Skin icing: τι πρέπει να ξέρεις για το skincare trend που είναι παντού!

Αν ενημερώνεσαι στοιχειωδώς σε θέματα ομορφιάς, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις πέσει πάνω σε φωτογραφίες, άρθρα και βίντεο που δείχνουν το face icing. Τι ακριβώς είναι; 

Η Victoria Beckham έχει μιλήσει γι’αυτό πολλές φορές πριν αρχίσουμε να το βλέπουμε παντού και έχει πει πως η facialist της, Melanie Grant, την έχει συμβουλεύσει να βουτάει το πρόσωπό της μέσα σε ένα μπολ με παγάκια ή να περνάει ένα παγάκι στο πρόσωπό της. Και η Posh ορκίζεται σε αυτή την τεχνική ειδικά μετά από ένα ταξίδι ή αφού πιει ένα- δύο ποτήρια κρασί. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NICOLE CAROLINE (@nicolecarolineskin)

Την ίδια τεχνική λατρεύει και η Irina Shayk η οποία χρησιμοποιεί μια ειδική παγωμένη μπάλα της αισθητικού Nicole Caroline και κάνει με αυτή μασάζ στο πρόσωπό της ενώ ενώ η Michelle Lee, η διευθύντρια του αμερικάνικου Allure, είναι επίσης από τις fan αυτής της μεθόδου, 

Μιλήσαμε με την δερματολόγο Φωτεινή Μπαγεώργου για την συγκεκριμένη τεχνική η οποία εφαρμόζεται και στα ιατρεία (Cryotherapy Facials) αλλά και στο σπίτι αρκεί να έχεις το σωστό εργαλείο ή, ακόμη, και μερικά παγάκια!

Τι είναι τα Cryotherapy Facials;

“Είναι μια κατηγορία θεραπειών η οποία αξιοποιεί τις ιδιότητες του “κρύου” προς όφελος του δέρματος. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας προκαλούν τόσο αγγειοκινητικές αλλαγές όσο και κλινικές και με τη σωστή εφαρμογή αποδεικνύονται ευεργετικές για το πρόσωπό μας”, λέει η δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου. Πράγματι, σκέψου όλες εκείνες τις φορές που έχει χρειαστεί να περπατήσεις στο κρύο που νιώθεις την επιδερμίδα σου σφριγηλή, τους πόρους να κλείνουν και εκείνη να ξαναγεννιέται.

Πώς εφαρμόζονται; 

Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος αντιγήρανσης που στοχεύει στη σύσφιξη και την ανάπλαση του δέρματος. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και αρκετές συσκευές στην αγορά. Κάποιες διοχετεύουν κρύο νερό με τη μορφή “ατμού” κατευθείαν στο δερμα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας βρίσκεται κανείς ξαπλωμένος με τα μάτια κλειστά και τα αυτιά καλυμμένα. Άλλες διοχετεύουν αυτό τον κρύο “ατμό” ενώ το πρόσωπο καλύπτεται από γυάλινο θολωτό γυάλινο εξάρτημα. Υπάρχουν και συσκευές για τοπική εφαρμογή και ταυτόχρονη μάλαξη πάντα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με συνεχή έλεγχο του χρώματος και της γενικότερης κατάστασης του δέρματος προς αποφυγή κρυοπαγήματος.

Πώς λειτουργεί το ψύχος στην επιδερμίδα; 

“Η ψύξη των ιστών επιδρά στις νευρικές απολήξεις και ως αποτελέσματα έχουμε επιδερμίδα με αυξημένο μυϊκό τόνο, ενώ το δέρμα έχει όψη πιο σφριγηλή λαμπερή και νεανική”, λέει η Φωτεινή Μπαγεώργου. Πράγματι, φέρε στο νου σου όλες εκείνες τις φορές που έχεις διαβάσει διάφορα tips όπως να βουτάς το πρόσωπό σου σε ένα μπολ με πάγο και νερό γιατί κάνει σύσφιξη και γιατί οι πόροι συσφίγγονται άρα γίνονται λιγότερο ορατοί. Άρα, είναι ιδανικό για τους διεσταλμένους πόρους.

Γιατί έχει γίνει τόσο buzz γύρω από αυτά; 

Γιατί αυτό συμβαίνει με κάθε νέα θεραπεία! Γιατί είναι εύκολη, γρήγορη , οικονομική και με μηδενικό downtime, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάρεις άδεια από την δουλειά σου ή ότι μπορείς να το κάνεις και την προηγούμενη μέρα των γιορτών. Και, κυρίως, γιατί προφανώς δουλεύει!

Είναι για όλες τις επιδερμίδες; 

Αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν δυσανεξία στο ψύχος και ή άλλα νοσήματα σχετιζόμενα με αυτό όπως για παράδειγμα κνίδωση εκ ψύχους καθώς και στις υπερευαίσθητες επιδερμίδες.

Και πόσες επισκέψεις χρειάζομαι για να δω αποτέλεσμα και τι ακριβώς βλέπω; 

Είναι θεραπεία που χρειάζεται επαναληψιμότητα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αποτελεί κάτι σαν γυμναστήριο για το δέρμα οπότε απόλυτη σύσταση δεν υπάρχει. Ένα σετ από 4 θεραπείες είναι συνήθως αρκετό αλλά μπορεί ακόμη και μία εφαρμογή να συμπληρώσει ευεργετικά τον καθαρισμό ή οποιοδήποτε άλλο Facial με ευεργετικό συνδυαστικό αποτέλεσμα.

Πόσο κοστίζουν; 

Εξαρτάται για το ποιο είδος θεραπείας μιλάμε. Συνήθως εκτείνονται σε ένα εύρος από 40- 100 ευρώ.

Τι θα δω σαν αποτέλεσμα; 

Οι κρύες μπάλες είναι πολύ ευεργετικές για το δέρμα, τονώνουν τους υποκείμενους ιστούς, αυξάνουν το μυικό τόνο, και λειαίνουν τις ρυτίδες. Ειδικά όταν εφαρμόζονται με τη σωστή μάλαξη από κάποιο επαγγελματία το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Skin icing στο σπίτι

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Lee (@heymichellelee)

Όπως είπαμε, το skin icing είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνη σου στο σπίτι αρκεί να έχεις το απαραίτητο gadget και είναι τέλειο ειδικά αν ξυπνάς το πρωί με πρησμένο πρόσωπο! Μιλώντας για το απαραίτητο gadget αυτό μπορεί να είναι από τα roller που βάζεις στην κατάψυξη μέχρι τις ειδικές μπάλες ή αν δεν θέλεις να μπεις σε έξοδα, ένα απλό κουτάλι του γλυκού το οποίο αν βάλεις στην κατάψυξη κι έπειτα τοποθετήσεις κάτω από τα μάτια, θα απορροφήσει τις σακούλες. Παρακάτω θα βρεις συγκεντρωμένες μερικά τέτοια gadget.

 

Esarora Ice Roller, Amazon, $12.99

 

Revive Vanity Planet, $29.99 

Fraicheur Ice Globes, Urban Outfitters, $60.00 

 

Read More

And More