Αυτό το Σουκού θα φτιάξουμε μόνες μας μάσκες προσώπου με συνταγές από τις stars!

Μια φόρα την εβδομάδα αφιερώνουμε στον εαυτό μας και σπάμε το beauty routine μας κάνοντας extra pampering. Αυτό με δύο λέξεις λέγεται “μάσκες προσώπου”. Σου έχουμε μιλήσει για τις sheet masks, τις κλασικές μάσκες, ακόμη και την τελευταία beauty τρέλα που είναι οι rubber masks από την Κορέα. Αυτό το Σουκού, όμως, συγκεντρώσαμε μερικές πολύ εύκολες DIY μάσκες που θέλουμε να κάνουμε. Γιατί DIY; Γιατί είναι αυτές οι συνταγές που ακολουθούν και βάζουν στο πρόσωπό τους οι stars, γιατί βλέπουμε αυτά τα υπερεντυπωσιακά αποτελέσματα πάνω τους και γιατί στο κάτω- κάτω, δεν απαιτούν πολύ κόπο ή περίεργα υλικά. Ξέραμε τι συγκεντρώναμε 😉 Κα τώρα, κάνε scroll down για να τις δεις και να διαλέξεις τη δική σου ανάλογα με τις ανάγκες σου!

Jessica Alba: καφές, γιαούρτι και λάδι καρύδας

Η Jessica Alba αποκάλυψε ότι κάνει αυτή τη μάσκα σε ένα επεισόδιο του “The Dr Oz show”. Η ίδια ανακατεύει ένα γιαούρτι πλήρες με μια κουταλιά αλεσμένο καφέ και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Όταν έχει κάνει έντονο μακιγιάζ μια μέρα και αισθάνεται την επιδερμίδα της κάπως πιο λιπαρή τότε αντικαθιστά το λάδι καρύδας με στυμμένο λεμόνι. “Μου αρέσει αυτή η μάσκα γιατί είναι φτιαγμένη με πράγματα που όλες έχουμε στην κουζίνα μας και μας βοηθάει να είμαστε πιο όμορφες”, είπε η Jessica Alba στο show. Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, κάνει πράγματι δουλειά.

Suki Watehouse: μαγειρική σόδα

Το βραβείο πιο εύκολης DIY μάσκας πηγαίνει στην Suki Waterhouse! Γιατί; Απαιτεί μόνο ένα υλικό από την κουζίνα και ένα υλικό από το ράφι του μπάνιου σου. Τι κάνει; Όταν έχει ανάγκη από ένα γρήγορο scrub προσώπου που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα διώξει την θαμπή όψη αναμειγνύει μαγειρική σόδα και ενυδατική και τρίβει απαλά το πρόσωπό της. Αλλά, όπως είχε πει και στην συνέντευξή της στο βρετανικό Harper’s Bazaar, η μαγειρική σόδα είναι αρκετά “σκληρή” οπότε αυτή η μάσκα πρέπει να γίνεται μια φορά το μήνα.

Kendall Jenner: ασπράδι αυγού και λεμόνι

Η Kendall Jenner έχει μιλήσει για το θέμα που αντιμετωπίζει με την ακμή της και μάλιστα έχει δώσει και μια συνταγή που κάνει εκείνη για να καθαρίσει την επιδερμίδα της σε βάθος. Όπως έχει γράψει στο website της, παίρνει ένα ασπράδι αυγού και το χτυπάει. Έπειτα, προσθέτει σιγά- σιγά χυμό από μισό λεμόνι και το αναμειγνύει. Αφού απλώσει τη μάσκα για 30 λεπτά την αφαιρεί με ζεστό νερό και το αποτέλεσμα, όπως έγραψε, είναι η πολύ καθαρή επιδερμίδα. Σύμφωνα με την Kendall, το ασπράδι αυγού συσφίγγει τους πόρους ενώ το λεμόνι εξισορροπεί τα επίπεδα του PH προλαμβάνοντας την ακμή.

Olivia Culpo: μέλι και αβοκάντο

Έχει υπάρξει Miss Universe και έχει την τέλεια επιδερμίδα! Ο λόγος για την Olivia Culpo η οποία πριν αρκετό καιρό αποκάλυψε στο αμερικάνικο allure τη μάσκα που αγαπά να κάνει: αναμειγνύει αβοκάντο και μέλι και το κάνει αρκετά συχνά τον χειμώνα για να προστατέψει την επιδερμίδα της από την αφυδάτωση. “Μου αρέσει πολύ να κάνω μια μάσκα με αβοκάντο και μέλι. Η βιταμίνη Ε που υπάρχει στο αβοκάντο προσφέρει βαθιά ενυδάτωση ενώ το μέλι είναι αντιβακτηριδιακό. Έχω παρατηρήσει ότι τον Χειμώνα η επιδερμίδα μου γίνεται πολύ πιο ευαίσθητη, κοκκινίζει πολύ πιο εύκολα και αυτή η μάσκα βοηθάει πολύ!”.

Miranda Kerr: λιωμένο αγγούρι

Για να ανανεώσει και να δροσίσει την επιδερμίδα της μετά από μια έντονη μέρα, η Miranda Kerr λιώνει ένα αγγούρι και το απλώνει στο πρόσωπό της. Μάλιστα, πηγαίνει τη μάσκα αυτή με το ένα υλικό και πολύ κοντα στα μάτια για να ανακουφιστεί από τα πρηξίματα. “Μου αρέσει πολύ να κάνω μια μάσκα από παγωμένο αγγούρι στο πρόσωπό μου. Πρέπει, όμως, τα αγγούρια που θα χρησιμοποιήσεις να είναι παγωμένα, να τα λιώσεις και έπειτα να τα απλώσεις σαν μάσκα. Επίσης, βάζω κάτω από τα μάτια μου αυτή τη μάσκα ή κομμένες φέτες από παγωμένο αγγούρι αν ξυπνήσω και δω ότι τα μάτια μου είναι πρησμένα. Κάνει πράγματι δουλειά!”, είχε πει στο Beauticate.

Read More

And More