Αποτοξίνωση προσώπου! 5 SOS βήματα μετά τις γιορτές για λαμπερό δέρμα!

Ξενύχτια σε σχεδόν καθημερινή βάση, καπνός, κακός εξαερισμός, πολύ φαγητό και ακόμη περισσότερο αλκοόλ. Το αποτέλεσμα; Μετά τις γιορτές η επιδερμίδα μας δείχνει πάντα θαμπή και κουρασμένη, έχει αποκτήσει μία τραχύτητα από την πληθώρα νεκρών κυττάρων, μία στάση στη λεμφική κυκλοφορία εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ και μπορεί να έχει “πετάξει” και σπυράκια από την υπερβολική κατανάλωση γλυκών!

Ωραία όλα αυτά και είναι πράγματα που όλες γνωρίζουμε ρίχνοντας απλώς μια ματιά στον καθρέφτη μας. Το βασικό ερώτημα, ωστόσο, είναι άλλο: τι μπορούμε τελικά να κάνουμε για να διώξουμε τις τοξίνες από την επιδερμίδα μας και να βοηθήσουμε το δέρμα μας να λάμψει ξανά; Η Μάργκυ Καπελάρη, ιατρός- δερματολόγος- αισθητικός, μας προτείνει διαφορετικές “θεραπείες” που μπορούμε να ακολουθήσουμε είτε σε συνεργασία με τον δερματολόγο μας είτε και μόνες μας. Έτοιμη να λάμψεις ξανά;

Στον δερματολόγο
Για νεαρές ηλικίες:
Ζήτησε ένα ελαφρύ πίλινγκ με οξέα φρούτων τα οποία είναι αποτελεσματικά γιατί θα διώξουν τα νεκρά κύτταρα και θα φωτίσουν το δέρμα. Κοστίζει περίπου €80.
Για μεγαλύτερες ηλικίες:
Αν το δέρμα είναι πολύ ταλαιπωρημένο και θαμπό ένα πίλινγκ βιταμίνης Α θα βοηθήσει να απαλλαγείς από την θαμπή όψη και θα ανανεώσει εμφανώς την επιδερμίδα σου. Κοστίζει περίπου €150.

Επαγγελματική ενυδάτωση: Αφού περάσεις το πρώτο στάδιο της απολέπισης, απαραίτητο βήμα σε δεύτερη φάση είναι μια σε βάθος επαγγελματική ενυδάτωση. Στα πλαίσια της ενυδάτωσης θα γίνει και μια λεμφική θεραπεία αποτοξίνωσης. Η επαγγελματική ενυδάτωση θα γίνει με πεπτίδια (είναι βασικά αμινοξέα), ενώ η ειδικός θα χρησιμοποιήσει πολυβιταμίνες και υαλουρονικό. “Τα πεπτίδια θα τα περάσουμε κάνοντας διαδερμική μεσοθεραπεία για να μπορέσουμε να θρέψουμε το δέρμα και να του δώσουμε όλα αυτά τα οποία στερήθηκε”, λέει η Μάργκυ Καπελάρη. Η συγκεκριμένη θεραπεία κοστίζει περίπου €100 κι επίσης μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του δέρματος (π.χ. βιταμίνες και ιχνοστοιχεία θα βάλουμε σε μια νεαρή ηλικία).
Στο σπίτι

Αν τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να μπεις σε τέτοια έξοδα, η Μάργκυ Καπελάρη μας δίνει κάποιες εναλλακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε και μόνες μας στο σπίτι. Για μια σε βάθος αποτοξίνωση του οργανισμού και της επιδερμίδας μας, η πρόταση της γιατρού είναι να πάρουμε κάποια αντιοξειδωτικά από το στόμα, όπως βιταμίνη C χιλιάρα και σύμπλεγμα βιταμινών B. Θα τα βρούμε στο φαρμακείο.

Read More

And More