Η σημασία του αντιοξειδωτικού ορού προσώπου

Μαζί με την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία, η αντιοξειδωτική φροντίδα θεωρείται πλέον ένα εξίσου βασικό βήμα στο καθημερινό skincare για επιδερμίδα υγιή, νεανική, φωτεινή.

Ελεύθερες Ρίζες

Ο λόγος που κάνει τα αντιοξειδωτικά κάτι παραπάνω από απαραίτητα, όπως εξηγούν οι δερματολόγοι, είναι η ιδιότητά τους να προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, που δημιουργούνται από παράγοντες στους οποίους είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι, δηλαδή την ηλιακή ακτινοβολία, τη ρύπανση, το στρες, το αλκοόλ, τον καπνό των τσιγάρων κ.α. Oι ελεύθερες ρίζες «κλέβουν» ηλεκτρόνια από τα υγιή κύτταρα, με αποτέλεσμα να βλάπτουν τα κύτταρα, το DNA τους και άλλα ζωτικά κυτταρικά συστατικά. Και μπορεί αυτές οι βλάβες να μην είναι άμεσα ορατές, αλλά με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε εμφανή σημάδια πρόωρης γήρανσης, λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση, δυσχρωμίες και, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.  

 

Η φυσική άμυνα του οργανισμού

Απέναντι στις non stop επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, ο οργανισμός μας δεν στέκεται αμέτοχος: διαθέτει την δικιά του, φυσική «δεξαμενή» πέντε αντιοξειδωτικών που προστατεύουν από την κυτταρική βλάβη και αναχαιτίζουν τη δράση τους, όμως τα αποθέματά τους εξαντλούνται γρήγορα στην μάχη κατά του οξειδωτικού στρες. Η ενίσχυση, λοιπόν, της άμυνας του δέρματος με την εφαρμογή τοπικών αντιοξειδωτικών είναι η κίνηση ματ απέναντι στις ελεύθερες ρίζες.

Το χρυσό πρότυπο της Βιταμίνης C

Αυτό ακριβώς το δεδομένο ερεύνησε και αξιοποίησε στο έπακρο ο καθηγητής Sheldon Pinnel, ιδρυτής της SkinCeuticals, ο οποίος επικεντρώθηκε στην συμπεριφορά και τη δράση ενός πολύτιμου για την επιδερμίδα αντιοξειδωτικού: της βιταμίνης C. Ο Dr Pinnel ανακάλυψε ότι για να είναι αποτελεσματικό ένα τοπικό αντιοξειδωτικό βιταμίνης C θα πρέπει να διεισδύσει στην επιδερμίδα και αυτό εξαρτάται από τρεις παράγοντες: τη μορφή της βιταμίνης C που χρησιμοποιείται στον αντιοξειδωτικό ορό, τη συγκέντρωσή της και το pH του διαλύματος (γνωστοί σήμερα ως δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Duke Antioxidant). Μέχρι σήμερα η SkinCeuticals μένει πιστή σε αυτούς τους τρεις βασικούς παράγοντες σε κάθε αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C που υπογράφει – για αυτό και η αποτελεσματικότητά τους είναι απαράμιλλη.

 

 

Τα οφέλη ενός αντιοξειδωτικού ορού προσώπου

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, ένας αντιοξειδωτικός ορός προσώπου με βιταμίνη C είναι αναμφίβολα απαραίτητος στο καθημερινό skincare μας διότι:

  • Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και τις επιπτώσεις τους
  • Δίνει φωτεινότητα στην επιδερμίδα
  • Συμβάλλει στη μείωση των δυσχρωμιών, οδηγώντας σε έναν πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο
  • Περιορίζει την ερυθρότητα καθώς, σύμφωνα με έρευνες, η βιταμίνη C είναι αποτελεσματική και στην αντιμετώπιση πολλών δερματικών καταστάσεων που δημιουργούν φλεγμονές
  • Αυξάνει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, «δομικού» στοιχείου για την νεανικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος.

 

 

Οροί με Βιταμίνη C της SkinCeuticals

Και, αν αναρωτιέστε ποιον αντιοξειδωτικό ορό προσώπου με βιταμίνη C να επιλέξετε, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στον «χάρτη» της SkinCeuticals και να βρείτε εκείνον που ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες της επιδερμίδας σας:

– Ειδικά μελετημένο για το λιπαρό ή μεικτό δέρμα, το νέο Silymarin CF, περιέχει καθαρή βιταμίνη C σε ποσοστό 15%, 0.5% σιλυμαρίνη (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου), 0.5% φερουλικό οξύ, 0.5% σαλικυλικό οξύ. Στόχος του, να εμποδίσει την οξείδωση του σμήγματος η οποία ενοχοποιείται για τις εξάρσεις των ατελειών. Παράλληλα, μειώνει ορατά τη λιπαρότητα μέσα σε 1 εβδομάδα, βελτιώνει την υφή του δέρματος και λειαίνει τις λεπτές γραμμές.

 

 

 

 

 

– Το C E Ferulic είναι ο αντιοξειδωτικός ορός προσώπου που χρειάζεστε αν σας απασχολούν η γήρανση και η ευαισθησία. Με 15% καθαρή βιταμίνη C, 1% καθαρή βιταμίνη Ε και 0.5% φερουλικό οξύ, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλεί η ρύπανση, οι ακτίνες UV και η υπέρυθρη ακτινοβολία. Επιπλέον, ενισχύει κατά 8 φορές τη φυσική άμυνα του δέρματος απέναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, τονώνει τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του προσώπου.

 

– Απάντηση στα σημάδια γήρανσης και τις δυσχρωμίες δίνει το Phloretin CF, με 10% καθαρή βιταμίνη C, 2% φλορετίνη και 0.5% φερουλικό οξύ. Προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται εξαιτίας της ρύπανσης και της ηλιακής ακτινοβολίας, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, μειώνει τη θαμπάδα και τις δυσχρωμίες.

– Ειδικά μελετημένο για το λιπαρό ή μεικτό δέρμα, το νέο Silymarin CF, περιέχει καθαρή βιταμίνη C σε ποσοστό 15%, 0.5% σιλυμαρίνη (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου), 0.5% φερουλικό οξύ, 0.5% σαλικυλικό οξύ. Στόχος του, να εμποδίσει την οξείδωση του σμήγματος η οποία ενοχοποιείται για τις εξάρσεις των ατελειών. Παράλληλα, μειώνει ορατά τη λιπαρότητα μέσα σε 1 εβδομάδα, βελτιώνει την υφή του δέρματος και λειαίνει τις λεπτές γραμμές.

Read More

And More