Double shampooing! Είναι αυτός ο τρόπος λουσίματος το μυστικό για τέλεια μαλλιά;

Σε έναν φανταστικό beauty κόσμο το σμήγμα που εκκρίνεται στην κορυφή του κεφαλιού (κάνει… διεθνή καριέρα ως sebum) θα έπρεπε να φτάνει μέχρι τις άκρες. Γιατί όπως έχει αποδειχτεί και κάνει τις διάσημες να λούζονται ανά πέντε μέρες (τουλάχιστον η Kim Kardashian αυτό κάνει), αυτή η λιπαρότητα είναι τροφή για την τρίχα.

Επίσης, όλη αυτή η λιπαρότητα στα μαλλιά δεν θα έδειχνε καθόλου παράταιρη και μπορεί να εισέπραττες και κανένα κομπλιμέντο για το πόσο τέλεια δείχνουν τα μαλλιά σου άλουστα και μπράβο σου!

Αλλά να που η λιπαρότητα του τριχωτού δεν θα φτάσει ποτέ τις άκρες (ακόμη και αν έχεις να λουστείς 10 χρόνια/ εκτός αν έχεις ρίζα- μήκος ένα) και δεν θα μπορείς να έχεις ποτέ τα μαλλιά σου κάτω και να τα τινάζεις μοιραία όταν έχουν πάνω τους κάμποση λιπαρότητα!

Αυτό, λοιπόν, που δεν μπορεί να γίνει γιατί ο κόσμος είναι… πραγματικός έχει ως αποτέλεσμα να λούζεσαι με μεγάλη συχνότητα για να σωθείς από αυτή την λιπαρότητα και όσο εσύ καθαρίζεις το τριχωτό τόσο οι άκρες σου να γίνονται πιο ξηρές.

Και κάπου εδώ έρχεται η λύση του double shampooing, δηλαδή το να λούζεσαι με δύο διαφορετικά σαμπουάν. Στο ίδιο λούσιμο. Και το double shampooing κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον κόσμο της ομορφιάς και της… μπανιέρας! Το αναλύσαμε με τον hair expert Θοδωρή Οικονομάκη και να τι μας είπε!

Γιατί πρέπει να περνάμε δύο χέρια shampoo!
Οι περισσότερες από εμάς περνάμε δύο χέρια σαμπουάν όταν λουζόμαστε. Είναι κάτι σαν ένστικτο… beauty επιβίωσης. Δεν μας είπε ποτέ κανείς πως πρέπει να περνάμε δύο χέρια αλλά να που το ένα μας φαίνεται λίγο και τα τρία πολλά. Γιατί, όμως, δύο χέρια; “Ιδανικό είναι να γίνονται δύο χέρια shampoo για δύο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι για να φύγουν τα κατάλοιπα που έχουν τα μαλλιά μας από την καθημερινότητά μας, δηλαδή καπνός, οσμές, νέφος, ρίποι και προϊόντα styling. Ο δεύτερος είναι για να δώσουμε στιλπνότητα στην τρίχα και να αποκτήσουμε αυτή την αίσθηση των απόλυτα καθαρών μαλλιών!”.

Τι είναι το double shampooing
Αν κάνεις search στο google το double shampoo ή double shampooing θα σου βγουν ένα σωρό αποτελέσματα. Γιατί το trend παίζει πολύ τελευταία, αν και πρόκειται για κάτι που τα κομμωτήρια εφαρμόζουν χρόνια τώρα, όπως μου λέει ο Θοδωρής Οικονομάκης.
Η λογική του double shampooing είναι να κάνουμε δύο χέρια με δύο διαφορετικά σαμπουάν. Στο πρώτο χέρι θα χρησιμοποιήσουμε πάντα ένα clarifying, ένα καθαριστικό, δηλαδή, shampoo για να διώξουμε τη λιπαρότητα στο τριχωτό και στο δεύτερο και στο δεύτερο να χρησιμοποιήσουμε ένα ενυδατικό προϊόν, ένα σαμπουάν που να έχει μέσα έλαια, έτσι ώστε να δώσουμε στο μήκος της τρίχας θρέψη. Το δεύτερο χέρι δεν το περνάμε από την ρίζα.

“Το διπλό σαμπουάν είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε χρόνια στα κομμωτήρια ανάλογα με την ανάγκη την οποία έχουμε. Το clarifying shampoo έχει μια πολύ καλή καθαριστική βάση για να αποβάλει όλα αυτά τα στοιχεία. Το δεύτερο shampoo θα δουλέψει στο 80% της ανάγκης των μαλλιών. Για παράδειγμα: αν μια γυναίκα έχει μια φυσική βάση που τα μαλλιά της εκκρίνουν λιπαρότητα αλλά θέλει και κάτι που θα της ενυδατώσει τις άκρες αυτό που κάνουμε είναι ένα shampoo με clarifying, δηλαδή ισχυριστική καθαριστική βάση και σε δεύτερο χέρι εστιάζουμε στην ανάγκη να ενυδατώσουμε τις άκρες χωρίς να επηρεάσει τη ρίζα αυτό”, λέει ο hair expert Θοδωρής Οικονομάκης.

Η βασική αρχή του double shampooing είναι πάντα αυτή: “Το πρώτο χέρι λουσίματος γίνεται με καθαριστικό σαμπουάν και στο δεύτερο εστιάζουμε στις ανάγκες των μαλλιών. Αν θέλουμε να προστατέψουμε το χρώμα θα πάρουμε ένα σαμπουάν που κλειδώνει τα χρωστικά. Αν θέλουμε να ενυδατώσουμε τις άκρες θα πάρουμε ένα σαμπουάν το οποίο να έχει ενυδατική βάση. Αν έχουμε μια χοντρή τρίχα και θέλουμε να μειώσουμε το φριζάρισμα ενδέχεται να πάρουμε ένα σαμπουάν που να έχει ενυδατικά στοιχεία και anti- friz συστατικά”.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του clarifying shampoo!
Τα clarifying shampoo είναι μια κατηγορία σαμπουάν που έχουν βαθιά καθαριστική δράση. “Θα τα αναγνωρίσεις από την όψη τους που είναι διάφανη κι επίσης συνήθως δεν έχουν έντονα αρώματα, η υφή τους δεν είναι κρεμώδης και τα περισσότερα από αυτά δεν περιέχουν θειικό άλας που βαραίνει τα μαλλιά. Βεβαία, υπάρχουν εταιρίες που έχουν χρωματιστά μπουκάλια και διάφανο περιεχόμενο. Αυτό δεν πρέπει να μας μπερδέψει”, επισημαίνει ο Θοδωρής Οικονομάκης.

Μερικοί συνδυασμοί για να κάνεις το τέλειο Double Shampooing!

– Για λεπτά μαλλιά με ανταύγειες: δοκίμασε το Pure Resource της L’Oreal Professionnel για πρώτο χέρι και το Bain Satin no 2 της Kerastase για το δεύτερο.

– Για ξηρό δέρμα με ξηρές άκρες: δοκίμασε το Sensi Balance της L’Oreal Professionnel για πρώτο χέρι και το Moroccanoil αποκατάσταση ενυδάτωσης για δεύτερο.

– Για κανονικά μαλλιά: δοκίμασε το Wella Professionals Elements Renewal Shampoo για πρώτο χέρι και το Kerastase Bain Satin no 1 για δεύτερο.

Τι λες; Θα το δοκιμάσεις; Στείλε comment!

Read More

And More