Μάσκες προσώπου με καλοκαιρινά, δροσερά φρούτα που μπορείς να φτιάξεις μόνη στο σπίτι σου

Είναι τριήμερο αλλά θα μείνεις τελικά στο σπίτι. Δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι, είναι ακόμη αρχές καλοκαιριού και θα καταφέρεις να αποδράσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης μπορείς να κάνεις σχέδια για τις διακοπές και να προετοιμαστείς κατάλληλα. Και όσο αφορά στο δέρμα μπορείς να αποκτήσεις super λαμπερό και υγιές αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές μου και να ξεκινήσεις αμέσως τώρα απλώνοντας μια μάσκα που θα φτιάξεις μόνη σου με φρούτα που υπάρχουν στο ψυγείο. 

Πριν απ’ όλα σου προτείνω να ετοιμάσεις ένα παγωμένο τσάι ή ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Στη συνέχεις επέλεξε τη μάσκα που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας και τις ανάγκες σου. Τέλος συγκέντρωσε τα υλικά που θα χρειαστείς. 

Κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν απλώσεις τη μάσκα

  • Καθαρίζεις το πρόσωπο σου ώστε να απομακρύνεις υπολείμματα από μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης και λιπαρότητα. 
  • Μην χρησιμοποιήσεις καμία άλλη φόρμουλα. Η μάσκα πρέπει να εφαρμοστεί σε καθαρό και στεγνό δέρμα.
  • Αν προτιμάς τζελ και νερό για το καθαρισμό μην σκουπίσεις το πρόσωπο. Ταμπονάρεις απαλά με μία πετσέτα ή ακόμη καλύτερα με ένα χαρτομάντιλο που θα απλώσεις σε όλο το πρόσωπο όπως κάνεις με τη sheet mask.  

Πάμε τώρα στις μάσκες:

 

ΜΑΣΚΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ 

Θα χρειαστείς: Μισή μπανάνα, 1 κ.γ. μέλι και 1/2 κ.γ. χυμό από λεμόνι

Τι πρέπει να κάνεις: Λιώνεις τη μπανάνα, μέσα σε ένα μικρό μπολ, με το πιρούνι και προσθέτεις το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το απλώνεις στο πρόσωπο για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεις καλά με άφθονο νερό. Χάρη στις βιταμίνες Β6 και C που περιέχει η μπανάνα ενισχύει την ελαστικότητα και χαρίζει έξτρα λάμψη.  

 

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Θα χρειαστείς: 4 ώριμες φράουλες, 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη και 1 κ.γ. μέλι

Τι πρέπει να κάνεις: Βάζεις τις φράουλες στο μπλέντερ και τις χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτεις το κακάο και το μέλι και συνεχίζεις το χτύπημα. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνεις να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Ξεπλένεις με άφθονο νερό και ενυδατώνεις την επιδερμίδα.

ΜΑΣΚΑ ΛΑΜΨΗΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ  

Θα χρειαστείς: 1 ώριμο ροδάκινο και 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνεις: Κόβεις το ροδάκινο σε μικρά κομμάτια και το βάζεις στο blender. Μόλις γίνει πολτός προσθέτεις το ελαιόλαδο και συνεχίζεις να χτυπάς για 1 λεπτό. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο και την αφήνεις για 20 λεπτά. Ξεπλένεις καλά με χλιαρό νερό.

ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Θα χρειαστείς: Απλά και μόνο ένα ακτινίδιο

Τι πρέπει να κάνεις: Βάζεις το ακτινίδιο στο blender και το πολτοποιείς. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο και την αφήνεις για 20 περίπου λεπτά. Ξεπλένεις καλά με χλιαρό νερό και απολαμβάνεις την άμεση απαλότητα, ενυδάτωση και λάμψη.

Read More

And More