Ντους: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα λάθη που κάνεις καθημερινά και πρέπει να διορθώσεις σήμερα κιόλας

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του σώματος ξεκινά πάντα με το πρωινό ντους. Και το βράδυ ολοκληρώνεται με τον ίδιο τρόπο. Είναι ο μοναδικός τρόπος να χαλαρώσεις αλλά και να απομακρύνεις μικρόβια και ρύπους από το δέρμα όπως ακριβώς και με το πρόσωπο. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ αν το κάνεις σωστά; Και το αναφέρω επειδή οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως δεν δίνεις την απαραίτητη σημασία σε αυτή την καθημερινή σου συνήθεια και για την ακρίβεια κάνεις λάθη που πρέπει να σταματήσεις από σήμερα κιόλας. 

Κράτησε σημειώσεις λοιπόν. 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις ντους

Οι ενήλικες επιβάλλεται να κάνουν ντους καθημερινά μεν αλλά με χλιαρό νερό και με αφρόλουτρο που έχει ελαφριά σύνθεση ώστε να μην επηρεάζεται το φυσικό pH του δέρματος. Αν πάλι συνηθίζεις να κάνεις αρκετές φορές την ημέρα θα πρέπει να είναι μικρής διάρκειας ώστε να μην ταλαιπωρηθείς στη συνέχεια από ξηρότητα. Ειδικά αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο ενδέχεται να παρουσιάσει ερεθισμό, κοκκινίλες και κνησμό. Η αλήθεια είναι, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, πως το δέρμα στο σώμα δεν έχει ανάγκη το καθημερινό ντους. Επειδή όμως οι ρυθμοί στην πόλη είναι έντονοι με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείσαι από εφίδρωση δεν μπορείς να το αποφύγεις. 

Τι πρέπει να χρησιμοποιείς για να κάνεις ντους ή όταν χαλαρώνεις στη μπανιέρα

Η λούφα είναι ότι καλύτερο και όχι το γνωστό σφουγγάρι που έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει μικρόβια και βακτήρια ειδικά αν μετά τη χρήση δεν το πλένεις και στεγνώνει σωστά. Τέλειες είναι επίσης τα γάντια μπάνιου που είναι φτιαγμένα από βαμβακερό ύφασμα. Αν προτιμήσεις το δεύτερο μην ξεχνάς να το βάζεις στο πλυντήριο, σε υψηλή θερμοκρασία, δύο φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια να το αφήνεις να στεγνώνει πάνω σε μια καθαρή πετσέτα. 

Η σωστή θερμοκρασία του νερού 

Ξεχνάς το πολύ ζεστό νερό ακόμη και στα μέσα του χειμώνα. Χλιαρό ή ακόμη και κρύο είναι ότι καλύτερο αφού επιτρέπει στα φυσικά έλαια του δέρματος να παραμείνουν στη θέση τους με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζονται σημάδια ξηρότητα. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους δέρματος και ειδικά για τον ξηρό, ευαίσθητο κι εκείνον που αντιμετωπίζει προβλήματα όπως είναι για παράδειγμα το έκζεμα. 

Ποιο αφρόλουτρο είναι κατάλληλο για όλους; 

Μια ελαφριά σύνθεση, χωρίς άρωμα είναι ότι καλύτερο. Ξεκινάς από τις μασχάλες και τα πόδια, σχολαστικά. Μπορείς να επιλέξεις μια φόρμουλα με πλούσια ενυδατική και φυσική σύνθεση που παράλληλα θα προσφέρει έξτρα υγρασία στο δέρμα. 

Photos: iStock

 

 

 

 

Read More

And More