Dry Brushing: Ο φυσικός τρόπος να περιποιηθείς το δέρμα στο σώμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο

Το dry brushing aka στεγνό βούρτσισμα στο δέρμα του σώματος είναι ένα skincare trend που αγαπούν πολύ οι celebrities με πρώτη και καλύτερη την Gwyneth Paltrow. Πρόκειται για έναν φυσικό τρόπο να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, να χαρίσεις απαλότητα και ταυτόχρονα να μειώσεις την κυτταρίτιδα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η ειδική βούρτσα που θα βρεις σε όλα τα αγαπημένα σου beauty καταστήματα. 

Μάθε στη συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες και κράτησε σημειώσεις. 

Τι κάνει το dry brushing στο σώμα

Πρόκειται για τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο να περιποιηθείς το δέρμα επαναφέροντας την υγιή του και τέλεια όψη. Βοηθά πολύ στο λεμφικό σύστημα μιας και με τις κινήσεις που κάνεις με τη βούρτσα “σκουπίζεις” τη λέμφο προς τους λεμφαδένες.

Σε τι βοηθά το dry brushing

  1. Ενεργοποιεί το λεμφικό μας σύστημα το οποίο με τη σειρά του επαναφέρει το ανοσοποιητικό στην αρχική του υγιή κατάσταση με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά φυσική λάμψη και υγιή όψη.
  2. Στα πρηξίματα που δημιουργούνται από τη ζέστη ή την κούραση κυρίως στα πόδια. Με το dry brushing μειώνονται αισθητά χαρίζοντας έντονη, ξεκούραστη αίσθηση.
  3. Στην κυτταρίτιδα. Το dry brushing είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού αλλά χρειάζεται υπομονή. Θέλει χρόνο και είναι μια συνήθεια που πρέπει να έχεις στη ρουτίνα σου και να την κάνεις καθημερινά για περίπου πέντε λεπτά.
  4. Στην απολέπιση του σώματος. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς συχνά scrub σώματος με το dry brushing θα ενθουσιαστείς. Μπορείς να χρησιμοποιείς την βούρτσα δύο-τρεις φορές την εβδομάδα άφοβα. 

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται προσοχή. Αν παρατηρήσεις break- outs ή έκζεμα και κοκκινίλες  σταματάς το dry brushing.

Ποια είναι η σωστή βούρτσα και κάθε πότε πρέπει να την αλλάζεις

Όσον αφορά την βούρτσα, επιλέγουμε πάντα κάποια με φυσική τρίχα. Υπάρχουν αυτές που μπορείς να περάσεις την παλάμη σου από μέσα που είναι υπέροχες γιατί βοηθούν στην κίνηση όπως κι εκείνες που έχουν λαβή.

Αλλάζεις την βούρτσα κάθε ένα χρόνο περίπου ειδικά αν την χρησιμοποιείς εντατικά. 

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κάνεις dry brushing

  • Η ιδανικότερη ώρα για να κάνεις dry brushing είναι το πρωί. Ξεκινάς με κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά δεξιόστροφα χωρίς, όμως, να πιέζεις. Στα ευαίσθητα σημεία του σώματός όπως είναι το στήθος και οι μασχάλες η πίεση είναι απαγορευτική επίσης.
  • Αφού κάνεις περίπου δέκα κύκλους στην κοιλιά συνεχίζεις με τα πόδια. Όλες οι κινήσεις είναι ανοδικές από τις πατούσες προς τις γάμπες. Στα γόνατα, επειδή υπάρχουν λεμφαδένες, κάνεις επίσης μερικές κυκλικές κινήσεις και συνεχίζεις. Από το γόνατο και πάνω καλό είναι να ασκήσεις λίγη περισσότερη πίεση για την κυτταρίτιδα.
  • Στα χέρια ξεκινάς από το ραχιαίο κομμάτι με κινήσεις και συνεχίζεις προς την κλείδα του λαιμού. Εκεί που καταλήγει το πρόσωπο εκεί καταλήγει και το σώμα.
  • Αμέσως μετά το dry brushing κάνεις ντους με χλιαρό νερό και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα η οποία θα απορροφηθεί με ιδιαίτερη ευκολία.
  • Αν ταλαιπωρείσαι με τα πρηξίματα προτίμησε να κάνεις dry brushing και ντους το βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο. 

Photos: iStock

 

Read More

And More