Κρέμα ματιών με καφεΐνη: Το προϊόν που χρειάζεσαι αν ταλαιπωρείσαι από μαύρους κύκλους

Μαύροι κύκλοι, σακούλες και λεπτές γραμμές είναι σημάδια που εμφανίζονται στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών κι εσύ προσπαθείς με κάθε τρόπο να τα μειώσεις ή ακόμη καλύτερα να τα εξαφανίσεις. Η κρέμα ματιών αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχό σου και είναι το προϊόν που απλώνεις ευλαβικά, πρωί και βράδυ ώστε να χαρίσει στην περιοχή την απαραίτητη ενυδάτωση και ταυτόχρονα να απαλλαγείς από τις ατέλειες. 

Μία ακόμη επιθυμία σου, ειδικά το πρωί, είναι με έναν μαγικό τρόπο να ανοίξει το βλέμμα σου και τις περισσότερες φορές ο καφές δεν σε βοηθά. Τουλάχιστον στην κλασική του μορφή ως ρόφημα. Δερματολόγοι όμως και beauty brands ανακάλυψαν πως η καφεΐνη είναι ένα συστατικό με αντιοξειδωτική δράση που ταυτόχρονα μειώνει την εμφάνιση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό σημαίνει πως εξαφανίζει τυχόν οιδήματα και μαύρους κύκλους αφού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να επιλέξεις την κατάλληλη φόρμουλα ώστε κάθε πρωί να αντικρύζεις στον καθρέφτη ένα λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα. 

Bobbie Brown Extra Repair Intense Eye Cream: Κρέμα με εκχυλίσματα καφεΐνης κατάλληλη για εσένα που ταλαιπωρείσαι από μαύρους κύκλους, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Περιέχει 3 φορές περισσότερο Υαλουρονικό Οξύ, προκειμένου να προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και ξεκούραστη όψη. Στη σύνθεση του περιέχει επίσης το σύμπλοκο Extra Repair Complex με έγχυση πεπτιδίων Argireline, ελαιόλαδο, γλυκερίνη και βούτυρο καριτέ. 

La Roche-Posay Redermic R Eyes:  Χάρη στη Ρετινόλη [Καθαρή Ρετινόλη + Ρετινόλη Προοδευτικής Απελευθέρωσης] που περιέχει στη σύνθεση της λειαίνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Η καφεΐνη δρα ενάντια σε μαύρους κύκλους και σημάδια κούρασης. Η ανάλαφρη υφή της επιτρέπει να την απλώνεις εύκολα ενώ πρόκειται για μια σύνθεση κατάλληλη ακόμη και για τα ευαίσθητα μάτια. 

Mario Badescu Caffeine Eye Cream: Κρέμα ματιών που απομακρύνει τα οιδήματα και χαρίζει απαλότητα και λάμψη.  Η καφεΐνη που περιέχει αναζωογονεί την περιοχή ενώ τα φυτικά συστατικά βοηθούν στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Ταυτόχρονα προσφέρει πλούσια ενυδάτωση με τη βοήθεια του θρεπτικού jojoba oil. Είναι κατάλληλη για χρήση πρωί και βράδυ. 

The Inkey List Caffeine: Αντιοξειδωτικός ορός που προστατεύει το επιδερμικό φραγμό, μειώνει πρηξίματα και μαύρους κύκλους και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου. Παράλληλα αντιμετωπίζει δραστικά λεπτές γραμμές και ρυτίδες χάρη στα πεπτίδια και τα φυτικά εκχυλίσματα που περιέχει. 

Clarins Total Eye Contour Gel – Targets Puffiness, Cooling Eye Gel: Δροσερό και μη λιπαρό τζελ που μειώνει τα πρηξίματα και τους μαύρους κύκλους ενυδατώνοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Η σύνθεση της περιέχει φυτικά εκχυλίσματα και καφεΐνη που εξαφανίζουν τα σημάδια κούρασης.

Τρόπος εφαρμογής: Αρχικά αποφεύγεις το κινητό βλέφαρο μιας και υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί πρήξιμο. Χρησιμοποιείς τον παράμεσο και με απαλά μικρά χτυπήματα απλώνεις την κρέμα ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική. Σε περίπτωση που η κρέμα έρθει σε επαφή με το εσωτερικό των ματιών σου ξεπλένεις καλά με άφθονο νερό. 

Read More

And More