Ηλιοθεραπεία, solarium, self tan, spray μαυρίσματος! Τελικά, τι είναι καλύτερο;

Ok! Ok! Όλες ξέρουμε ότι ο ήλιος έχει γίνει επικίνδυνος για την υγεία μας. Αλλά στην πραγματικότητα, πόσες από εμάς τηρούμε όσα μας λένε οι δερματολόγοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή; Πόσες από εμάς φεύγουμε από την παραλία από τις 12 για να επιστρέψουμε στις 5 το μεσημέρι; Ή πόσες από εμάς δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό του solarium; Το καλοκαίρι μας κάνει αυτόματο συνειρμό με sexy μαυρισμένη επιδερμίδα και καμία μας δεν μπορεί να αντισταθεί. Αλλά τι θα έλεγες να βρίσκαμε την χρυσή τομή και να ανακαλύπταμε εκείνη την μέθοδο που μας δίνει χρυσαφένιο χρώμα αλλά χωρίς να διακινδυνεύουμε τίποτα; Και τελικά, τι είναι καλύτερο; Ηλιοθεραπεία, solarium, self tan ή spray μαυρίσματος που γίνονται σε ινστιτούτα; Η δερματολόγος και αισθητική γιατρός Αγνή Αλμπανοπούλου μας λύνει όλες τις απορίες για τον ήλιο και μας βοηθά να αποκτήσουμε χρυσαφένιο μαύρισμα αλλά με απόλυτη ασφάλεια! Γίνεται!

UVA, UVB, UVC: Ξέρεις τι σημαίνει το καθένα;
Μπήκε το καλοκαίρι και όλοι επιθυμούμε χρυσαφένιο μαύρισμα στην επιδερμίδα μας το οποίο θέλουμε να έχει και διάρκεια κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Μήπως όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε αν οι μέθοδοι είναι ασφαλείς για την υγεία μας; Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε τα είδη της ηλιακής ακτινοβολίας. Είναι η UVA (Aging) που προκαλεί την φωτογήρανση του δέρματος, η UVB (burning) που προκαλεί τα γνωστό σε όλους μας «κοκκίνισμα» αλλά και η UVC (cancer) που προκαλεί τον καρκίνο του δέρματος.

Αν είμαι μαυρισμένη μπορώ να κάθομαι περισσότερο στον ήλιο;
Το να μας βλέπει ο ήλιος είναι καλό αλλά ενδείκνυται περί του ενός 10λέπτου την ημέρα ώστε να διατηρούμε την βιταμίνη D- πάντα σε συνδυασμό με τροφές που την περιέχουν όπως λιπαρά ψάρια, αυγά κλπ- σε υψηλά επίπεδα! Δεν πρέπει για περαιτέρω έκθεση στον ήλιο να ξεχνούμε το αντηλιακό μας σε κάθε μέρος του σώματος (ακόμα και στα αυτιά μας!) διότι είτε είμαστε ανοιχτόχρωμοι είτε μαυρισμένοι ήδη η έκθεση απέναντι στις υπεριώδεις ακτινοβολίες είναι η ίδια. Έτσι θα είστε ασφαλείς σε κάθε περίπτωση, μη σκεπτόμενοι πως δεν θα μαυρίσετε…απλά θα προστατευτείτε, θα μαυρίσετε πιο αργά αλλά σταθερά και με ασφάλεια και επουδενί δεν θα ξεφλουδίσετε!

Άρα να προτιμήσω το solarium από την ηλιοθεραπεία;
Όχι βέβαια… Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η μοναδική διαφορά με την κλασσική ηλιοθεραπεία είναι η μη ύπαρξη της UVB ακτινοβολίας, ενώ οι UVA συνεχίζουν να “κάνουν την δουλειά” τους επιταχύνοντας την γήρανση του δέρματός μας. Συνεπώς είναι το ίδιο επιβλαβές με την ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακή προστασία. Παρατηρείται επίσης ότι είναι αρκετά ύποπτο για εκδήλωση καρκίνου του δέρματος με αρνητικές συνέπειες ακόμα και σε οφθαλμολογικές βλάβες. Για τον λόγο αυτό είναι κανόνας να φοράει κανείς ειδικά γυαλιά κατά την διάρκεια πραγματοποίησης μιας solarium θεραπείας.

Self tan και spray μαυρίσματος: είναι όσο ασφαλή λένε;
Πολλές γυναίκες καταφεύγουν για να είναι πλήρως ασφαλείς σε self tan και tan sprays. To σίγουρο είναι πως πίσω από αυτά τα προϊόντα δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος. Διότι το είδος σακχάρου που περιέχουν είναι εγκεκριμένο από το FDA (ο αμερικάνικος ΕΟΦ) και το μαύρισμα που προσδίδει είναι πέρα για πέρα τεχνητό και επιφανειακό. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, το λεγόμενο αυτομαύρισμα αποτελεί την πιο ασφαλή λύση.

Το no 1 tip για χρυσαφένιο και ασφαλές μαύρισμα!
Επειδή όμως στην χώρα μας το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μας, ξέγνοιαστη εποχή, μήπως να την χαρούμε κάθε λεπτό αλλά πάντα συνεπείς απέναντι στην υγεία μας με την κατάλληλη προστασία; Και για να διατηρήσουμε το σταδιακό σταθερό μαύρισμα που έχουμε αποκτήσει το Νο1 tip που πρέπει να γνωρίζετε είναι να ενσωματώσετε καρότα στην καθημερινή σας διατροφή. Θα κερδίσετε σίγουρα δύο μήνες plus στο χρυσαφένιο σας μαύρισμα!

Read More

And More