. Όσον αφορά στην καθημερινή περιποίηση της δέρματος στο πρόσωπο είμαι σίγουρη πως ακολουθείς όλες τις συμβουλές που σου έχω αποκαλύψει τις τελευταίες εβδομάδες ώστε να παραμείνει λαμπερό και να αποφύγεις τα σημάδια που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία αλλά και την ξηρότητα ή τη θαμπάδα. 

Με το δέρμα το σώμα όμως ασχολείσαι το ίδιο σχολαστικά; Επιβάλλεται λένε οι ειδικοί μιας και είναι η εποχή του χρόνου που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, τον αέρα αλλά και τη θάλασσα ή το νερό της πισίνας. Αυτό σημαίνει πως ταλαιπωρείται και πρέπει να το φροντίζεις ώστε να παραμείνει απαλό, λαμπερό και ταυτόχρονα το μαύρισμα σου να δείχνει υπέροχο και να έχει διάρκεια. 

Δες λοιπόν τα σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθείς πιστά 

  • Απλώνεις αντηλιακό συχνά όσο βρίσκεσαι στην παραλία: Η προστασία από τις ηλιακές ακτίνες είναι το πρώτο και σημαντικότερο μέλημα μιας και το δέρμα στο σώμα παρουσιάζει σημάδια γήρανσης ακριβώς όπως και στο πρόσωπο. Απλώνεις αντηλιακό με SPF 30 τουλάχιστον επαναλαμβάνοντας κάθε μία ώρα. Μην ξεχνάς σημεία όπως το σημείο πίσω από τα γόνατα και το coup de pied.
  • Ενυδάτωση: Είναι το αμέσως επόμενο και εξίσου σημαντικό βήμα. Αν το δέρμα σου είναι πλούσια ενυδατωμένο, παραμένει ελαστικό και λαμπερό. Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο ανάλαφρη φόρμουλα πρέπει να χρησιμοποιείς. Αυτό σημαίνει πως επιλέγεις μια ρευστή φόρμουλα που απλώνεται και απορροφάται ευκολότερα. 

  • Απολέπιση: Καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα απαλό scrub μία-δύο φορές την εβδομάδα. Το αποφεύγεις μόνο αν έχεις καεί από τον ήλιο. Εκτός από τα νεκρά κύτταρα απομακρύνεις τη λιπαρότητα που προκαλούν τα λάδια που αγαπάς να χρησιμοποιείς το καλοκαίρι αλλά και το αντηλιακό. 
  • Self Tan: Αν και το έχεις συνδέσει με την αρχή του καλοκαιριού και πριν από τις διακοπές οι ειδικοί υποστηρίζουν πως είναι μια τέλεια ιδέα ώστε να χαρίσεις υπέροχο sun-kissed look χωρίς να εκτεθείς στον ήλιο με τις ώρες. 

  • Δροσερό ντους: Δύο φορές την ημέρα, αμέσως μόλις ξυπνήσεις και λίγο πριν πέσεις για ύπνος είναι ο πιο ιδανικός τρόπος να τονώσεις το δέρμα και να το προετοιμάσεις για την ενυδάτωση που ακολουθεί. Όσο πιο κρύο είναι το νερό τόσο το καλύτερο. Αρχικά ρίχνεις άφθονο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου αφρόλουτρο. 

Photos: iStock

 

 

Read More

And More