Έλαια για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά: Είναι το προϊόν που θα σε σώσει τις ημέρες με χαμηλή θερμοκρασία και υγρασία

Έλαια: Μια σημαντική κατηγορία στην περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών. Πρόκειται για προϊόντα που χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση, απαλότητα και τέλειο άρωμα. Κατάλληλα τόσο για το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι είναι εκείνα που αρκεί μία μόνο εφαρμογή για να δεις την αλλαγή.

Κι επειδή είμαστε στα μέσα του χειμώνα, με τη θερμοκρασία να είναι χαμηλή και την ξηρότητα να σε ταλαιπωρεί, επιβάλλεται να αποκτήσεις τα κατάλληλα. Experts, celebrities και it girls τα λατρεύουν κι εσύ απλά θα χρειαστεί να αποκτήσεις το έλαιο που σου ταιριάζει και παράλληλα να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους. 

Έλαιο Προσώπου

Πως το χρησιμοποιείς: Είναι το πρώτο προϊόν που απλώνεις στο πρόσωπο αμέσως μετά τον καθαρισμό και σε απόλυτα στεγνό δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι η σωστή σειρά μιας και οι πόροι σου είναι ανοιχτοί με αποτέλεσμα να εισχωρεί το προϊόν ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά. Στην περίπτωση που εφαρμόσεις άλλο προϊόν πριν από το έλαιο δεν θα καταφέρει να δράσει όπως πρέπει. Αμέσως μετά το λάδι, σειρά έχει η ενυδατική κρέμα που “κλειδώνει” την υγρασία. 

Το έλαιο θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις τους μυς του προσώπου σου. Αυτό σημαίνει πως απλώνεις μικρή ποσότητα στα χέρια σου και το απλώνεις ξεκινώντας από το κέντρο με φορά προς τα έξω. Συνεχίζεις με το μέτωπο και το λαιμό πάντα με ανοδικές κινήσεις.  

Τι πρέπει να προσέξεις

  • Ακόμη κι αν νοιώθεις την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη και θαμπή το έλαιο μόνο δεν θα σε βοηθήσει. Μην ξεγελαστείς από την super ενυδατική του υφή. Η κρέμα στη συνέχεια είναι απαραίτητη ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενυδάτωσης.
  • Μην το παρακάνεις. Αν και το έλαιο μυρίζει υπέροχα και αφήνει μια φυσική λάμψη που θα λατρέψεις είναι κατάλληλο για τις περιόδους που έχεις ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση.
  • Καλό είναι να το αποφύγεις αν ταλαιπωρείσαι από λιπαρότητα ή ακμή.

The Body Shop Oils of Life™ Intensely Revitalising Facial Oil: Ελαφρύ ενυδατικό έλαιο προσώπου εντατικής αναζωογόνησης, με σύνθεση που ενυδατώνει, καταπραΰνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, προκειμένου να παραμείνει ορατά και αισθητά υγιής. Η δράση του κρύβεται στα 3 πολύτιμα και ιδιαίτερα ευεργετικά έλαια σπόρων ψυχρής έκθλιψης από όλο τον κόσμο που φημίζονται για τις αναζωογονητικές, επανορθωτικές και αναπλαστικές τους ιδιότητες: έλαιο σπόρων μαύρου κύμινου από την Αίγυπτο, έλαιο σπόρων καμέλιας από την Κίνα και έλαιο σπόρων κυνόροδου από την Χιλή.

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate: Επανορθωτικό έλαιο νύχτας με εκχυλίσματα βοτάνων που διορθώνουν τις φθορές και αποκαθιστούν την εμφάνιση της επιδερμίδα. Προϊόν που ακολουθεί τους βιορυθμούς της επιδερμίδας και των κυττάρων τη νύχτα όπου το δέρμα μπαίνει στη διαδικασία επιδιόρθωσης των βλαβών και χαρίζει νεανική, ξεκούραστη, φωτεινή όψη.

Έλαιο Σώματος 

Η ξηρότητα στο σώμα είναι εξίσου ενοχλητική με του προσώπου και το μόνο προϊόν που θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις είναι το κατάλληλο έλαιο. Το απλώνεις αμέσως μετά το ντους, ιδανικά σε νωπή επιδερμίδα κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά προσθέτεις στην ενυδατική κρέμα σώματος μερικές σταγόνες και το εφαρμόζεις στο σώμα επιμένοντας σε σημεία όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες. 

Παράλληλα αν ετοιμάζεσαι για βραδινή έξοδο ένα έλαιο με shimmer είναι τέλεια ιδέα ειδικά στο ντεκολτέ. 

Rituals The Ritual of Ayurveda Rich Body Oil:  Περιέχει τρία έλαια Αγιουρβέδα στη σύνθεση του. Το θρεπτικό γλυκό αμυγδαλέλαιο, το έλαιο μορίνγκα για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και το ενυδατικό έλαιο καρύδας. Προσφέρει βαθιά και άμεση ενυδάτωση και διατηρεί την επιδερμίδα απαλή και προστατευμένη ειδικά το χειμώνα που η επιδερμίδα ταλαιπωρείται πολύ. 

YSL Libre Body Oil: Ενυδατώνει απαλά την επιδερμίδα αφήνοντας ένα ξεχωριστό άρωμα. Εμπλουτισμένο με Άνθος Κάκτου από τους κήπους Ourika της YSL Beauty στο Μαρόκο, αποτελείται από 95% συστατικά φυσικής προέλευσης και αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή. Η εσάνς που αφήνει στο δέρμα περιέχει Μαροκινό Άνθος Πορτοκαλιάς και Γαλλική Λεβάντα.

Έλαιο Μαλλιών 

Τα μαλλιά, όπως ακριβώς και η επιδερμίδα χρειάζονται συστηματική και σωστή ενυδάτωση. Είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν υγιή και με φυσική λάμψη. Εκτός από το σαμπουάν, το κοντίσιονερ και τη μάσκα που χρησιμοποιείς κάθε φορά που τα λούζεις, επιβάλλεται να προσφέρεις έξτρα υγρασία, θρέψη, απαλότητα και ένα απαλό άρωμα καθημερινά.

Ειδικά αν τα ταλαιπωρείς συχνά με συσκευές θερμότητας. Το σπάσιμο στις άκρες αλλά και το φριζάρισμα είναι δύο μόνο από τις ενδείξεις πως η τρίχα σου είναι ξηρή και ταλαιπωρημένη και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις το κατάλληλο έλαιο μαλλιών που θα σου χαρίσει τέλεια όψη και υφή. 

Πως το χρησιμοποιείς

Αμέσως μετά το λούσιμο και αφού ταμπονάρεις καλά τα μαλλιά σου με την πετσέτα ρίχνεις μικρή ποσότητα ελαίου στις παλάμες σου και το ζεσταίνεις πριν το απλώσεις στις άκρες των μαλλιών. Όσο πιο ξηρή είναι η τρίχα τόσο πιο εύκολα θα απορροφηθεί. 

Προσοχή: Το έλαιο δεν αντικαθιστά το προϊόν προστασίας από τη θερμότητα εκτός αν αναγράφεται η συγκεκριμένη ιδιότητα στην συσκευασία. 

Kerastase Elixir Ultime: Πρόκειται για ένα εμβληματικό πλέον προϊόν που χαρίζει μοναδική λάμψη και θρέψη στα  θαμπά μαλλιά καθώς και προστασία  από τη θερμότητα μέχρι και τους 230°C. Χάρη στον συνδυασμό  φύλλων Βιολέτας, Φρέζιας, Μανταρινιού αλλά και εκχυλίσματος Μόσχου περιποιείται σε βάθος την τρίχα αφήνοντας ένα φίνο άρωμα.  

Tresemme Keratin Smooth: Προσφέρει άμεση λείανση ενώ μειώνει το φριζάρισμα έως και 72 ώρες. Παράλληλα χαρίζει λάμψη και απαλότητα ενώ βοηθά να ξεμπλέξεις τα μαλλιά. Το marula oil που περιέχει στη σύνθεση του χαρίζει πλούσια ενυδάτωση που διαρκεί. 

Read More

And More