Αποτοξίνωση: Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά

H νέα χρονιά είναι εδώ και σε θέλω χαμογελαστή και αισιόδοξη. Πέρασες ένα ακόμη ρεβεγιόν με την οικογένεια ή λιγοστούς φίλους ώστε να προστατευτείς και να προστατεύσεις αλλά είμαι σίγουρη πως υιοθέτησες το πιο λαμπερό beauty look για να ξορκίσεις την κακή ενέργεια και να υποδεχτείς το 2022 πιο όμορφη από ποτέ. 

Και τώρα που είσαι σπίτι, χαλαρή μετά το καθιερωμένο γεύμα της Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη στιγμή να ασχοληθείς με την αποτοξίνωση της επιδερμίδας που θα σου χαρίσει λαμπερή και απαλή όψη. Ακόμη κι αν δεν επιστρέψεις αύριο στο γραφείο είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Και κάτι ακόμη: Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις όσον αφορά στη σωστή περιποίηση αφού από εκεί ξεκινούν όλα. 

Η αποτοξίνωση, όπως καταλαβαίνεις σημαίνει απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα οι οποίες δημιουργούνται τόσο από την περιβαλλοντική ρύπανση όσο και από τις διατροφικές συνήθειες και το κάπνισμα. Μην ξεχνάς πως το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και το πιο ευαίσθητο ταυτόχρονα μιας και είναι μόνιμα εκτεθειμένο. Εκείνο που πρέπει να κάνεις λοιπόν, πέρα από τη σωστή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης είναι να το φροντίζεις συχνά μέσα στο χρόνο με πιο εξειδικευμένα προϊόντα που μειώνουν τα σημάδια που δημιουργούνται από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις αλλά και τις κακές δικές σου συνήθειες. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις την συγκέντρωση τοξινών

Καθαρισμός: Είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που πρέπει να ακολουθείς πρωί και βράδυ. Αρχικά χρησιμοποιείς ένα απαλό προϊόν σε μορφή τζελ ή αφρού που ξεπλένεται και στη συνέχεια ένα γαλάκτωμα. Οι ειδικοί επιμένουν πως επιβάλλεται να προσθέσεις στην ρουτίνα σου και την τονωτική λοσιόν, ένα προϊόν παρεξηγημένο που πολύ συχνά παρακάμπτεις. 

Απολέπιση: Είναι ένα ακόμη βήμα που πρέπει να σου γίνει συνήθεια μιας και πρόκειται για το μοναδικό τρόπο να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και να ανοίξεις τους πόρους. Μην το παρακάνεις όμως ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες. 

Πως αντιμετωπίζεις τις τοξίνες 

Προϊόντα περιποίησης με αντιοξειδωτικά συστατικά όπως είναι για παράδειγμα η βιταμίνη C και ο άνθρακας επιβάλλεται να υπάρχουν στο μπάνιο σου. Μάσκες, scrub αλλά και ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας με τη συγκεκριμένη σύνθεση απομακρύνουν τις τοξίνες αποτελεσματικά και ταυτόχρονα προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τα σημάδια κούρασης. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσεις ξεκούραστη και λαμπερή όψη. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να αφιερώνεις στον εαυτό σου μία περίπου ώρα κάθε εβδομάδα.  

Προσοχή όμως: Δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στο μέγιστο αν προηγουμένως δεν ακολουθείς τα σωστά βήματα στην περιποίηση. 

Και κάτι ακόμη: Φρόντισε τη νέα χρονιά να πίνεις πολύ νερό, να μειώσεις ή ακόμη καλύτερα να κόψεις το κάπνισμα και να μειώσεις από τη διατροφή σου τα λιπαρά, τη σοκολάτα και το αλάτι. 

Read More

And More