Αντηλιακά σώματος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την προστασία του δέρματος και 10 προϊόντα για να επιλέξεις

Ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου που ονειρεύεσαι παραλίες, ζεστή άμμο κι εσύ να χαίρεσαι τον ήλιο φορώντας το καινούριο σου μαγιό Και σε αυτό το σημείο θέλω να σε διακόψω για να σου υπενθυμίσω την αντηλιακή προστασία που είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη και παράλληλα τους λόγους που στο νεσεσέρ σου πρέπει πάντα να υπάρχει το κατάλληλο προϊόν. 

Και θα ξεκινήσω από τα Αντηλιακά Φίλτρα: Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Τα χημικά και φυσικά. Τα πρώτα προστατεύουν τόσο από τις UVB όσο και από τις UVA, έχουν αντοχή και διάρκεια ενώ η υφή τους είναι απαλή με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται εύκολα στο δέρμα χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα. Είναι μεν κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος αλλά καλό είναι να το αποφεύγεις αν έχεις ευαίσθητο και με τάση ακμής.  Τα φυσικά φίλτρα, από την άλλη, προστατεύουν και από τα δύο είδη ακτινών αφού παραμένουν στη επιφάνεια του δέρματος αποτρέποντας τις ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν. 

Τι Είναι ο Δείκτης Προστασίας

Το “SPF” που αναγράφεται σε όλες τις συσκευασίες αντηλιακών αποκαλύπτει το χρόνο που χρειάζεται μέχρι να φτάσεις στο έγκαυμα. Πως ακριβώς θα το υπολογίσεις. Είναι απλό. Αν το δέρμα σου αρχίζει να κοκκινίζει μετά από 10 λεπτά κάτω από το ήλιο, ο δείκτης προστασίας 30 (για παράδειγμα) σημαίνει πως χρειάζονται 300 λεπτά. Καλό είναι να ανανεώνεις το αντηλιακό σου συχνά ειδικά και καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο είτε κολυμπάς είτε κάνεις ηλιοθεραπεία.    

Το κατάλληλο για εσένα αντηλιακό

Αυτό έχει αν κάνει συνήθως με την αίσθηση που θέλεις να νοιώθεις όταν απλώνεις το αντηλιακό στο σώμα σου. Όλα πλέον τα beauty brands έχουν λανσάρει προϊόντα με βιταμίνες, ενυδατικά στοιχεία αλλά και συστατικά που προσφέρουν θρέψη ή έχουν αντιγηραντική δράση. Πλούσιες λοσιόν, ανάλαφρα λάδια αλλά και δροσερά σπρέι που θα σου χαρίσουν το τέλειο μαύρισμα.  

Λίγο πριν φύγεις για το τριήμερο κι αν ετοιμάζεσαι να αποκτήσεις το νέο σου αντηλιακό σώματος δες στη συνέχεια τα αγαπημένα μου. 

Dior Solar The Protective Mils SPF 30: Η σύνθεση, που είναι πλούσια σε ωμέγα 6 και 9, χάρη στο έλαιο monoi Ταϊτής, συμβάλλει στην καταπράυνση της έλλειψης άνεσης, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και απαλύνει την επιδερμίδα, η οποία ταλαιπωρείται ιδιαιτέρως κατά την έκθεση στον ήλιο. Χάρη στο Protective Oil, το δέρμα είναι μεταξένιο και παραμένει ενυδατωμένο. Δροσίζει και θρέφει την επιδερμίδα προσφέροντας ελαστικότητα και προστσία.

Mimitika SPF 50 Sunscreen Oil: Λάδι προστασίας με αναζωογονητικό έλαιο πυρήνων βερίκοκου, αντιοξειδωτικό έλαιο ιβίσκου και έλαιο σπόρων λούφας που ενισχύει την παραγωγή μελανίνης, επιτρέποντας έτσι το γρήγορο και φωτεινό φυσικό μαύρισμα. Πρόκειται για μια σύνθεση ανθεκτική στο νερό που απορροφάται  εύκολα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. 

La Roche Posay Anthelios Eco-Conscious Hyfrating Lotion SPF 30: Aντηλιακή προστασία με περισσότερο σεβασμό στον πλανήτη. Το σωληνάριο ενσωματώνει  χαρτόνι και μειώνει κατά 75% τη χρήση πλαστικού ενώ χάρη στην τεχνολογία Netlock συνδυάζει μια υψηλή και ανθεκτική αντηλιακή προστασία που σέβεται περισσότερο τη θαλάσσια ζωή. Υψηλή προστασία από τις UVA και UVB.

Intermed Luxurious Suncare Antioxidant Sunscreen Invisible Spray SPF 50+ με βιταμίνη C:  Διάφανo spray με αντιοξειδωτική σύνθεση χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει αλλά και τον ενισχυμένο συνδυασμό UV φίλτρων. Προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από την UVA, UVB ακτινοβολία, αντιγηραντική δράση, ενυδάτωση και υψηλή προστασία ενώ βελτιώνει την υφή του χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

Lancaster Sun Beauty Sublime Tan Velvet Milk SPF 30: Ένα αντηλιακό γαλάκτωμα φιλικό προς τους ωκεανούς που βοηθά στην επανόρθωση του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο. Πρόκειται για ελαφριά, μη λιπαρή υφή που προσφέρει ηλιοκαμμένη όψη με δύο φορές λιγότερη έκθεση στον ήλιο.

BaliBody Pineapple Tanning Oil: Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, που καταπραύνει από τους ερεθισμούς της επιδερμίδας όπως είναι για παράδειγμα το έκζεμα και η ξηροδερμία. Τα φυσικά του συστατικά ενισχύουν τη θρεπτική και ενυδατική του δράση μαυρίσματος. 

 

Nivea Sun Protect & Moisture Sun Lotion SPF 50+: Προστατεύει και ενυδατώνει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UVA/UVB χάρη στα αξιόπιστα φίλτρα UV ενώ χάρη στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε ενεργοποιεί τον αμυντικό μηχανισμό της ίδιας της επιδερμίδας.

Caudalie Ninosun Protect Very High Protection Sun Water SPF 50+: Με σταθεροποιημένες Πολυφαινόλες από κουκούτσια σταφυλιού, οι οποίες προσφέρουν μοναδική αντιγηραντική προστασία στην επιδερμίδα, εκχυλίσματα ερυθρελάτης από τη Νορβηγία που ενισχύουν το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας και βιταμίνη Ε που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση.  

Korres Yoghurt Αντηλιακό Γαλάκτωμα Spray Σώματος και Προσώπου SPF 50: Μη λιπαρό, αντιηλιακό γαλάκτωμα για σώμα και πρόσωπο που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και μοναδική αίσθηση άνεσης. Ενισχυμένο με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, πανθενόλη και βιταμίνη Ε. 

Apivita Bee Safe Ενυδατικό Αναζωογονητικό Γαλάκτωμα για Πρόσωπο και Σώμα SPF 50: Γαλάκτωμα που προσφέρει φωτοπροστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA και UVB με ένα φωτοσταθερό συνδυασμό φίλτρων. Ενυδατώνει άμεσα την επιδερμίδα με θαλάσσια φύκη, αλόη και υαλουρονικό οξύ, προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση χάρη στο πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης και προσφέρει λαμπερό μαύρισμα που διαρκεί με εκχύλισμα χαρουπιού. 

 

 

 

 

Read More

And More