Κάνε ότι κάνουν οι stars για να λάμψεις τελευταία στιγμή! Bonus info: από… 0 ευρώ!

Είναι αυτή η επαγγελματική διαστροφή που με κατατρέχει και που δεν με αφήνει να χαλαρώσω στιγμή. Τόσο που ακόμη και όταν είμαι στην δερματολόγο ΜΟΥ για τον καθαρισμό του προσώπου ΜΟΥ της κάνω πάντα 5-6 ερωτήσεις που αφορούν εσένα. Για να γίνουν άρθρο μετά που θα διαβάσεις (και λίγο μετά θα εφαρμόσεις).

Κάπως έτσι, λοιπόν, η δερματολόγος μου Μάργκυ Καπελάρη μου αποκάλυψε 5 θεραπείες και DIY μάσκες που θα σε κάνουν να λάμψεις αυτές τις γιορτές. Κράτησε, όμως, δύο βασικές σημειώσεις:
1. Έχεις χρονικό περιθώριο να τις εφαρμόσεις μιας και όλα όσα μου είπε μπορείς να τα κάνεις ακόμη και ανήμερα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.
2. Είναι πέντε. Και κοστίζουν από 0 έως 150 ευρώ. Που σημαίνει πως διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα με το budget σου!

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

1. Lifting οξυγόνου

“Είναι κάτι επαναστατικό το οποίο φωτίζει και οξυγονώνει το δέρμα. Είναι μια γρήγορη θεραπεία για όλες τις ηλικίες στην οποία χρησιμοποιούμε ένζυμα από παπάγια και ανανά τα οποία παίρνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας χωρίς ερεθισμό με αποτέλεσμα να απομακρύνουν την θαμπάδα. Στην συνέχεια χρησιμοποιούμε μια υψηλής τεχνολογίας μάσκα οξυγόνου που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σε κυτταρικό επίπεδο και βοηθάει τα κύτταρα να αναπνέουν και να δουλεύουν σωστά. Ταυτόχρονα διεισδύουμε με υπερήχους έναν ορό από φυτικά βλαστοκύτταρα για να κάνει αντιγήρανση. Τα φυτικά βλαστοκύτταρα είναι πρωτεϊνες που έχουμε πάρει από φυτά και λειτουργούν σαν λίπασμα. Άρα έχουμε μια τριπλή θεραπεία που θα πάρει τη θαμπάδα, θα δώσει ενέργεια στο δέρμα μας και θα κάνει lifting”.
Πόσο κοστίζει: €60.00
Πότε την κάνεις: Ακόμη και την ίδια μέρα του ρεβεγιόν!
2. Ενέσιμη μεσοθεραπεία
“Πρόκειται για μιας νέας γενιάς μεσοθεραπεία με υψηλής πυκνότητας (15 milligram ανά ml) διασπωμένο υαλουρονικό σε πολυσύμπλεγμα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, άρα είναι ένα ισχυρό cocktail που μπαίνει κάτω από το δέρμα με πολλές μικρές, μικρές ενεσούλες. Με αυτό το cocktail γεμίζουμε όλες τις ψιλές ρυτίδες (μάτια, χείλη, λαιμό, αυτές που κάνουμε όταν χαμογελάμε) και αυτό λειτουργεί σαν μια βόμβα υγρασίας μέσα στο δέρμα οπότε την επόμενη κιόλας μέρα είναι πιο ενυδατωμένο και λαμπερό”.
Πόσο κοστίζει: €150
Πότε την κάνεις: Τρεις μέρες πριν το ρεβεγιόν καθώς στα ευαίσθητα δέρματα μπορεί να δημιουργηθούν μικρές μελανιές. Όμως, πρόκειται για κάτι φυσιολογικό που φεύγει.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

1. Peeling με ζάχαρη και λεμόνι

“Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και γρήγορο peeling το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και αφήνει το πρόσωπο λαμπερό και καθαρό! Προσοχή! Αν έχεις ευαισθησία ή αλλεργία θα πρέπει να ρωτήσεις την δερματολόγο σου. Αν το δέρμα σου είναι ξηρό επίσης πρέπει να το αποφύγεις”!
Πότε την κάνεις: Μια μέρα πριν το ρεβεγιόν.

2. Μάσκα με αυγό και βρώμη για ώριμα δέρματα
“Αν έχουμε ένα ώριμο δέρμα που έχει χαλάρωση τότε χτυπάμε ασπράδι αυγού με βρώμη, το κάνουμε μάσκα το αφήνουμε να στεγνώσει, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και βάζουμε την ενυδατική μας. Αυτή η μάσκα κάνει σύσφιξη και αφήνει την επιδερμίδα αναζωογονημένη και λαμπερή”.
Πότε την κάνεις: μερικές ώρες πριν το ρεβεγιόν.

3. Καταπραϋντική μάσκα με μέλι και γιαούρτι
“Αν έχουμε ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα και θέλουμε να δώσουμε λάμψη και super ενυδάτωση σε ελάχιστο χρόνο κάνουμε μάσκα με μέλι και γιαούρτι. Την αφήνουμε μισή ώρα και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό”.
Πότε την κάνεις: μερικές ώρες πριν το ρεβεγιόν.

Read More

And More