Διπλός Καθαρισμός: Tips και προϊόντα για να ακολουθήσεις το σημαντικότερο skincare βήμα

Καθαρισμός προσώπου: Θα στο υπενθυμίζω όσο πιο συχνά μπορώ πως είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της πρωινής και βραδινής ρουτίνας περιποίησης. Σύμφωνα με τους skin experts αν έχεις απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπου από την επιδερμίδα σου όλα στη συνέχεια θα πάνε καλά. Είναι άλλωστε ο μοναδικός τρόπος να λειτουργήσουν στο μέγιστο τα προϊόντα που ακολουθούν. 

Οι Κορεάτισσες επίσης που ευτυχώς για όλες μας αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά ομορφιάς αλλά και κάθε νέα τάση που δημιουργούν επιμένουν πως ένα προϊόν δεν αρκεί. Ο διπλός καθαρισμός είναι πλέον κανόνας κι εκείνες τον ακολουθούν χρόνια τώρα. Ειδικά το βράδυ αφού είναι η ώρα της ημέρας που απομακρύνεις κάθε προϊόν μακιγιάζ που έχεις απλώσει αλλά και τους ρύπους που έχουν συγκεντρωθεί. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αναπνεύσει το δέρμα και να αναζωογονηθεί. 

Το πρώτο βήμα σε βοηθά να απομακρύνεις το μακιγιάζ και το δεύτερο τα υπολείμματα από ρύπους και προϊόντα περιποίησης. 

Κι αν έχεις απορίες θα σου τις λύσω στη συνέχεια. 

Ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για τον διπλό καθαρισμό 

Ξεκινάς με το γαλάκτωμα που αφαιρεί απαλά το μακιγιάζ χωρίς να ερεθίζει. Συνεχίζεις με προϊόντα καθαρισμού που ξεπλένονται με νερό. Σε μορφή τζελ ή αφρού που εξαφανίζουν τυχόν λιπαρότητα και χαρίζουν μια έντονη αίσθηση δροσιάς. Αφήνουν το δέρμα ενυδατωμένο, δεν φράζουν τους πόρους και είναι κατάλληλα ακόμη και αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή αντιμεωτωπίζεις πρόβλημα με τα σημάδια ακμής. Ταμπονάρεις απαλά το πρόσωπο με μια καθαρή πετσέτα και συνεχίζεις με το serum και την κρέμα ημέρας ή νύχτας.  

Η θερμοκρασία του νερού 

 Είναι μία λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξεις αφού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα. Το πολύ ζεστό νερό είναι πιθανό να δημιουργήσει κοκκινίλες και ερεθισμούς ενώ παράλληλα δεν θα απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους αντιθέτως θα τα κρατήσει στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να κλείσουν οι πόροι. Ιδανική θερμοκρασία, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι οι 37 βαθμοί. 

Προσοχή στα Σημεία

Ειδικά το βράδυ που είσαι κουρασμένη και θέλεις να πέσεις για ύπνο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι όμως και η στιγμή της ημέρας που ο καθαρισμός πρέπει να είναι διπλός, σχολαστικός και με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία. Μην ξεχνάς λοιπόν την φυσική γραμμή των μαλλιών, το πηγούνι και κυρίως τον λαιμό. Πρόκειται για τα τρία σημεία που συνήθως δεν ασχολείσαι.  

Δες στη συνέχεια έξι προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον τέλειο διπλό καθαρισμό.

Chanel Le Lait Cleansing Milk: Αφαιρεί κάθε είδος μακιγιάζ, ακόμα και το αδιάβροχο ενώ διατηρεί την ισορροπία του δέρματος προστατεύοντας τον φραγμό του. Χαρίζει απαλότητα και πλούσια ενυδάτωση. 

Lancaster Softening Cleansing Milk: Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας αφήνει την επιδερμίδα απόλυτα καθαρή και ενυδατωμένη χάρη στο νέκταρ ίριδας που περιέχει στη σύνθεση του. 

Dior La Mousse off/on Foaming Cleanser:  Αφρός καθαρισμού με νούφαρο από τους κήπους του Dior. Αφαιρεί το μακιγιάζ και τους ρύπους, διατηρώντας την ενυδάτωση στην επιδερμίδα ενώ καταπραΰνει χαρίζοντας μια έντονη αίσθηση άνεσης. 

Nivea MicellAUR Skin Breathe Micellar Rose Water Wash Gel:  Τζελ καθαρισμού με ροδόνερο που απομαλρύνει ρύπους, μακιγιάζ και λιπαρότητα αφήνοντας την επιδερμίδα αναζωογονημένη και απαλή.

Erre Due Smooth Cleansing Foam:  Αφρός καθαρισμού με προβιταμίνη Β5 και εκχύλισμα αλόης στη σύνθεση του που χαρίζει ενυδάτωση.

Cerave Hydrating Cream-to-Foam Cleanser: Απομακρύνει μακιγιάζ και ρύπους προστατεύοντας τον επιδερμιδικό φραγμό.
Μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό κατά το μασάζ σε βρεγμένο δέρμα ενώ είναι εμπλουτισμένο με 3 απαραίτητα ceramides, αμινoξέα και υαλουρονικό οξύ.  

 

 

 

 

Read More

And More