Monodosing: Το νέο skincare trend που προτείνουν οι experts

Μέχρι τώρα γνώριζες πως τάσεις υπάρχουν στο μακιγιάζ και τα μαλλιά. Τις παρακολουθείς και τις ακολουθείς πιστά αλλά κι εγώ με τη σειρά μου σου αποκαλύπτω κάθε νέο που προκύπτει. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να σου τονίσω πως εκτός από τα γνωστά και αγαπημένα trends που έχουν να κάνουν με τις συγκεκριμένες κατηγορίας υπάρχουν και τα αντίστοιχα που αφορούν στην περιποίηση της επιδερμίδας. 

Πριν από μερικά χρόνια οι Κορεάτισσες δημιούργησαν το πρώτο και πιο σημαντικό. Το γνωστό K-Beauty που θέλει κάθε πρωί και βράδυ να απλώνεις στο δέρμα σου μια σειρά από προϊόντα ακολουθώντας μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Οι ίδιες υποστηρίζουν πως η λαμπερή και άψογη επιδερμίδα τους οφείλεται στον τρόπο που την περιποιούνται, τις φόρμουλες που χρησιμοποιούν και το χρόνο που αφιερώνουν. 

Έκτοτε στο προσκήνιο ήρθαν αρκετές ακόμη τάσεις περιποίησης με τελευταία την “monodosing”. Τι ακριβώς είναι; Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. Πρόκειται για τη χρήση προϊόντων σε μονοδόσεις. Μικρά, χαριτωμένα και με την ποσότητα που έχει ανάγκη το δέρμα σου. Αμπούλες και κάψουλες που περιέχουν όλα όσα έχει ανάγκη το δέρμα σου κάθε πρωί και βράδυ. Οι ειδκοί υποστηρίζουν πως ένα μεγάλο θετικό των συγκεκριμένων προϊόντων είναι πως αμέσως μετά τη χρήση τα πετάς που σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλοιωθεί το περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τις φόρμουλες που βρίσκονται σε μπουκάλι ή βαζάκι το οποίο αναγκάζεσαι να ανοίγεις και να κλείνεις καθημερινά.  

iStock

Τα προϊόντα σε μονοδόσεις είναι προστατευμένα από τον αέρα, τα μικρόβια, τα βακτήρια και το φως. Και όπως καταλαβαίνεις η πανδημία είναι ο βασικότερος ίσως λόγος που έγιναν trend τη συγκεκριμένη περίοδο. Πρόκειται για προϊόντα που περιέχουν στη σύνθεση τους βιταμίνες όπως C και A και η μικρή, κλειστή συσκευασία που χρησιμοποιείται μια φορά μόνο τα καθιστά απόλυτα ασφαλή. 

iStock

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα στην ρουτίνα καθημερινής περιποίησης 

Όπως ήδη τόνισα νοιώθεις ασφάλεια κάθε φορά που χρησιμοποιείς προϊόν σε μονοδόση ενώ νοιώθεις την τέλεια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς, όπως την στιγμή που ανοίγεις την νέα σου κρέμα. Οι ειδικοί επίσης υποστηρίζουν πως είναι ότι καλύτερο μιας και το δέρμα δεν έχει την ίδια όψη και ανάγκες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ή ακόμη και κάθε εποχή. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά και μια διαφορετική σύνθεση που δεν είναι εφικτό όταν έχεις ήδη αποκτήσει ένα προϊόν. Είναι δύσκολο να το αντικαταστήσεις με μια διαφορετική φόρμουλα αφήνοντας την προηγούμενη στην άκρη, ειδικά αν κοστίζει αρκετά. 

iStock

Παράλληλα υπάρχουν οι μέρες που το δέρμα σου δεν έχει την όψη που επιθυμείς aka χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μια αμπούλα ή μια μάσκα λάμψης ώστε να του χαρίσεις υγιή όψη. Το ίδιο συμβαίνει και όταν εμφανίζονται σημάδια ερεθισμού και κοκκινίλες από το κρύο αλλά και όταν είναι θαμπό και άτονο. Το μόνο που θα σε βοηθήσει είναι το κατάλληλο προϊόν και το πλέον πρακτικό είναι να υπάρχει σε μορφή μονοδόσης στο νεσεσέρ σου. 

Μπορείς να το αναμείξεις με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς; 

Δεν υπάρχει λόγος λένε οι skincare experts. Κι αυτό επειδή όλα όσα χρειάζεσαι υπάρχουν στη συγκεκριμένη, μικροσκοπική συσκευασία. Προσοχή: Δεν είναι τα προϊόντα που θα αντικαταστήσουν εκείνα που απλώνεις κάθε πρωί και βράδυ στο δέρμα σου. Είναι εκείνα που προσφέρουν ένα boost στη ρουτίνα περιποίησης. Χρησιμοποιώντας τις μονοδόσεις θα βελτιώσεις τυχόν ατέλειες και θα τελειοποιήσεις την όψη. Είναι ο καλύτερος φίλος των προϊόντων που ήδη χρησιμοποιείς δηλαδή και στο τέλος της ημέρας θα γίνει και ο δικός σου κολλητός. 

Read More

And More