Αντηλιακή προστασία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις ή να θυμηθείς

Η αντηλιακή προστασία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο κι εκείνο στο οποίο πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία. Γνωρίζεις σχεδόν τα πάντα για τη φθορά που δημιουργεί η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα αλλά και όσα πρέπει να κάνεις ώστε να προστατευθείς. 

Ο πρώτος και σημαντικότερος κανόνας που επιβάλλεται να ακολουθείς ευλαβικά είναι η χρήση αντηλιακού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κι αφού το ξεκαθαρίσαμε συνεχίζω με όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να γνωρίζεις ή να θυμηθείς και πάλι. 

Αντηλιακά Φίλτρα 

Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Χημικά και φυσικά. Τα πρώτα προστατεύουν τόσο από τις UVB όσο και από τις UVA. Έχουν αντοχή και διάρκεια ενώ η υφή τους είναι απαλή με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται εύκολα στο δέρμα χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα. Είναι μεν κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος αλλά αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών με ευαίσθητο ενδέχεται να σου προκαλέσουν ερεθισμό και κοκκινίλες. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συμβουλευτείς δερματολόγο πριν τα χρησιμοποιήσεις. Τα φυσικά φίλτρα προστατεύουν επίσης και από τα δύο είδη ακτινών αφού παραμένουν στη επιφάνεια του δέρματος αποτρέποντας τις ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν. 

Δείκτης Προστασίας

Το γνωστό “SPF” που αναγράφεται στη συσκευασία δηλαδή. Αυτός ο αριθμός σου αποκαλύπτει το χρόνο που χρειάζεται μέχρι να φτάσεις στο έγκαυμα. Πως ακριβώς θα το υπολογίσεις. Είναι απλό. Αν το δέρμα σου αρχίζει να κοκκινίζει μετά από 10 λεπτά κάτω από το ήλιο, ο δείκτης προστασίας 20 (για παράδειγμα) σημαίνει πως χρειάζονται 200 λεπτά. Μην ξεχνάς όμως πως αμέσως μετά πρέπει να το ανανεώσεις, ειδικά αν το πρόσωπο σου είναι εκτεθειμένο.   

Πως επιλέγεις το σωστό προϊόν

Ευτυχώς για όλες μας τα beauty brands έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια υπέροχες φόρμουλες, κατάλληλες για κάθε τύπο και ανάγκη. Που σημαίνει πως αν κάνεις μία μικρή έρευνα θα βρεις αντηλιακές κρέμες με ματ υφή που ταιριάζουν τέλεια στις λιπαρές επιδερμίδες αλλά και εκείνες που χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση, έχουν συστατικά με αντιγηραντική δράση αλλά και χρώμα ώστε να αποφεύγεις τη χρήση του φον ντε τεν. Αν πάλι είσαι fan του no makeup make up look θα βρεις και super λαμπερά που χαρίζουν υπέροχο φινίρισμα. 

 

Πότε το απλώνεις 

Κι αν αναρωτιέσαι σε ποια θέση βρίσκεται όσο αφορά τα προϊόντα περιποίησης κάθε πρωί. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει. Η αντηλιακή κρέμα είναι το τελευταίο στη σειρά. Ακριβώς πριν από τη βάση. Που σημαίνει: Ορός, ενυδατική κρέμα, κρέμα ματιών και αντηλιακό. 

Προσοχή: Μην ξεχνάς το λαιμό και το ντεκολτέ καθώς επίσης τα αυτιά σου και τον αυχένα. Και τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει καλό είναι να απλώνεις και αντηλιακό σώματος ειδικά αν κινείσαι αρκετά στην πόλη. 

Και κάτι ακόμη: Αν επιλέγεις την κλασική αντηλιακή κρέμα προσώπου μπορείς να χρησιμοποιείς πούδρα με υψηλό δείκτη προστασίας στη συνέχεια. Χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα και βελούδινο φινίρισμα. 

 

 

 

Read More

And More