Οι δέκα κανόνες περιποίησης που θα προετοιμάσουν το δέρμα ενόψει του Φθινοπώρου

Ο Σεπτέμβριος είναι για την επιδερμίδα ότι και η Πρωτοχρονιά: Θέτεις νέους κανόνες και συνήθειες ενόψει της νέας σεζόν. Αργά αλλά σταθερά η θερμοκρασία αλλάζει και το δέρμα χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση ώστε να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες. Κι αν θέλεις να παραμείνει λαμπερό και υγιές το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τους δέκα βασικούς κανόνες που προτείνουν δερματολόγοι και facialists.  

Κράτησε σημειώσεις 

Κανόνας 1ος: Επανεκτίμησε την κατάσταση του δέρματος

Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναθεωρήσεις όσο αφορά στην κατάσταση της επιδερμίδας και την ρουτίνα που θα ακολουθήσεις ώστε να παραμείνει άψογη. H έκθεση στον ήλιο, η περιβαλλοντική ρύπανση και η έλλειψη ύπνου είναι μερικές μόνο από τις αιτίες καταστροφής των κυττάρων. Μετά το καλοκαίρι ενδέχεται το δέρμα σου να παρουσιάζει έντονα σημάδια ξηρότητας ή πανάδες και κηλίδες. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επισκεφτείς τον expert, να μάθεις τους λόγους εμφάνισης των σημαδιών και στη συνέχεια να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης τα  προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσεις.

 Κανόνας 2ος: Φροντίδα του δερματικού φραγμού 

Ενόψει του φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα που πλησιάζουν επιβάλλεται να φροντίσεις ώστε ο δερματικός φραγμό με φόρμουλες που θρέφουν και ενυδατώνουν σε βάθος. Η ξηρότητα είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα. Τον φραγμό εξασθενεί επίσης η συχνή εναλλαγή θερμοκρασίας, από το κρύο στο ζεστό των εσωτερικών χώρων και αντίστροφα. Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιείς από σήμερα κιόλας μια ενυδατική κρέμα με ceramides στη σύνθεση της αλλά και προϊόντα με λιπαρά οξέα και πλούσια υφή.

Κανόνας 3ος: Αντηλιακή προστασία

Είναι ένας από τους πιο βασικούς κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς. Απλώνεις καθημερινά, ακόμη και τις βροχερές ή μουντές ημέρες την αντηλιακή κρέμα προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Κανόνας 4ος: Σωστή θερμοκρασία του νερού

Χλιαρό και μόνο πρέπει να είναι το νερό όταν καθαρίζεις το πρόσωπο σου. Είναι η σωστή θερμοκρασία ώστε να απομακρύνεις το μακιγιάζ και τους ρύπους χωρίς να αφαιρείς τα φυσικά έλαια του δέρματος. Απαγορεύεται το πολύ ζεστό νερό που προκαλεί ξηρότητα αλλά και το κρύο που ναι μεν συσφίγγει το δέρμα αλλά δεν καθαρίζει σωστά και σε βάθος. 

Κανόνας 5ος: Μην ξεχνάς τα χείλη σου

Είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία του προσώπου κι εκείνο που αποκτά έντονα σημάδια ξηρότητας όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Η απολέπιση είναι εκείνη που θα σε βοηθήσει ώστε να παραμείνουν λαμπερά, ενυδατωμένα και απαλά ενώ από εδώ και στο εξής στο νεσεσέρ σου πρέπει να υπάρχει μόνιμα το αγαπημένο σου lip balm, ιδανικά με δείκτη προστασίας. 

Κανόνας 6ος: Περιποίησης εκ των έσω

Εκτός από τις κατάλληλες φόρμουλες η όμορφη όψη εξαρτάται και από τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Τα συμπληρώματα διατροφής με κολλαγόνο είναι πιο εύκολος και άμεσος τρόπος. Χαρίζει λάμψη και σύσφιξη στο δέρμα και ταυτόχρονα δύναμη σε μαλλιά και νύχια. 

Κανόνας 7ος: Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση 

Πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ και χέρια. Είναι τα σημεία που πρέπει να εστιάσεις. Η καλύτερη στιγμή είναι αμέσως μετά το ντους όπου οι πόροι είναι ανοιχτοί και δέχονται ευκολότερα το προϊόν. Ο ξηρός αέρας και η θέρμανση προκαλούν ξηρότητα κι εσύ την αντιμετωπίζεις με προϊόντα που περιέχουν δραστικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τα ceramides. 

Κανόνας 8ος: Σωστός καθαρισμός

Επιλέγεις ένα απαλό προϊόν σε μορφή gel με pH φιλικό προς την επιδερμίδα, που σημαίνει 4-5 ή νερό καθαρισμού με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες. Αμέσως μετά απλώνεις ορό και ενυδατική κρέμα. 

Κανόνας 9ος: Χημική απολέπιση

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να εντάξεις στην ρουτίνα σου προϊόν χημικής απολέπισης με οξέα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, μειώνουν σημάδια όπως κηλίδες και πανάδες και τον ανομοιόμορφο τόνο που δημιουργεί η έκθεση στον ήλιο.

Κανόνας 10ος: Ρετινόλη 

Είναι το απόλυτο συστατικό του χειμώνα. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει τις δυσχρωμίες και χαρίσει ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα. Διορθώνει δηλαδή όλες τις ζημιές που προκάλεσε η ηλιακή ακτινοβολία τους προηγούμενους μήνες. 

 

 

Read More

And More