Κρέμα Χειλιών: Γιατί αξίζει να πάρει θέση στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης

Τα χείλη, όπως ακριβώς και τα μάτια, είναι από τα ωραιότερα και ταυτόχρονα ευαίσθητα και εύθραυστα σημεία του προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται προσεκτική φροντίδα και περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα. Το πιθανότερο είναι να απλώνεις lip balm και όταν το κρίνεις απαραίτητο να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν απολέπισης ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα χαρίζοντας απαλότητα. 

Τι γίνεται όμως με την περιοχή γύρω από τα χείλη; Έχεις παρατηρήσει τις λεπτές γραμμές καθώς επίσης και την ξηρότητα. Πρόκειται για μια προειδοποίηση προκειμένου να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα την κρέμα χειλιών που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, θρέψη και λείανση των ρυτίδων. 

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη 

Ακριβώς όπως οι ρυτίδες στο υπόλοιπο πρόσωπό μας, έχουμε δύο τύπους ρυτίδων: Έκφρασης και γήρανσης. Οι ρυτίδες έκφρασης προκαλούνται από τις επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των μυών του προσώπου, ενώ οι ρυτίδες της γήρανσης είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης του δέρματος. Όσο περνά ο καιρός το κολλαγόνο και η ελαστίνη αλλοιώνονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη.

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης περιλαμβάνει απαραιτήτως την ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα ημέρας  σε όλο το πρόσωπο και ματιών αντίστοιχα. Όταν τα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνιση τους στα χείλη είναι πλέον καιρός να συμπεριλάβεις στην ρουτίνα σου και την κατάλληλη φόρμουλα για το συγκεκριμένο σημείο.  Την απλώνεις κάνοντας απαλό μασάζ στις γραμμές γύρω από το στόμα σας χτυπώντας ελαφρά με τα δάχτυλα, όπως ακριβώς κάνεις και με την κρέμα ματιών. 

Άσκηση

Κι όμως υπάρχουν μία πανεύκολη άσκηση που μπορείς να επαναλαμβάνεις καθημερινά. Σε συνεργασία με την δράση της κρέμας χειλιών, η λείανση των γραμμών και ρυτίδων είναι πιο αποτελεσματική και σύντομη. Ονομάζεται γέλιο με φωνήεν¨ και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σταθείς μπροστά από τον καθρέφτη σου και χαμογελώντας να αρθρώσεις ένα-ένα τα φωνήεντα. Επαναλαμβάνεις τέσσερις φορές το κάθε φωνήεν. 

Τα προϊόντα 

Chanel Le Lift Levres et Contour: Μια ισχυρή θεραπεία που  συσφίγγει τα χείλη ενώ λειαίνει ορατά τις γραμμές του χαμόγελου. Aπορροφάται γρήγορα και αφήνει ματ φινίρισμα δημιουργώντας την ιδανική βάση για μακιγιάζ. Χάρη στο βοτανικό συμπύκνωμα που περιέχει στη σύνθεση της συσφίγγει και λειαίνει την όψη του δέρματος ενώ ένα ειδικό σύμπλεγμα αναδόμησης χειλιών που αποτελείται από αμινοξέα υαλουρονικό οξύ τα κάνει πιο πλούσια και θελκτικά.

Dior L’ Or de Vie La Creme Contour Yeux et Levres: Ανάλαφρη κρέμα που μειώνει τους μαύρους κύκλους, λειαίνει τις ρυτίδες και επαναπροσδιορίζει το περίγραμμα των χειλιών. Τα μάτια και το χαμόγελο ανακτούν τη ζωτικότητά τους και φωτίζουν το πρόσωπο με νέα λάμψη. Η συσκευασία επιδέχεται ανταλλακτικό.

Erre Due Advance Age-Defense Eye & Lip Cream:  Κρέμα φυτικής προέλευσης που συμβάλλει στην αναδόμηση της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια και χείλη. Χάρη στο σύμπλεγμα από βλαστοκύτταρα και καρπό Kiwiberry, πλούσιο σε Βιταμίνη C συντελεί στη μείωση των επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα της επιδερμίδας. Το Βούτυρο Καριτέ που επίσης περιέχει στη σύνθεση της ευνοεί την αναγέννηση των κυττάρων και την αναδόμηση της επιδερμίδας. Η φυσική Ρετινόλη ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και το Υαλουρονικό Οξύ βοηθά στη διατήρηση των φυσικών επιπέδων υγρασίας, ενισχύοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Shiseido Future Solution LX Eye and Lip Contour Regenerating Cream: Πλούσια κρέμα που βασίζεται στην καινοτομική λειτουργία Form Suppost Veil. Aποκαθιστά αποτελεσματικά το δέρμα και αποτρέπει τη χαλάρωση και την εμφάνιση ρυτίδων γύρω από τις ευαίσθητες περιοχές των ματιών και των χειλιών. Με εντατική επανορθωτική δράση που καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης και της κόπωσης, αφήνοντάς τη πιο ελαστική, σφριγηλή και λαμπερή.

 

 

Sisley Botanical Eye And Lip Contour Balm: Απαλή σύνθεση που λειαίνει ,ενυδατώνει  και στοχεύει στα οιδήματα κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές σε μάτια και χείλη προσφέροντας απαλότητα και φρεσκάδα.

Photos: iStock

 

 

Read More

And More