Skin Cycling: Η νέα τάση θέλει η ρουτίνα περιποίησης να κάνει κύκλους

Το Skin cycling είναι ένα πρόγραμμα όπου εναλλάσσονται τα ενεργά συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της βραδινής ρουτίνας περιποίησης. Η σειρά έχει ως εξής: απολέπιση, ρετινοειδή, αποθεραπεία, αποθεραπεία και τέλος επανάληψη».

Όλα ξεκίνησαν από την Dr. Bowe δύο περίπου χρόνια πριν. Τότε που αποκάλυψε στον λογαριασμό της στο TikTok τη συγκεκριμένη νέα τάση. Προσπάθησε να δημιουργήσει μια στρατηγική ρουτίνας που εκμεταλεύεται  όλα τα οφέλη των προϊόντων απολέπισης αλλά κι εκείνων που περιέχουν ρετινόλη στη σύνθεση τους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Whitney Bowe (@drwhitneybowe)

Κι επειδή υπάρχει πάντα κίνδυνος ερεθισμού της επιδερμίδας αφήνει δύο νύχτες «κενές».  «Η περιποίηση της επιδερμίδας ήταν πλέον πολύπλοκη. Και όσο μιλούσα με τους ασθενείς μου και έβλεπα πως αντιδρά το δέρμα τους αποφάσισα να βελτιστοποιήσω τη ρουτίνα τους και ταυτόχρονα την υγεία της επιδερμίδας» λέει η ειδικός.

Πώς λειτουργεί το skin cycling;

Η ιδέα του skin cycling δημιουργία μια ισορροπία μεταξύ δύο αποτελεσματικών μεν αλλά και δυνητικά ερεθιστικών συστατικών. Η εναλλαγή της χρήσης του απολεπιστικού και της ρετινόλης – και η ενδιάμεση διακοπή – επιτρέπει στο δέρμα να αναπτύξει ανεκτικότητα. Με αυτό τον τρόπο έχεις μέγιστα αποτελέσματα και ελάχιστο ερεθισμό. Παράλληλα όμως επιβάλλεται να λάβεις υπόψιν σου τον τύπο δέρματος και τις ξεχωριστές του ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο ή facialist πριν την ξεκινήσεις.

Πως θα υιοθετήσεις την cycling skincare routine

Νύχτα πρώτη: Απολέπιση

Για να ξεκινήσετε τη ρουτίνα ανακύκλωσης του δέρματος ξεκινάς με ένα χημικό peeling. Καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ανοίγει τους πόρους, βελτιώνει την υφή και αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει. Παράλληλα χαρίζει φυσική λάμψη και προετοιμάζει το δέρμα για την ενυδατική κρέμα που ακολουθεί.

Νύχτα δεύτερη: Ρετινόλη

Ξεκινάς με τον καθαρισμό και συνεχίζεις με ρετινόλη. Μικρή ποσότητα (σε μέγεθος μπιζελιού) αρκεί. Τα ρετινοειδή είναι ένα από τα ισχυρά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβετε στην συγκεκριμένη ρουτίνα αλλά πάντα με προσοχή ώστε να μην προκαλέσεις ερεθισμούς. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να μην τη συνδυάσεις με άλλα ενεργά συστατικά και να φροντίζεις να ενυδατώνεις, στη συνέχεια το δέρμα. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για μια κύρια μορφή βιταμίνης Α που ανανεώνει τα κύτταρα, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου μειώνοντας λεπρές γραμμές, ρυτίδες και δυσχρωμίες.

Νύχτα Τρίτη και Νύχτα Τέταρτη: Ενυδάτωση

Όσον αφορά στις δύο τελευταίες νύχτες της ρουτίνας δίνεις έμφαση στην στην πλούσια ενυδάτωση και την αποκατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι συνδυάζεις ενεργά συστατικά. Ξεκινά με τον καθαρισμό χρησιμοποιώντας μια ήπια φόρμουλα. Εφαρμόζεις αρχικά έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και ολοκληρώνεις με την ενυδατική κρέμα. Προαιρετικά μπορείς να απλώσεις ένα λάδι προσώπου που σφραγίζει την υγρασία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Whitney Bowe (@drwhitneybowe)

Να δοκιμάσω το skin cycling;

Η ερώτηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων: Ποιοι τύποι δέρματος θα μπορούσαν να ωφεληθούν καλύτερα από την ανακύκλωση του δέρματος; «Το λιπαρό ή μικτό δέρμα θα μπορούσε να ωφεληθεί από τη ρετινόλη και τα απολεπιστικά» Αλλά για όσες έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα, συστατικά όπως η ρετινόλη και τα χημικά απολεπιστικά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Το καλύτερο είναι να «ακούσεις» το δέρμα σου και να μην ξεχνάς την αντηλιακή σου κρέμα.

Read More

And More