Εργαλεία προσώπου: ένας βασικός οδηγός για να ξέρεις ποιο κάνει τι

Τα εργαλεία μασάζ για το πρόσωπο, αν μπορούμε να τα πούμε έτσι, είναι πολύ μεγάλη τάση στο skincare και η αλήθεια είναι ότι τα βλέπεις παντού μπροστά σου με ένα πρόχειρο scroll down στο instagram ή σε eshop καλλυντικών. Και τα βλέπεις παντού γιατί αυτά τα εργαλεία έχουν πραγματικά αποτέλεσμα αρκεί να τα χρησιμοποιείς εντατικά και να μην… τεμπελιάζεις. Όμως, τι αποτέλεσμα θα δεις από το καθένα ή, με άλλα λόγια, γιατί προορίζεται; 

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τα πιο βασικά από αυτά για να τα ξεκαθαρίσεις!

Jade roller 

 

To jade roller είναι το πρώτο “gadget” που άρχισαν να χρησιμοποιούν οι skincare addicts περίπου πέντε χρόνια πριν αλλά στην πραγματικότητα προέρχεται από την κινέζικη φιλοσοφία και χρησιμοποιούνταν από τον 7ο αιώνα. Είναι από ημιπολύτιμες πέτρες (οι πιο διάσημες είναι ο ροζ χαλαζίας που συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και ο νεφρίτης σε πράσινο χρώμα που αποτοξινώνει) και είναι ιδανικός για να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο, να απορροφώνται τα προϊόντα καλύτερα ενώ χάρη στην φυσικά χαμηλή του θερμοκρασία διώχνει και τα πρηξίματα. Επίσης, έχει δύο άκρα, ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο, για όλο το πρόσωπο και για την περιοχή κάτω από τα μάτια αντίστοιχα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις καθημερινά, πρωί- βράδυ, και αν είσαι newbie και θέλεις από κάπου να ξεκινήσεις, το jade roller είναι ιδανικό!

Gua sha 

Το gua sha είναι κινέζικης προέλευσης που μας πηγαίνει πίσω χρόνια πριν και η ακριβής του μετάφραση σημαίνει “να απομακρύνει τον πυρετό”, οπότε επί της ουσίας αυτό που κάνει είναι να φέρνει στην επιφάνεια τις τοξίνες και οτιδήποτε “κακό” και να τις απομακρύνει από την επιδερμίδα. Όπως έχουμε πει, στα πλαϊνά των ματιών μας, κάτω από τα αυτιά και στην κλείδα υπάρχουν οι λεμφαδένες (υπάρχουν παντού στο σώμα μας αλλά αυτοί είναι πιο κοντά στο πρόσωπο), τα εργοστάσια καθαρισμού τον τοξινών. Μια από τις λειτουργίες του gua sha είναι να “σπρώχνεις” τη λέμφο προς αυτά τα σημεία έτσι ώστε να καθαριστεί πιο γρήγορα. Επίσης, προκαλεί υπεραιμία με αποτέλεσμα να μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτάς αμέσως ένα χρώμα υγείας και έξτρα λάμψη ενώ, τέλος, βοηθά στους “κόμπους” που δημιουργούνται στην γνάθο. Αν πιέζεις τα δόντια σου από το στρες όταν κοιμάσαι, το gua sha θα σε βοηθήσει πολύ! Αν σε απασχολούν τα πρηξίματα στο πρόσωπο, επίλεξέ το!

Mushrooms 

Λέγονται έτσι γιατί το σχήμα τους παραπέμπει σε μανιτάρι και είναι λίγο πολύ ίδιας φιλοσοφίας με το roller και το gua sha. Είναι επίσης φτιαγμένο από ημιπολύτιμους λίθους και προορίζεται για εξειδικευμένο μασάζ στην περιοχή των ματιών. Είναι το ιδανικότερο εργαλείο αν ξυπνάς συνεχώς με κουρασμένα μάτια και αυτή είναι η πιο βασική σου έννοια. Τα mushrooms έχουν επίσης χαμηλή θερμοκρασία από μόνα τους λόγω της πέτρας, ωστόσο για έξτρα ανακούφιση και αποσυμφόρηση μπορείς να τα φυλάς στο ψυγείο. Φυσικά, όπως και όλα τα παραπάνω εργαλεία για το μασάζ του προσώπου έτσι και αυτό δεν το χρησιμοποιείς σε στεγνή επιδερμίδα αλλά φοράς από κάτω την κρέμα ματιών σου έτσι ώστε το mushroom να μπορεί να γλιστράει πάνω στην επιδερμίδα. 

Dry brush 

Όπως υπάρχουν οι βούρτσες για το dry brushing σώματος έτσι υπάρχουν και οι βούρτσες για το dry brushing προσώπου. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες βούρτσες έχουν πολύ πιο απαλή τρίχα έτσι ώστε να μην ερεθίζουν την επιδερμίδα του προσώπου που είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη ενώ από την άλλη δεν πρέπει να τις μπερδεύουμε με βούρτσες για τον καθαρισμό του προσώπου που χρησιμοποιούνται με νερό και gel. Τι κάνει, όμως, το dry brushing στο πρόσωπο; Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει και λεμφικό μασάζ, όπως και το gua sha. Αν αποφασίσεις να επενδύσεις σε ένα dry brushing ξεκίνησε να το βάζεις στη ρουτίνα σου σταδιακά, μια φορά την εβδομάδα και φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι ήπιες. Θα πρέπει, όμως, να το αποφύγεις αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα!

Μεταλλικό roller 

To συγκεκριμένο roller είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, η απάντηση του δυτικού κόσμου στο jade roller. Έχει μεταλλικό άκρο που είναι ιδανικό για να διώχνει τα πρηξίματα και είναι επίσης ιδανικό για την χαλάρωση στο κάτω περίγραμμα του προσώπου αλλά και την περιοχή κάτω από τα μάτια, αν και μπορείς να το εφαρμόσεις σε όλο το πρόσωπο. 

 

 

Read More

And More